Μουτζούρης: «Έπεσα θύμα εκβιασμού»

Ομοφοβικά σχόλια Μουτζούρη για Κασσελάκη

12/02/2024 - 17:07 Ενημερώθηκε 16/02/2024 - 18:44

Τα πυρά του κυβερνώντος κόμματος, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλων σχεδόν των κομμάτων προκάλεσαν το βίντεο που αναρτήθηκε στις 12 Φλεβάρη από τοπική ιστοσελίδα και πήρε πανελλαδική δημοσιότητα , στο οποίο ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, διατυπώνει ομοφοβικά σχόλια κατά του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το οπτικοακουστικό περιεχόμενο που δημοσιοποιήθηκε, ο Περιφερειάρχης δείχνει να γιορτάζει την νίκη του μετά τις Περιφερειακές Εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο του 2023, ενώ το βίντεο έχει αναρτηθεί σε κανάλι στο youtube, χρήστη του οποίου ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη «Άλμα Ανάπτυξης» στις πρόσφατες Περιφερειακές Εκλογές, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί.

Το χρονικό

Ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι το επίμαχο περιστατικό διαδραματίστηκε λίγες ημέρες μετά την νίκη του Περιφερειάρχη στις εκλογές, δηλαδή περί τέλη Οκτωβρίου - αρχές Νοέμβρη στην ταβέρνα «Το Ακρογιάλι του Δράκου» στα Πηγαδάκια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, για την εν λόγω συνεστίαση, ο Περιφερειάρχης φαίνεται να έχει κάνει σχετική ανάρτηση σε σελίδα που διατηρεί σε μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στις 13 Δεκεμβρίου 2023, όπως μπορεί κανείς να αντιληφθεί σε αντιπαραβολή του video που κυκλοφόρησε και των φωτογραφιών της ανάρτησης. Μάλιστα στις φωτογραφίες εμφανίζεται και ο κάτοχος του «πολυσυζητημένου» video που «έπαιξε» όχι μόνο στα δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών, αλλά και σε ενημερωτικές - κοινωνικές εκπομπές, ενώ σχολιάστηκε αρνητικά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Βέβαια σε σχετική ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετεί το χρονικό «σύλληψης» του οπτικοακουστικού υλικού τον Φεβρουάριο του 2024, γεγονός πάντως που δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι στις 20 Δεκεμβρίου 2023 ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε στα γραφεία του με τον σύμβουλο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, που αυτόν το καιρό επισκέφθηκε το νησί μας, Νικόλα Φαραντούρη.

Μάλιστα η συμπεριφορά αυτή του Περιφερειάρχη ξενίζει δεδομένου ότι κατά τις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου είχε υποστήριξη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, όπως τον υπεύθυνο του Τμήματος Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αστυρακάκη που ήταν μάλιστα και υποψήφιος και εκλέχτηκε και το στέλεχος του κόμματος και πρώην Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας επί ΣΥΡΙΖΑ Στρατή Ζαφείρη που όμως δεν εκλέχτηκε, αν και η επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε στην υποψηφιότητα της Β. Χοχλάκα. Σημειώνεται δε ότι ο κ. Αστυρακάκης είναι Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Μεταφορών στην σημερινή περιφερειακή αρχή.

«Είναι βέβαιο μάλιστα ότι φέρνει σε αμηχανία, όλα εκείνα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά και κεντρικά, που πρότειναν την στήριξη του. Πολύ περισσότερο μάλιστα εκείνα τα στελέχη του που συμμετείχαν στον συνδυασμό του, αλλά και όσους τον υποστήριξαν με σθένος, άλλοι απ’ τον πρώτο κι άλλοι στο β γύρο, ενάντια στην επίσημη θέση του κόμματος τους» σχολιάζει, μεταξύ άλλων, η Νέα Αριστερά σε σχετική ανακοίνωσή της.

Ανακοινώσεις με αφορμή το συγκεκριμένο βίντεο κοινοποίησαν, μεταξύ άλλων, το κυβερνών κόμμα, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης, η Νομαρχιακή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του εν λόγω βίντεο, κάνοντας λόγο για εκβιασμό.

Πυρά κατά Μουτζούρη

Σύμφωνα με το οπτικοακουστικό υλικό ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη χαρακτηρίζοντάς τον «κουνίστρα» και... «οπισθογεμή». Στο βίντεο συγκεκριμένα ακούγεται ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου να λέει: «Αρχίζει μια νέα σεζόν τώρα, μια νέα Περιφερειακή Αρχή. Θα πάμε καλά. Όλους θα τους βοηθάμε αν μπορούμε. Και με όλους θα συνεργαστούμε. Και με Νέα Δημοκρατία και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΣΥΡΙΖΑ... με όλους. Είναι κόμματα που τα ψηφίζει ο λαός». Τότε ένας άντρας από τους παρευρισκόμενους ρώτησε: «Και με τον Κασσελάκη;» και ο κ. Μουτζούρης απαντάει: «Κουνίστρα είναι αυτός! Είναι λίγο οπισθογεμής».

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ. Επισημαίνει ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος. «Ως παράταξη είμαστε διαχρονικά, σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στον ρατσισμό, τον λεκτικό εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τη βία από όπου και αν προέρχεται», υπογραμμίζει η ΝΔ.

