FOLLOW US

Πολιτική

  • Απάντηση-παρέμβαση του Τομεάρχη Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ Νίκου Κατράνη στη φημολογία περί «φλερτ» ΝΔ - Σπ. Γαληνού
«Δεν υπάρχει θέμα Γαληνού στη ΝΔ…»

Την άμεση αντίδραση του Τομεάρχη Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Β. Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Κατράνη προκάλεσε σχόλιο του «Ε», που εκτιμούσε ότι (ειδικά) το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα (ακόμη) «πολιτικό φλερτ» μεταξύ της ΝΔ και του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού. Ο κ. Κατράνης, με δυναμικό τρόπο, διαψεύδει μέχρι και την… υποψία ύπαρξης ενός τέτοιου «φλερτ», καταφέρνοντας ωστόσο (βάσει των όσων υποσημειώνει για τη λειτουργία του δημάρχου) μάλλον να επιβεβαιώσει ότι κάτι μπορεί να «υπάρχει». Για να μην δημιουργούνται πάντως λανθασμένες εντυπώσεις, το σχόλιο του «Ε» δεν ισχυριζόταν ότι γνωρίζει με «ονόματα και διευθύνσεις» κάτι για την ύπαρξη «πολιτικού φλερτ» της ΝΔ με τον Σπύρο Γαληνό και ως εκ τούτου επουδενί δεν αποτέλεσε το κείμενο κάποιο «αυθαίρετο και αστήρικτο συμπέρασμα», όπως υποστηρίζει στην επιστολή του ο κ. Κατράνης. Αλλά αντίθετα ήταν μια παρατήρηση της πολιτικής μετατόπισης του δημάρχου, αλλά και της ΝΔ, βάσει του περιεχομένου των τελευταίων ανακοινώσεων του κ. Γαληνού αλλά και στελεχών της ΝΔ γύρω από το προσφυγικό, όπου αναμφίβολα οι δύο πλευρές κάλυπταν η μία τις θέσεις της άλλης. Η απάντηση πάντως του κ. Κατράνη αποτυπώνει σαφώς το πώς αντιμετωπίζουν πολλά τοπικά στελέχη της ΝΔ την (αν υπάρχει) προοπτική επαναπροσέγγισης του σημερινού δημάρχου με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μπορεί να ερμηνευτεί (ίσως εδώ λίγο αυθαίρετα) και ως μια προσπάθεια να προκαταβάλλει τις διαθέσεις των υψηλότερων κλιμακίων του κόμματος στο «θέμα Γαληνού».

 

Η επιστολή του κ. Κατράνη

«Η ΝΔ και οι βουλευτές της, ως οφείλουν, στηρίζουν σε όλους τους Δήμους της χώρας τα δίκαια αιτήματα των δημοτών τους χωρίς λαϊκισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού ανεξάρτητα και πέρα την όποια κομματική ταυτότητα φέρνει ο κάθε Δήμαρχος. Ο κ. Λ. Αυγενάκης ως Βουλευτής και Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος τοποθετείται και καυτηριάζει τους αδιαμφισβήτητα λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για το προσφυγικό πρόβλημα στη Λέσβο αλλά και στα άλλα νησιά του Β. Αιγαίου. Πέραν τούτου, ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και πολλά κορυφαία κομματικά της στελέχη έχουν επανειλημμένα καταγγείλλει την απαράδεκτη και καταστροφική για τον τόπο πολιτική “των ανοικτών συνόρων” της Κυβέρνησης της κας Χριστοδουλοπούλου και του κ. Μουζάλα. Προς τι λοιπόν το “από πουθενά” που ισχυρίζεται το σχόλιο της εφημερίδας σας για την υποστήριξη των θέσεων της τοπικής κοινωνίας της Λέσβου στο προσφυγικό;

