Η υποψήφια βουλευτής τού ΠΑΣΟΚ, Βάσω Χοχλάκα, μιλά στο «Ε»:

«Θα παλέψω για να ξανάρθουν τα καλύτερα για εμάς και τα παιδιά μας»

22/01/2015 - 15:24

Η Βάσω Χοχλάκα είναι γνωστό στέλεχος της Αυτοδιοίκησης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, έχοντας βάλει πλάτη για το κόμμα της, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους που διένυσε και συνεχίζει να διανύει.

Η Βάσω Χοχλάκα είναι γνωστό στέλεχος της Αυτοδιοίκησης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, έχοντας βάλει πλάτη για το κόμμα της, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους που διένυσε και συνεχίζει να διανύει.

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί μόνιμα στη Μυτιλήνη. Πατέρας της είναι ο πρώην δήμαρχος Μυτιλήνης και μαιευτήρας, Θεόδωρος Χοχλάκας. Εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος από το 2002 έως και το 2014, έχει θητεύσει σε θέσεις ευθύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση. Άσκησε καθήκοντα αντιδημάρχου Πολιτισμού και προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης στο Δήμο Μυτιλήνης.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξε διευθύνουσα σύμβουλος στην Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου. Είναι ελεύθερη επαγγελματίας, μητέρα δύο παιδιών και ασχολείται με το ερασιτεχνικό θέατρο. Για την υποψηφιότητά της, μιλά σήμερα στο «Ε».


Κυρία Χοχλάκα, μέχρι τώρα είστε γνωστή με δύο ιδιότητες, της αυτοδιοικητικής σας ενασχόλησης και την κομματική σας ιδιότητα στο ΠΑΣΟΚ. Πώς αποφασίσατε να αποδεχτείτε την πρόταση που σας έγινε να είστε υποψήφια;
«Η ερώτησή σας είναι η μισή απάντηση. Προσωπικά έκρινα, ζώντας μέσα στη συγκεκριμένη παράταξη και μέσα στην τοπική κοινωνία, ότι σ’ αυτή την κρίσιμη και ιστορική για τον τόπο και τη χώρα μας εκλογική αναμέτρηση, πρέπει κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις να συμβάλω στην κατεύθυνση αυτή. Ως νέος άνθρωπος, νιώθοντας βαριά την ευθύνη, θέλω να βάλω κι εγώ πλάτη, όπως άλλωστε τα τελευταία χρόνια κάνει το κόμμα μου πληρώνοντάς το με το μεγαλύτερο κόστος, προκειμένου να σωθεί η χώρα και επιτέλους να μπει σε τροχιά ανάπτυξης».

Συντηρητισμός;

Αρκετοί κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και μέλη του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου (ΚΙΔΗΣΟ), ότι εκτρέψατε το κόμμα σας από τη σοσιαλιστική του ιδεολογία προς τη συντηρητική κατεύθυνση. Τι απαντάτε;
«Αποδείχθηκε στην πράξη ότι μετά τα γεγονότα που μας οδήγησαν στην οικονομική ύφεση, το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη μέρα πήρε την ευθύνη για να σταθεί η χώρα όρθια. Έχοντας κάνει την αυτοκριτική του και πληρώνοντας εφάπαξ για τα κακώς κείμενα, που δεν του αναλογούσαν όλα, στάθηκε με συνέπεια. Στην πορεία, οι άλλοι ήρθαν στις πολιτικές τού ΠΑΣΟΚ.
Δηλαδή,ο κ. Σαμαράς με τις γνωστές εξαγγελίες των Ζαππείων, λειτουργώντας τότε ως Τσίπρας, αναγκάστηκε να ταυτιστεί απολύτως, ενίοτε και παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε, άρα το ΠΑΣΟΚ δεν παρέκκλινε ιδεολογικοπολιτικά. Απεναντίας, πληρώνει τα λάθη ακόμη κι αυτών που το πυροβολούν.
Εμείς άλλωστε πιστεύουμε ότι η δική μας παράταξη, με την πολιτική που εκφράζει τα τελευταία χρόνια, είναι η μοναδική παράταξη που μπορεί να ισορροπήσει, να ελέγξει και να εγγυηθεί σταθερότητα απέναντι στο νέο διπολισμό, που δε μας οδηγεί με σιγουριά εκεί που απαιτούν και θέλουν οι πολίτες, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, στη χώρα μας».

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από τις εκλογές της ερχομένης Κυριακής;
«Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό ψήφων προς το ΠΑΣΟΚ, παρά τα μαγικά που κάποιοι την ύστατη στιγμή προσπάθησαν να κάνουν, βάζοντας με προσωπικές στρατηγικές διλήμματα στη δημοκρατική παράταξη, εμείς αταλάντευτα, με απόλυτη συνέπεια και χωρίς αυτοσκοπούς κυβερνησιμότητας στη χώρα, δίνουμε τον αγώνα για να πετύχουμε το στόχο. Με μοναδικό στόχο, λοιπόν, να εγγυηθούμε αυτό που μέχρι τώρα εμφατικά κάναμε, γι’ αυτό άλλωστε σηκώσαμε το σταυρό του μαρτυρίου, πιστεύουμε ότι οι σκεπτόμενοι πολίτες θα μας φέρουν στην τρίτη θέση γιατί ιστορικά το ΠΑΣΟΚ που ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε, είναι κυρίως για τα δύσκολα! Κι εγώ θέλω να υπηρετήσω τα δύσκολα.

Ζώντας αρκετά χρόνια έναν κομματικό μηχανισμό, που κάποιες φορές αναπαρήγαγε πολιτικά λάθη από το παρελθόν, ως νέος άνθρωπος και ως ενεργός πολίτης με ωριμότητα πλέον, αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση να είμαι στο ψηφοδέλτιο και να παλέψω για να ξανάρθουν τα καλύτερα για εμάς και τα παιδιά μας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey