FOLLOW US

Πολιτική

  • Σίγουρος ο Ν. Σηφουνάκης, δεν αποκλείουν τη συμμετοχή τους Π. Καπάρας και Π. Ζαφειρίου
Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει ψηφοδέλτιο

Με τη γνωστή δυστοκία που έχουν πάντα τα κόμματα εξουσίας να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο όταν οι δημοσκοπήσεις δεν τους δίνουν εκλογικά την πρωτιά, το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει σε τοπικό επίπεδο την προετοιμασία του για τις επικείμενες εκλογές. Η προσπάθεια που θα καταβληθεί, είναι - όσο δύσκολο κι αν φαντάζει κάτι τέτοιο - να συγκροτηθεί ένα ψηφοδέλτιο ικανό να συσπειρώσει τον κόσμο τού ΠΑΣΟΚ, επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Με τη γνωστή δυστοκία που έχουν πάντα τα κόμματα εξουσίας να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο όταν οι δημοσκοπήσεις δεν τους δίνουν εκλογικά την πρωτιά, το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει σε τοπικό επίπεδο την προετοιμασία του για τις επικείμενες εκλογές. Η προσπάθεια που θα καταβληθεί, είναι - όσο δύσκολο κι αν φαντάζει κάτι τέτοιο - να συγκροτηθεί ένα ψηφοδέλτιο ικανό να συσπειρώσει τον κόσμο τού ΠΑΣΟΚ, επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σε επίπεδο Νομού Λέσβου, το βάρος σε πρώτη φάση για να απευθυνθούν σε κομματικά στελέχη προκειμένου να είναι υποψήφιοι, ανέλαβαν οι Νομαρχιακές του κόμματος. Απ’ την προηγούμενη Παρασκευή, όμως, και μετά τη διαφαινόμενη αδυναμία να υπάρξουν υποψήφιοι, στην ίδια προσπάθεια έχουν μπει και κεντρικά στελέχη, τα οποία ήδη έχουν έρθει σε επαφή με πρόσωπα που διαθέτουν πολιτικό λόγο και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την ψήφο του εκλογικού σώματος.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία τού μέχρι πρότινος κυβερνώντος κόμματος, στις 27 Μαρτίου ανακοινώθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο η σύνθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης των Ψηφοδελτίων ή Επιτροπή Ανάδειξης των Υποψηφίων, που αποτελείται από επτά κομματικά στελέχη. Η επιτροπή θα πρέπει να κλείσει τις «πράσινες» λίστες το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα, αφού τη Μεγάλη Τετάρτη θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για να εγκρίνει τις υποψηφιότητες. Το ίδιο όργανο θα συνεδριάσει σε διευρυμένη σύνθεση την Παρασκευή 6 Απριλίου, ημερομηνία που θεωρείται αναγκαίο να έχουν «κλειδώσει» όλες οι υποψηφιότητες απ’ το Νομό Λέσβου.

Ξανά…
Όπως προκύπτει απ’ τις διερευνητικές επαφές που είχε η γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου, Μαρία Ψήμμα, η μόνη σίγουρη υποψηφιότητα προς το παρόν είναι αυτή του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Σηφουνάκη. Στελέχη που στο παρελθόν είχαν εκτεθεί ως υποψήφιοι, όπως ο Αλέκος Γιαζιτζόγλου ή ο Δημήτρης Χαλκιώτης, φαίνεται πως αυτήν τη φορά έχουν αποφασίσει να μη θέσουν υποψηφιότητα.

Αντιθέτως, δε φαίνεται να αποκλείει, αλλά ούτε να επιβεβαιώνει, την εκ νέου συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Παναγιώτης Καπάρας, ο οποίος όμως δε δείχνει διατεθειμένος και να ανοίξει τα χαρτιά του. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι έως χθες δεν είχαν προκηρυχθεί ακόμη οι εκλογές, οπότε και δεν έμπαινε θέμα παραίτησης απ’ τη θέση του για να είναι υποψήφιος, ο κ. Καπάρας είχε θεωρητικά το προνόμιο να περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία και ποιοι θα είναι υποψήφιοι, πριν εκδηλώσει τις προθέσεις του.

… ή για πρώτη φορά
Το ίδιο πλεονέκτημα, να διατηρήσει μυστικότητα γύρω απ’ τις κινήσεις του, απώλεσε το βράδυ της Παρασκευής ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Παναγιώτης Ζαφειρίου. Κι αυτό γιατί η πρόταση να είναι υποψήφιος έγινε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν του τηλεφώνησε, με σκοπό να του προτείνει να μετάσχει στις εκλογές, το μέλος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων του κόμματος Γιώτα Γαζή. Η πρόταση απ’ την κ. Γαζή να είναι υποψήφιος έγινε τηλεφωνικώς, και μάλιστα υπήρξαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δύο επικοινωνίες, όπως διέρρευσε απ’ τους ακούσιους ωτακουστές της συνομιλίας συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους. Στη δεύτερη επικοινωνία, ο κ. Ζαφειρίου, που είναι γνωστό ότι είναι κοντά στο νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο, απάντησε - όπως μας μεταφέρθηκε την ίδια ώρα της συνεδρίασης - ότι είναι διαθέσιμος να επιστρατευθεί στην περίπτωση που υπάρξει αδιέξοδο.

Χθες ο κ. Ζαφειρίου, τον οποίο ρωτήσαμε αν αληθεύουν οι παραπάνω πληροφορίες, σημείωσε πως για 20 συνεχόμενα χρόνια συμμετέχει σε δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος σύμβουλος, ενώ αν μετάσχει τώρα, θα εκτίθεται για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές. Ο ίδιος, δίχως να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δε θέλησε και να επιβεβαιώσει οποιαδήποτε ειλημμένη απόφασή του για συμμετοχή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ακόμη σκέφτεται σοβαρά την πρόταση που του έγινε.

Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top