Όσον αφορά τον τοπικό μας βουλευτή, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, διαχρονικά έχει αποδείξει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η στήριξη και επίλυση των δίκαιων αιτημάτων του λεσβιακού λαού καθώς και η πρόοδος και ανάπτυξη του τόπου μας, χωρίς να κοιτά κομματικές ταυτότητες και παρατάξεις των εκάστοτε δημάρχων του νησιού μας. Με πάθος στήριξε τον Δήμο Λέσβου σε όλα του τα προβλήματα, επί Δημοτικής Αρχής κ. Βουνάτσου (μπορεί να ζητηθεί η γνώμη του τέως Δημάρχου) το ίδιο κάνει και τώρα με Δήμαρχο τον κ. Γαληνό. Ιδιαίτερα δε για τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε ο σεισμός στον τόπο μας, ολόκληρη η Νέα Δημοκρατία από τον πρόεδρό της μέχρι και το τελευταίο κομματικό της στέλεχος στέκεται στο πλευρό του Δήμου και των δημοτών του. Ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου έχει έναν λόγο παραπάνω ως τοπικός βουλευτής να το κάνει αυτό και το κάνει με παρρησία και σοβαρότητα.

Όσον αφορά τον κ. Γαληνό, να υπενθυμίσω ότι είναι στέλεχος του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ, εξελέγη δήμαρχος, λόγω συγκυρίας, με τη στήριξη κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας (τους οποίους σήμερα επιβραβεύει ανάλογα!!) και ουδέποτε διαχώρισε τη θέση του από τους ΑΝΕΛ και την κυβέρνηση. Συντάχθηκε πλήρως με την κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό αποβλέποντας προφανώς σε μικροπαραταξιακά συμφέροντα και οι τελευταίες του αντιδράσεις (αν είναι ειλικρινείς;) είναι τουλάχιστον καθυστερημένες. Το κακό για τον τόπο έχει γίνει.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι είναι επιεικώς αυθαίρετα και αστήρικτα τα συμπεράσματα του δημοσιογράφου κ. Μαρίνου Ορφανού για το διαφαινόμενο δήθεν “σε πλήρη εξέλιξη φλερτ Γαληνού - ΝΔ”. Τέλος, να υπενθυμίσω ότι η ΝΔ επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι το κυρίαρχο θέμα που τώρα την απασχολεί είναι το πώς θα απαλλάξει τη χώρα μας από την καταστροφική διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έπονται».

 

(σ.σ.) Το «Ε» δεν έχει λόγο να επιμείνει στην κουβέντα που έχει ανοίξει τελευταία αναφορικά με το ενδεχόμενο επαναπροσέγγισης ΝΔ-Σπύρου Γαληνού. Αλλά έχει λόγο να επιμείνει στις παρατηρήσεις του στο επίμαχο σχόλιό του. Γιατί η παρέμβαση του Χαράλαμπου Αθανασίου υπέρ της (έκτακτης) χρηματοδότησης του δήμου Λέσβου λόγω του σεισμού ήταν, αν όχι η πρώτη, σίγουρα από τις ελάχιστες που αναφέρονται ξεκάθαρα «υπέρ του δήμου Λέσβου της εποχής Σπύρου Γαληνού». Ενώ η παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη ήρθε ασφαλώς για να καυτηριάσει τους χειρισμούς της κυβέρνησης γύρω από το προσφυγικό, αλλά «κούμπωσε» επάνω στην επιστολή του δημάρχου Λέσβου προς τον κ. Μουζάλα. Σε μια περίοδο μάλιστα που για το προσφυγικό τοποθετήθηκαν ή έστειλαν επιστολές στην κυβέρνηση και άλλοι -πλην του δημάρχου Λέσβου- εκπρόσωποι νησιών για το ίδιο ακριβώς θέμα, όπως ο κ. Κάρμαντζης στη Χίο ή ο κ. Κατρακάζος στη Σάμο, που προέρχονται από αυτοδιοικητικές παρατάξεις που στήριξε η ΝΔ. Επί της ουσίας, λοιπόν, το σχόλιο ήταν μια εύλογη παρατήρηση όλων των παραπάνω και ο καθένας την αξιολογεί.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top