Με συμβολή Αθανασίου

Εγένετο ΕΛΓΑ με έδρα τη Μυτιλήνη

14/01/2021 - 19:22 Ενημερώθηκε 15/01/2021 - 17:05

Υπογράφηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2020 Συμφωνία Συνεργασίας (Μνημόνιο) μεταξύ του ΕΛΓΑ και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η οποία εγκρίθηκε, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ. Σύμφωνα με αυτό δημιουργείται στην Περιφέρεια γραφείο ΕΛΓΑ με έδρα τη Μυτιλήνη.

Το γραφείο θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει εντός των προσεχών ημερών στη Μυτιλήνη.

Σημαντικό ρόλο, στην ίδρυση του γραφείου ΕΛΓΑ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη, έπαιξαν οι ενέργειες του Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπου Αθανασίου. Μάλιστα την είδηση δημιουργίας του γραφείου είχε δημοσιεύσει πρώτο το emprosnet.gr, μετά από αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο κ. Αθανασίου στο ειδησεογραφικό μας site.

Ο κ. Αθανασίου από τον περασμένο Ιούλιο είχε δηλώσει ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί (ιδρυθεί) αυτοτελές γραφείο ΕΛΓΑ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη και δεσμεύτηκε για την ίδρυση και λειτουργία του.

Ο ίδιος σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέτζο, καθώς και στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη για την κατανόηση του δίκαιου αιτήματος που τους υπέβαλλε, για λογαριασμό του αγροτικού κόσμου των νησιών και για την άμεση ανταπόκρισή τους προκειμένου  να υλοποιηθεί το όλο εγχείρημα.

Αθανασίου: «Δεσμεύτηκα για την ίδρυσή του»

Αμέσως μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ.. Αθανασίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Από τον περασμένο Ιούλιο είχα δηλώσει ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί (ιδρυθεί) αυτοτελές γραφείο ΕΛΓΑ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη και δεσμεύτηκα για την ίδρυση και λειτουργία του.

Και αυτό διότι έπρεπε να διασφαλισθεί, μεταξύ άλλων, η ασφάλιση της γεωργικής παραγωγής και του ζωικού κεφαλαίου των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, η επεξεργασία, αξιολόγηση και αξιοποίηση ερευνών σχετικών με τους φυσικούς κινδύνους στη γεωργία, καθώς και η οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων ενεργητικής προστασίας των καλλιεργειών.

Το αίτημα μου αυτό, που απηχεί και το έντονο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τον πρωτογενή τομέα, έγινε αποδεκτό από τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέτζο, οποίος, καταγόμενος από αγροτική περιοχή, αμέσως το υιοθέτησε και ανέλαβε, προσωπικά, την υλοποίησή του.

Έτσι και με την ανταπόκριση και στήριξη από τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη, υπογράφηκε στις 7.12.2020 Συμφωνία Συνεργασίας (Μνημόνιο) μεταξύ του ΕΛΓΑ και της Περιφέρειας, το οποίο, σήμερα, κατά την πριν λίγων ωρών συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, εγκρίθηκε.

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ καθώς και στον Περιφερειάρχη για την κατανόηση του δίκαιου αιτήματος που τους υπέβαλλα, για λογαριασμό του αγροτικού κόσμου των νησιών μας, και για την άμεση ανταπόκρισή τους προκειμένου  να υλοποιηθεί το όλο εγχείρημα».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey