×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή το Νίκο Σοφιανό

«Κυβέρνηση και Ε.Ε. φέρνουν νέο πακέτο λιτότητας»

31/03/2015 - 17:13

Μια πολιτική ανάλυση της συγκυρίας και των θέσεων του ΚΚΕ για αυτήν την περίοδο έκανε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Νίκος Σοφιανός, στην ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής στη Μυτιλήνη. Ο κ. Σοφιανός δήλωσε πως η κυβέρνηση στην ουσία ετοιμάζεται να υπογράψει νέο μνημόνιο με τους δανειστές που θα περιλαμβάνει νέα αντιλαϊκά μέτρα τα οποία θα κληθεί και πάλι να πληρώσει ο λαός. 

Μια πολιτική ανάλυση της συγκυρίας και των θέσεων του ΚΚΕ για αυτήν την περίοδο έκανε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Νίκος Σοφιανός, στην ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής στη Μυτιλήνη. Ο κ. Σοφιανός δήλωσε πως η κυβέρνηση στην ουσία ετοιμάζεται να υπογράψει νέο μνημόνιο με τους δανειστές που θα περιλαμβάνει νέα αντιλαϊκά μέτρα τα οποία θα κληθεί και πάλι να πληρώσει ο λαός. Για να μη φορτωθεί με νέα βάρη ο λαός, το στέλεχος του ΚΚΕ τόνισε πως είναι αναγκαίο να καταργηθούν τόσο τα μνημόνια όσο και οι εφαρμοστικοί νόμοι.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Εργατικού Κέντρου Μυτιλήνης λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Πριν από την εκδήλωση ο κ. Σοφιανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Σοφιανός είπε πως το ΚΚΕ είναι αντίθετο με την πολιτική της κυβέρνησης, δηλαδή με την υπογραφή της συμφωνίας παράτασης του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Παράλληλα πιστεύει ότι η συμφωνία αυτή δημιουργεί σε ένα ευρύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας την άποψη πως τα πράγματα δεν αλλάζουν και μόνο οριακές αλλαγές μπορούν να επιτευχθούν με την αλλαγή των κυβερνήσεων.

«Νέο πακέτο μέτρων»
«Το νέο πακέτο μέτρων θα το πληρώσουν ξανά οι ίδιοι που πλήρωσαν και τα προηγούμενα μέτρα. Είναι κρίσιμο σε αυτές τις συνθήκες να δημιουργηθεί μια πλατιά λαϊκή ενότητα, μια λαϊκή αφύπνιση που θα διεκδικήσει να μην πληρώνει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης του συστήματος», τόνισε ο κ. Σοφιανός.
Στόχος του ΚΚΕ είναι το αίτημα για ανάκτηση όσων χάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για το λαό να γίνει πράξη. Κι αυτό το στόχο υπηρετεί ο πολιτικός σχεδιασμός του κόμματος που θέτει ως άμεση προτεραιότητα την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Σε αυτόν το σχεδιασμό εντάσσεται και η κοινοβουλευτική δράση του κόμματος με την πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων, αλλά και οι παρεμβάσεις που κάνει στα σχέδια νόμου τα οποία πηγαίνει η κυβέρνηση στη Βουλή.


Σε άλλο σημείο ο κ. Σοφιανός υπογράμμισε την ανάγκη να αναπτυχθούν λαϊκές αντιστάσεις που θα αναχαιτίζουν τα αντιλαϊκά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ αλλά και τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν το επόμενο διάστημα.
Τα τελευταία πρόκειται να επιδεινώσουν την θέση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, εκτιμά το ΚΚΕ, καθώς όπως και αν τα δει κανείς θα είναι μέτρα λιτότητας.
Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι εχθρικό για τους εργαζόμενους και γι’ αυτό δεν πρέπει να δείξει ο λαός καμία ανοχή.
Σε κάθε περίπτωση, το ΚΚΕ πιστεύει, όπως εξήγησε ο κ. Σοφιανός, ότι η κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων απαιτεί ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αστική τάξη της χώρας. Κι υπογράμμισε πως ο λαός μπορεί να μπει σε αυτή την μάχη με αυτοπεποίθηση και να βγει νικητής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey