Παραιτήθηκε από τη θέση της στην Γενική Γραμματεία η Χριστιάνα Καλογήρου

Ανοίγει πανιά για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

21/04/2021 - 12:38 Ενημερώθηκε 21/04/2021 - 20:04

Πανιά για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων φαίνεται ότι ανοίγει η μέχρι πρότινος Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου. Η ίδια δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση προτού υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ήδη έχει δηλώσει παραίτηση στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Η αλλαγή αυτή ερμηνεύεται ως πολιτική αναβάθμιση για την κα Καλογήρου.
Αλυσιδωτές ήταν οι αντιδράσεις μετά την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Στρατάκου. Η τέως Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με πληροφορίες αποτελεί προσωπική επιλογή του Υπουργού, Σπήλιου Λιβανού.
Προφανώς η κα Καλογήρου αποτελεί ενεργό στέλεχος στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος και αξιοποιήσιμο σε διάφορες θέσεις , όπως αποδεικνύεται από τη μέχρι σήμερα διαδρομή της. Θυμίζουμε ότι την υποψηφιότητά της στήριξε προεκλογικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές με την παρουσία του και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είμαι εδώ για 5η φορά από τότε που εξελέγην, με τη δική σας στήριξη, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πριν από τρία χρόνια και δύο μήνες. Είμαι εδώ, όχι μόνο γιατί αγαπώ τη Λέσβο αλλά πρωτίστως για δύο λόγους: Ο πρώτος λόγος είναι για να παρέχω και εγώ με τη σειρά μου την αμέριστη πολιτική μου στήριξη σε μία επιτυχημένη Περιφερειάρχη, τη Χριστιάνα Καλογήρο(..)» είχε πει τότε ο κ. Μητσοτάκης.
Μπορεί τελικά αυτή η «στήριξη» να μην ήταν αρκετή για να εκλεγεί ξανά Περιφερειάρχης, αλλά παρά την αποτυχία της η κα Καλογήρου κατάφερε να παραμείνει στην ενεργό πολιτική σκηνή. Εκτός από επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Εμείς για το Αιγαίο» η κα Καλογήρου ασκεί καθήκοντα από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Αξιοσημείωτο είναι ότι και υποστηρικτές και συνεργάτες της κα Καλογήρου αναδείχθηκαν σε σημαντικές διοικητικές θέσεις παρά το γεγονός, ότι η παράταξη «Εμείς για το Αιγαίο» δεν κέρδισε.
Το βιογραφικό της κα Καλογήρου
Όπως και να έχει η κα Καλογήρου έχει ένα αρκετά πλούσιο βιογραφικό. Αναλυτικότερα σπούδασε οικονομικά, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στη οικονομική ανάλυση, ενώ από εκείνη την εποχή άρχισε να ασχολείται με τα κοινά, ως εκλεγμένο μέλος της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ της ΑΣΟΕΕ. Άρχισε να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ως διευθυντικό στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων σε τομείς ανάπτυξης και διαχείρισης μεγάλων έργων. Ακόμα, η Χριστιάνα Καλογήρου έχει συμμετάσχει σε μελέτες και εργασίες για την ανάπτυξη της περιφέρειας.
Στις εθνικές εκλογές του 2004, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Λέσβου, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, συμμετέχοντας σε επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Προστασίας Περιβάλλοντος, Περιφερειών της Βουλής. Το 2005 εκπροσώπησε την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Μεσογειακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Μαρόκο με θέμα: «Αγώνας εναντίον της βίας κατά των γυναικών», το 2006 στην Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη της ΓΣΕΕ με θέμα «Αμίαντος Κίνδυνοι και Επιπτώσεις» και το 2007 στη Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Περιβάλλον και κλιματικές αλλαγές». Μάλιστα, το 2005, εισήγησή της προς την Ολομέλεια της Βουλής, «Η νησιωτική πολιτική ως αναπόσπαστο τμήμα των πολιτικών περιφερειακής ανάπτυξης», έγινε ομόφωνα αποδεκτή από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Στις Εκλογές του 2007 και του 2012, δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής, έχοντας θέσει ξανά υποψηφιότητα με τη ΝΔ. Το 2008 πρωτοστάτησε στην Ίδρυση του Κέντρου Προώθησης Νησιωτικής Πολιτικής του οποίου και έκτοτε είναι Πρόεδρος. Το 2012 ανέλαβε καθήκοντα Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, μετά από πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θέση την οποία διατήρησε έως τον Μάιο του 2014. Τον Μάιο του 2014, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2014, ως υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, με τον συνδυασμό «Εμείς, για το Αιγαίο», έχοντας την στήριξη της ΝΔ.
Η νέα Γενική Γραμματέας
Το όνομα που διέρρευσε ως αντικαταστάτρια στη θέση της κα Καλογήρου είναι εκείνο της Μαίρης Τριανταφυλλοπούλου. Η κα Τριανταφυλλοπούλου είναι αμπελουργός από την Κω, σπούδασε Τεχνολόγος Μηχανολόγος με κατεύθυνση τα συγκοινωνιακά και αρδευτικά έργα και ζει και εργάζεται στην Κω. Είναι Αμπελουργός, Ξενοδόχος και Οινοποιός και μητέρα 4 παιδιών. Βέβαια θα πρέπει να πούμε ότι μία βασική προϋπόθεση για τον ορισμό του Γενικού Γραμματέα είναι να είναι απόφοιτος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και ενδεχομένως αυτή η παράμετρος να αποτελέσει...εμπόδιο για την τοποθέτηση της κας Τριανταφυλλοπούλου στο κτίριο της Γ.Γ. Αιγαίου. Ωστόσο αν τελικά ευοδωθεί η εν λόγω τοποθέτηση θα αποτελεί άλλη μια ανάδειξη πολιτικού από τα Δωδεκάνησα που αναλαμβάνει πολιτικός προϊστάμενος στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Ν.Π., μετά τον Γιάννη Μαχαιρίδη παλιότερα επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και πιο πρόσφατα με τον Γιώργο Κασσάρα, που διαδέχθηκε τον Γιάννη Γιαννέλλη όταν παραιτήθηκε, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey