Νέα επίσκεψη Σπιλάνη στη Λήμνο

23/04/2014 - 16:40

Τη Λήμνο επισκέφθηκε την Μεγάλη εβδομάδα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμβόλαιο Ζωής με το Αιγαίο», Γιάννης Σπιλάνης. Κατά την παραμονή του στο νησί είχε συνάντηση με το δήμαρχο Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, και συζήτησαν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην υλοποίηση έργων μετά από σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Τη Λήμνο επισκέφθηκε την Μεγάλη εβδομάδα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμβόλαιο Ζωής με το Αιγαίο», Γιάννης Σπιλάνης. Κατά την παραμονή του στο νησί είχε συνάντηση με το δήμαρχο Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, και συζήτησαν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην υλοποίηση έργων μετά από σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Επίσης ο κ. Σπιλάνης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Λήμνου, Δημήτρη Μαρινάκη, με τον οποίο συζήτησε τα προβλήματα του Συνεταιρισμού αλλά και γενικότερα τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Σπιλάνης υπογράμμισε ότι η έλλειψη σχεδιασμού που στοχεύει στην παραγωγή ποιοτικών, ανταγωνιστικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και η μη σύνδεση τους με τον τουρισμό, δεν επιτρέπει την αναστροφή της κατάστασης. Η σημερινή προσήλωση όλων των εμπλεκόμενων στην είσπραξη των επιδοτήσεων αντί της παραγωγής, έχει οδηγήσει στα αδιέξοδα που όλοι αντιμετωπίζουμε και πρέπει να αναστραφεί.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Σπιλάνης υπογράμμισε την κρισιμότητα των εκλογών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού που διαχειρίζεται εδώ και χρόνια τις τύχες της χώρας και ειδικά της Περιφέρειας, με τα καταστροφικά αποτελέσματα που όλοι βιώνουμε. Υπογράμμισε ότι είναι απόλυτα αναγκαία η αναπτυξιακή στροφή της Περιφέρειας, που θα στηρίζεται στο τρίπτυχο «Ποιοτικό, Πράσινο και Δημιουργικό Αιγαίο» και που με εξωστρέφεια θα αξιοποιεί τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα των νησιών, που είναι το φυσικό, το πολιτιστικό, το παραγωγικό και το ανθρώπινο τους κεφάλαιο.

Αναφέρθηκε επί τούτοις στα ιδιαίτερα προβλήματα της Λήμνου, όπως το ακτοπλοϊκό, τα θέματα υγείας, τα αναπτυξιακά προβλήματα και υπογράμμισε ότι μόνο με την επεξεργασία τεκμηριωμένων προτάσεων, η Περιφέρεια του Β. Αιγαίου μαζί με τις άλλες νησιωτικές περιφέρειες, μπορούν να επιτύχουν την απαραίτητη ανατροπή της καθοδικής πορείας της Λήμνου καθώς και των άλλων νησιών της Περιφέρειας.

Με έμφαση τόνισε την ανάγκη οι περιφέρειες να απαιτούν το αυτονόητο, την εφαρμογή του νόμου για τη χάραξη και εφαρμογή νησιωτικής πολιτικής.

Ο Γιάννης Σπιλάνης τόνισε ότι η Περιφέρεια, η οποία είναι υπεύθυνη για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων, οφείλει να έχει επεξεργασμένο συνολικό σχέδιο, που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού και που θα συνεργάζεται στενά με τις δημοτικές αρχές για την υλοποίηση τους. Παράλληλα οφείλει να διεκδικεί, σε συνεργασία με τις άλλες νησιωτικές περιφέρειες από την πολιτεία, την εφαρμογή ειδικής αναπτυξιακής πολιτικής για τη νησιωτική Ελλάδα και την Ευρώπη.

Την Δευτέρα του Πάσχα, ο κ. Σπιλάνης επρόκειτο να μεταβεί στη Ρόδο για την ετήσια συνέλευση της Επιτροπής Νησιών της Ε.Ε.. Χθες επρόκειτο να επισκεφθεί τη Σάμο και την Ικαρία, για να έχει επαφή με άτομα, φορείς και τα τοπικά ΜΜΕ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey