FOLLOW US

Πολιτική

  • Η πρώτη μετεκλογική -προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη με την παρουσία του Θ. Δρίτσα
Συζήτησαν τα αίτια της ήττας, προσδοκώντας σε νίκη στις εθνικές! [Vid-Pics]

Με μια αξιοπρόσεκτη, τόσο σε συμμετοχή όσο και σε παλμό, συνέλευση μελών, φίλων και ψηφοφόρων, εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, τη νέα.προεκλογική περίοδο,την Κυριακή το απόγευμα στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ηλιοτρόπιο.

Οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν για τα αίτια της πτώσης των ποσοστών του κόμματος.στο νησί αλλά και για το πως μπορεί να είναι νικηφόρα η νέα εκλογική μάχη της 7ης Ιούλη. Ένας στόχος που, όπως λέχθηκε και αποτυπώνεται και στο σχετικό δελτίο τύπου μετά την εκδήλωση, «είναι απόλυτα εφικτός, από την στιγμή που αυτό που καταγράφηκε σε αυτές τις εκλογές, δεν είναι τόσο η άνοδος, σε ψήφους, της ΝΔ, αλλά κυρίως η διάχυση σημαντικού μέρους ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ -- Προοδευτική συμμαχία, σε μικρότερους κομματικούς σχηματισμούς».

Θ. Δρίτσας:«Θα αντιπαρατεθούν δυο σχέδια»
Την συνέλευση άνοιξε με ομιλία του, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Nησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας. Τόνισε πως, σε αυτή η κρίσιμη εκλογική μάχη θα αντιπαρατεθούν μεταξύ τους δύο διαμετρικά αντίθετα πολιτικά σχέδια. «Αυτό του ΣΥΡΙΖΑ -- Προοδευτική Συμμαχία, που με δυσκολίες, με λάθη, ακόμα και με υποχωρήσεις, κατάφερε να βγάλει τη χώρα μας από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και σήμερα έχει διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για τη δίκαιη ανάπτυξη προς όφελος της πλειοψηφίας της κοινωνίας και αυτό της ΝΔ που θέλει να επαναφέρει τα μνημόνια,να περικόψει τις κοινωνικές παροχές και το κοινωνικό κράτος, που με μεγάλες θυσίες ξαναχτίζει ο λαός μας, να καταργήσει τα εργατικά δικαιώματα και να δώσει στους ιδιώτες βασικούς τομείς της κοινωνικής μας ζωής».

Η Ερ. Χιωτέλλη
Η Ερ. Χιωτέλλη που μίλησε στη συνέχεια, παρουσίασε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία, προκειμένου για να είναι νικηφόρα η εκλογική μάχη. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην ΔΕ Μυτιλήνης, με συγκρότηση ομάδων στήριξης στις συνοικίες της πόλης, στα χωριά, αλλά και τους μεγάλους εργασιακούς χώρους. Στόχος είναι, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία να έλθουν σε προσωπική επαφή με τους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, να εξηγήσουν το διακύβευμα της περιόδου , και το πρόγραμμα του κόμματος.Πήραν το λόγο

Στην συνέχεια πήραν τον λόγο δεκάδες από τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες. Οι ομιλητές στάθηκαν ιδιαίτερα στο τι έκανε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το νησί μας. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά μέσα σε λίγα μόλις χρόνια και με τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες έγιναν μια σειρά παρεμβάσεις, που όπως υπογραμμίστηκε από τους ομιλητές είτε έλυσαν, είτε έβαλαν σε τροχιά επίλυσης θέματα που εκκρεμούσαν για δεκαετίες, όπως είναι το νέο λιμάνι στο Σίγρι, η Νότια παράκαμψη, ο βιολογικός της Νότιας πόλης, το μεταφορικό ισοδύναμο, η σημαντική ενίσχυση του τοπικού συστήματος υγείας και πολλά άλλα.
Η συνέλευση τελείωσε, με την συμφωνία των συμμετεχόντων, ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα ολοκληρωθεί η οργανωτική προετοιμασία, έτσι ώστε να ριχτούν στην προεκλογική μάχη, όσο το δυνατό περισσότερες δυνάμεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 17:28
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top