Κασσελάκης: Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα - Μουτζούρης της Ευρώπης

«Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα - Μουτζούρης της Ευρώπης» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης σχολιάζοντας τις ομοφοβικές δηλώσεις του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη. «Το χρέος όλων των προοδευτικών Ελλήνων είναι να μη νιώσουμε αδύναμοι μπροστά στη χυδαιότητα, να μη νιώσουμε λιγότεροι, να μη νιώσουμε ηττημένοι. Η σύγχρονη Ελλάδα του αύριο θα νικήσει το μίσος, την ειρωνεία, την οπισθοδρόμηση» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και προσθέτει: «Θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για ισότητα, για συμπερίληψη, για δικαιοσύνη, για αξιοκρατία, για εκσυγχρονισμό και για πρόοδο».

Νομαρχιακή Λέσβου: Να ζητήσει συγγνώμη

Σχετικά με το βίντεο η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από τον κ. Μουτζούρη να ζητήσει συγγνώμη.

«Οι πρόσφατες χυδαίες και ομοφοβικές δηλώσεις του κ. Μουτζούρη δεν προσβάλλουν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, αλλά το θεσμό του Περιφερειάρχη και όλους του κατοίκους του Βορείου Αιγαίου. Τη στιγμή που η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μαστίζεται από την ανεργία, την ακρίβεια, την έλλειψη υποδομών και την υπογεννητικότητα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κάνει ακόμη, μήνα Φεβρουάριο, γιορτές και συνεστιάσεις για τη νίκη του τον Οκτώβριο, στις οποίες όπως φαίνεται αρέσκεται να επιδίδεται σε χυδαιότητες και ομοφοβικές δηλώσεις, προς τέρψη των χειροκροτητών του.

Ο κ. Μουτζούρης οφείλει να ανακαλέσει άμεσα και να ζητήσει συγγνώμη, όχι από το Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, αλλά από τους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου, τους οποίους ντροπιάζει και προσβάλει με την απαράδεκτη συμπεριφορά του. Καλούμε δε άπαντα τα μέλη της νέας Περιφερειακής Αρχής να αποδοκιμάσουν δημόσια και απερίφραστα τις χυδαιότητες που εκστόμισε ο κ. Μουτζούρης και να διασώσουν τη τιμή και την αξιοπρέπεια των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου».

Ανάρτηση Θανάση Γλαβίνα, Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

«Ο χυδαίος και προκλητικά ομοφοβικός λόγος του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, κ. Μουτζούρη, δεν έχει θέση στη δημόσια σφαίρα και είναι απόλυτα καταδικαστέος. Ο αγώνας για μια κοινωνία ισότητας χωρίς διακρίσεις και μισαλλοδοξία είναι διαρκής και δεν ανέχεται τέτοιου είδους εκφράσεις, σημειώνει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θαν. Γκλαβίνας

Με σχόλιό του το ΚΚΕ «καταδικάζει τις άθλιες και απαράδεκτες ομοφοβικές επιθέσεις του δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου και του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, εις βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

Το ΚΚΕ τονίζει πως «αυτές οι επιθέσεις, που προέρχονται από παράγοντες τους οποίους η ΝΔ έχει εκθρέψει πολιτικά, έχει συνεργαστεί ή συνεργάζεται μαζί τους και έχει στο παρελθόν στηρίξει -όπως και άλλοι- σε εκλογικές μάχες, αποδεικνύουν και το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα “ανθρώπινα δικαιώματα”, παρά την προσπάθεια κάποιων να της “χτίσουν” προοδευτικό προφίλ».

Μουτζούρης: Διέρρευσε για εκβιαστικούς λόγους

Ο Περιφερειάρχης με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας κάνει λόγο για εκβιασμό και αναφέρει στην ανακοίνωση ότι επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων του. Ειδικότερα αναφέρει: «Σχετικά με βίντεο από παλαιότερη προσωπική μου στιγμή με φίλους, που παρεμβαίνουν σε μια χιουμοριστική συζήτηση η οποία κατεγράφη παρανόμως (πράξη για την οποία επιφυλάσσομαι ) και διέρρευσε σκοπίμως για ιδιοτελείς και εκβιαστικούς λόγους, έχω να επισημάνω τα παρακάτω. Σε ότι με αφορά, ουδέποτε ο σεξουαλικός προσδιορισμός ενός ανθρώπου αποτέλεσε ή αποτελεί στοιχείο που να επηρεάζει την κρίση μου. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν. Ο μοναδικός στόχος μου είναι να προσφέρω έμπρακτα και με έργο στην κοινωνία του Βορείου Αιγαίου. Οτιδήποτε άλλο έχει σκοπό να πλήξει εμένα προσωπικά και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη».

Σε κάθε περίπτωση σχόλια που προσβάλουν το αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου στην αυτοδιάθεση προβληματίζουν όταν εκφέρονται από άτομα που εκπροσωπούν το κοινωνικό σύνολο.

 

 

Παρουσία στελεχών της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ

Η συνάντηση Φαραντούρη- Μουτζούρη

Σε πολύ δύσκολη θέση βρέθηκαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δημοσιοποίηση των ομοφοβικών του σχολίων Μουτζούρη κατά του προέδρου του κόμματος, που ενδεχομένως να αλλάξει και τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, και συναντήσεις σαν αυτή του περασμένου Δεκεμβρίου, με τον σύμβουλο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νικόλα Φαραντούρη ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Λέσβο, δύσκολα θα ξαναέχουμε!

Παρόντες στην εθιμοτυπική τότε συνάντηση, που όπως φάνηκε ήταν και έμμεση στήριξη στην περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο πρώην βουλευτής και μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Στρατής Ζαφείρης και ο νεοεκλεγμένος τότε Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Αστυρακάκης που φωτογραφήθηκαν μαζί με τον περιφερειάρχη

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey