FOLLOW US

Πολιτική

  • Καλεσμένος σε «κλειστή» εκδήλωση «Ανάπτυξης Θερμαλιστικής Βιομηχανίας» ο δήμος Λέσβου, με επενδυτές από όλο τον κόσμο, «έδειξε» τον φυσικό του πλούτο
Θερμαλισμού… ευκαιρία!

Εξαρχής χαρακτηρίστηκε από το «Ε» που ανέδειξε το θέμα, ως μία ανέλπιστη ευκαιρία προβολής των ιαματικών πηγών του νησιού, την οποία ο δήμος Λέσβου όφειλε να αρπάξει από τα μαλλιά. Και παρά το ότι δεν ήταν δυνατό να γίνει μία οργανωμένη προσπάθεια προβολής του ανεκμετάλλευτου ως σήμερα «θησαυρού» της Λέσβου σε λιγότερο από μία εβδομάδα, η ειδική πρόσκληση του δήμου από τον Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα Γενς Πλέτνερ στην Αθήνα, αξιοποιήθηκε ιδανικά χθες, με τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Κώστα Κατσαρό, να παρουσιάζει στην ειδική εκδήλωση «Ανάπτυξης Θερμαλιστικής Βιομηχανίας», (στην οποία συμμετείχαν επενδυτές από όλο τον κόσμο) το φυσικό πλούτο του νησιού. Κερδίζοντας στο πολυτελές «Dionysos Zonar’s» κάτω από την Ακρόπολη όπου φιλοξένησε την εκδήλωση, τις εντυπώσεις, αλλά κυρίως… υποσχέσεις για το μέλλον.

Η προσωπική πρόσκληση του Γερμανού πρέσβη στον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, να συμμετέχει στη κλειστή αυτή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας και η Πρεσβεία της Γερμανίας στην Ελλάδα, έδωσε την ευκαιρία στη Λέσβο να μπει από το... παράθυρο σε αυτό το φόρουμ  επενδυτών(κυρίως από Γερμανία και Ιταλία) αποκλειστικά για τον θερμαλισμό. Ανάμεσα σε ομιλητές όπως ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και σε παρουσιάσεις ιαματικών πηγών από τα νησιά που έχουν αναπτύξει ήδη σημαντικές σχετικές δράσεις, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Κώστας Κατσαρός κατάφερε να δώσει εκεί μία «γεύση» από τον «θησαυρό» που κρύβει και η Λέσβος.

Και το «Σάρλιτζα»

Δηλαδή τις πηγές: Πολιχνίτου, Λισβορίου, Θέρμων Κόλπου Γέρας, Παραλίας Θερμής, Εφταλούς Μήθυμνας, Κουρτζή Μυτιλήνης, Μεγάλων Θέρμων Αργένου, καθώς και τις μικρότερες Γαβαθά Άντισσας, Παναγιάς Κρυφτής, Αρχαίας Πύρρας, Αγίας Μελάνης στο Πυργί, Καλλονής κ.ά. Στη θεματική της Λέσβου μάλιστα, κατάφερε και μπήκε ομοίως την τελευταία στιγμή και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Τουρισμού Αγγελική Σαραντινού, να παρουσιάζει την προοπτική του «Σάρλιτζα», που έτυχε και αυτή, σημαντικής αποδοχής, κεντρίζοντας με τη σειρά της το ενδιαφέρον.

«Ευκαιρία…»

«Ήταν μία ευκαιρία που μας παρουσιάστηκε από το πουθενά και παρά το ότι ήμασταν απροετοίμαστοι, θεωρώ ότι την εκμεταλλευτήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η Λέσβος συμμετείχε σε μία εκδήλωση με εξειδικευμένο κοινό, με προοπτικές να δώσει ώθηση σε έναν τομέα που ασφαλώς έχει μέλλον. Οι επαφές που κάναμε είναι θεωρώ πολύ σημαντικές και ελπίζω να έχουν και συνέχεια», είπε στο «Ε» αποτιμώντας την παρουσίαση της Λέσβου στην ειδική αυτή εκδήλωση, ο κ. Κατσαρός. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση, συμμετείχαν και χαιρέτισαν οι Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, Περιβάλλοντος Κώστας Φάμελλος και ο Υφυπουργός Οικονομίας Σέργιος Πιτσιόρλας.

 ΛΕΖΑΝΤΑ: Ο Κώστας Κατσαρός κατά την παρουσίασή του, με τη συνοδεία και ειδικού βίντεο προβολής των ιαματικών πηγών της Λέσβου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Επίσημη «πρώτη» Μαλέλη Ο Αυγενάκης στη Λήμνο »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top