Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το ψηφοδέλτιό του στο Νομό μας

Να ηττηθεί το παλιό

08/09/2015 - 17:19

Το μεταναστευτικό ζήτημα κυριάρχησε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος.

Το μεταναστευτικό ζήτημα κυριάρχησε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Γιώργος Πάλλης τόνισε ότι τα σημερινά προβλήματα είναι αποτέλεσμα των αδιέξοδων πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και είχαν ως στόχο την αποτροπή της εισόδου των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα.

Μάλιστα κατηγόρησε τον βουλευτή της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου ότι συνέβαλε στη σημερινή κατάσταση που βιώνουν τα νησιά, καθώς ήταν υπέρμαχος της πολιτικής των κλειστών συνόρων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες. Τέλος ο κ. Πάλλης κάλεσε τον κ. Αθανασίου να πει ξεκάθαρα στο λαό αν θέλει να βλέπει πνιγμένα παιδάκια τις παραλίες των ελληνικών νησιών.

Θα ρίξει το φράχτη
Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί, τόνισε πως έχει μειωθεί κατά πολύ ο αριθμός των ταυτοποιήσεων που γίνονται από την Αστυνομία, όταν το προηγούμενο διάστημα (δηλαδή πριν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας η υπηρεσιακή κυβέρνηση) γίνονταν καθημερινά 2.000 ταυτοποιήσεις.

Είπε ότι τώρα υπάρχουν πλοία για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες στην Αθήνα για να αποσυμφορηθεί άμεσα το νησί. Σε ερώτηση γιατί δεν αντιμετωπίσθηκε νωρίτερα το θέμα της μεταφοράς των προσφύγων από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα είπε ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα πλοία. Ωστόσο δεν απάντησε στο ερώτημα γιατί δεν έγινε επίταξη πλοίων καθώς υπάρχουν ανενεργά πλοία (π.χ. τα πλοία της ΝΕΛ, ταχύπλοα και συμβατικά).

Ο κ. Πάλλης και τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να συγχαρούν τους κατοίκους της Λέσβου για την ψυχραιμία, την αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και την υπομονή που δείχνουν όλο αυτό το διάστημα. Τόνισαν πως σύντομα θα εκταμιευτούν κονδύλια για να ενισχυθεί ο Δήμος Λέσβου και για να δημιουργηθούν χώροι αξιοπρεπούς φιλοξενίας των προσφύγων. Επίσης είπαν πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση στις 21 Σεπτεμβρίου θα ρίξει το φράχτη που δημιουργήθηκε στον Έβρο από την κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και μετέφερε τις προσφυγικές ροές στα νησιά.

Είναι μια δύσκολη συμφωνία
Η συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Εριφύλη Χιωτέλλη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μια δύσκολη μάχη.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους δανειστές αντανακλά την ισορροπία δυνάμεων της περιόδου, είπε η κ. Χιωτέλλη και πρόσθεσε, πως είναι μια δύσκολη συμφωνία που ήταν αναγκαστική επιλογή. Υπογράμμισε πως η μάχη συνεχίζεται και στάθηκε στα θετικά σημεία της συμφωνίας που είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας, η απομείωση του χρέους και η οριστική αποφυγή της εξόδου από το ευρώ.
Κατηγόρησε το παλιό κατεστημένο της χώρας και τα κόμματα που το υπηρέτησαν ως κύριους υπεύθυνους για την κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός. Επίσης ανέφερε πως η σκληρή διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη πολιτική και ηθική ήττα της κ. Μέρκελ και των μνημονίων.

Έδωσε δείγματα γραφής
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν πως οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου κρίνουν αν η χώρα θα γυρίσει πίσω στο παλαιοκομματικό καθεστώς και που είχε δημιουργήσει το κατεστημένο ή αν θα κάνει ένα βήμα μπροστά. Επίσης σημείωσαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ στο μικρό χρονικό διάστημα της διακυβέρνησης της χώρας έδωσε δείγματα γραφής, όπως είναι το άνοιγμα της ΕΡΤ, η ρύθμιση των 100 δόσεων που ανακούφισε τις επιχειρήσεις, η επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων και των καθαριστριών, η κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία. Επίσης ξεκίνησε τη μάχη για να αντιμετωπίσει τη διαπλοκή και τη φοροδιαφυγή. Κι έκανε πράξη τις πρώτες αλλαγές στη δικαιοσύνη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey