FOLLOW US

Πολιτική

  • «Η Λέσβος όπως της αξίζει» είναι το όνομα του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Παναγιώτη Ζαφειρίου, έτσι όπως τον παρουσίασε μέσα στην εβδομάδα
«Κλείνει Καρά-Τεπέ» και δεν «φοβάται κανέναν»

Και το όνομα αυτού «Η Λέσβος όπως της αξίζει», για τον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Παναγιώτη Ζαφειρίου, που μέσα στην εβδομάδα, πραγματοποίησε την επίσημη «πρώτη» του ενόψει εκλογών. Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου (και επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος), έχοντας προαναγγείλει την υποψηφιότητά του εδώ και… τρία χρόνια, έβαλε και τυπικά σε εφαρμογή την φιλοδοξία του, δίνοντας στην αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης, το στίγμα του ενόψει της νέας τετραετίας. Έχοντας εκ δεξιών του τον δικηγόρο Παναγιώτη Βερβέρη και εξ αριστερών του τον εκπαιδευτικό, γνωστό στέλεχος της ΝΔ και επικεφαλή της ΔΑΚΕ καθηγητών Απόστολο Βαρελτζή, κάλεσε τους δημότες να συμμετέχουν σε ένα εγχείρημα «διαφορετικό» από τα συνηθισμένα, αλλά και ακομμάτιστο, υποστηρίζοντας πως το ψηφοδέλτιό του θα απαρτίζεται σε ένα ποσοστό της τάξης του 80% από νέους ανθρώπους. Στις πλέον «βαρύγδουπες» τοποθετήσεις του ενόψει προεκλογικής περιόδου, ο Παναγιώτης Ζαφειρίου που γενικά επιχείρησε να κρατήσει «χαμηλά τη μπάλα», δεσμεύτηκε για την «επιστροφή των δημοτικών ακινήτων» στον δήμο, που μεταφράζεται σε κλείσιμο του καταυλισμού των προσφύγων στον Καρά-Τεπέ.

Σκοποί του συνδυασμού, έτσι όπως καταγράφτηκαν στη σχετική προκήρυξη, είναι η ανάδειξη των βασικότερων προβλημάτων της Λέσβου, τα οποία αποτελούν καθημερινή έγνοια των πολιτών της, καθώς και η εφαρμογή δημιουργικών λύσεων, με καίριες παρεμβάσεις στα κέντρα λήψεων των αποφάσεων. Πως θα εξασφαλιστούν αυτές οι λύσεις και οι καίριες παρεμβάσεις; «Είμαστε διαφορετικοί από τους άλλους, κοιτάμε τα πράγματα αλλιώς για να μπορέσει να βρει επιτέλους το νησί ξανά το δρόμο του», είπε στον πρόλογό του ο κ. Ζαφειρίου. Και αφού άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το χάος που προκαλεί το γεγονός πως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το χωροταξικό του δήμου, ξεκαθάρισε σε κάθε περίπτωση, ότι τα προβλήματα του νησιού είναι κοινά. Για να δηλώσει δηλαδή «παρών» στις εκλογές είτε του «δήμου Μυτιλήνης», είτε του υπάρχοντος.

Πρόγραμμα… «18 μηνών» για την αξιοποίηση της περιουσίας

Στις καθαρά προγραμματικές του θέσεις τώρα ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, έθεσε τον στόχο των «18 μηνών» σε περίπτωση εκλογής του, διάστημα στο οποίο θα έχει θέσει σε λειτουργία ένα πλάνο πραγματικής αξιοποίησης της περιουσίας του δήμου: «Έχουμε έναν πολύ πλούσιο δήμο και η περιουσία του πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθεί μέσω ενός μοντέλου σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Υπόσχομαι να δημιουργήσω λοιπόν μία αντιδημαρχία που να ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το ζήτημα, ούτως ώστε μέσα σε 18 μήνες να έχουμε εξασφαλίσει ένα σημαντικό οικονομικό background του δήμου», είπε χαρακτηριστικά. Ενώ στο ίδιο μοτίβο, προανήγγειλε και τη δημιουργία γραφείου «Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων», υποστηρίζοντας πως μόνο μέσω αυτών μπορούν να εξασφαλιστούν πόροι για τον δήμο και όχι από το προβληματικό κράτος.

Μεταναστευτικό: «Το δικό μου ΟΧΙ, θα είναι ΟΧΙ»

Σημαντικό κομμάτι της παρουσίασης του συνδυασμού ωστόσο, απέσπασε το «μεταναστευτικό» ζήτημα, με τον Π. Ζαφειρίου να επιφυλάσσει επ’ αυτού σκληρή κριτική προς τη δημοτική αρχή. «Όλο αυτό που γινόταν ειδικά κατά τον πρώτο ενάμιση χρόνο του προσφυγικού στο νησί, είδαμε ότι δεν οδήγησε πουθενά. Αντίθετα σε άλλα νησιά όπως η Κως, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Αυτό που έχω να πω εγώ για το Ευρωπαϊκό αυτό πρόβλημα, είναι ότι το “ΟΧΙ” το δικό μου θα είναι “ΟΧΙ”, όπως συχνές θα είναι και οι παραστάσεις μου στην ΕΕ. Και θα πω και κάτι πιο συγκεκριμένο επ’ αυτού, που κάποιοι μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ. Τα δημοτικά ακίνητα, θα επιστρέψουν στον δήμο μας».

Ακομμάτιστος: Από τον Παναγιώτου στο Βουνάτσο

Ο Π. Ζαφειρίου τέλος, τοποθέτησε στον ερχόμενο Φλεβάρη την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του, το οποίο θα απαρτίζεται σε ποσοστό άνω του 80% από νέα άτομα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Για να υπερτονίσει πως ο ίδιος στην αυτοδιοίκηση λειτουργεί διαχρονικά «ακομμάτιστα», κάνοντας επίκληση στη διαδρομή του όπου συμμετείχε σε διαφορετικών μεταξύ τους… «χρωμάτων» παρατάξεις όπως του Νότη Παναγιώτου, του Θεόδωρου Χοχλάκα, του Άρη Χατζηκομνηνού και του Δημήτρη Βουνάτσου. Κάτι που τον κάνει σύμφωνα με τον ίδιο, «να μην φοβάται κανέναν».

Μεταξύ των παρευρισκομένων στο κάλεσμα του Π. Ζαφειρίου στην παρουσίαση της υποψηφιότητάς του, αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Κατράνης, ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Προβέντζας, αλλά και ο γνωστός για τις «εθνικοσοσιαλιστικές» του απόψεις, εκπαιδευτικός Βασίλης Μακρυπούλιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 02:06
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top