Τεχνολογικές καινοτομίες στην προεκλογική μάχη, από το Σπύρο Γαληνό

Ηλεκτρονικό τεφτέρι για τη Λέσβο

12/03/2014 - 15:12

Την παρουσίαση μιας πολυμεσικής εφαρμογής με την οποία θα υλοποιείται η καταγραφή των προβλημάτων από όλη τη Λέσβο, πραγματοποίησε χθες στο ξενοδοχείο «Blue Sea» ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Γαληνός.

Την παρουσίαση μιας πολυμεσικής εφαρμογής με την οποία θα υλοποιείται η καταγραφή των προβλημάτων από όλη τη Λέσβο, πραγματοποίησε χθες στο ξενοδοχείο «Blue Sea» ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Γαληνός. Η εφαρμογή έχει ως στόχο την αμεσότερη επικοινωνία με τους πολίτες της Λέσβου, την παροχή δυνατότητας στους επισκέπτες του νησιού να αναφέρουν προβλήματα που τυχόν διαπιστώνουν κατά την παραμονή τους και την ευκαιρία στους Λέσβιους ομογενείς, σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκονται, να καταθέτουν την άποψή τους για ζητήματα που αφορούν στο νησί.

Ο Σπύρος Γαληνός τόνισε πως η χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής από το Δήμο Λέσβου θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα συμβούν μόλις και εφόσον εκλεγεί.

Καρδιά της εφαρμογής είναι ένας διαδραστικός χάρτης της Λέσβου. Ο χρήστης επιλέγει στο χάρτη το σημείο στο οποίο θέλει να επισημάνει κάποιο πρόβλημα ή να προτείνει μια παρέμβαση. Στη συνέχεια, συμπληρώνει τις ειδικές φόρμες της εφαρμογής και διατυπώνει την επισήμανση που θα ήθελε να κάνει, έχοντας τη δυνατότητα να ανεβάσει εικόνες ή ακόμα και βίντεο σχετικό με αυτό που επισημαίνει.

Μόλις ολοκληρωθεί η αναφορά, ο διαχειριστής του συστήματος έχει τη δυνατότητα να το προωθήσει στην αρμόδια υπηρεσία και ταυτόχρονα ενημερώνει τον πολίτη για την εξέλιξη της επισήμανσης ή της πρότασής του.

Δοκιμαστικά
Η εφαρμογή λειτουργεί δοκιμαστικά στη διεύθυνση www.monolesvos.crowdmap.com και μπορεί να συγκεντρώνει από τώρα προτάσεις και παρατηρήσεις για προβλήματα και ζητήματα που αφορούν στο νησί. Μάλιστα η ομάδα του κ. Γαληνού θα αξιοποιήσει όποιες από αυτές κρίνει και δεν είναι απίθανο να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του συνδυασμού μόλις αυτό ολοκληρωθεί.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο κ. Γαληνός τόνισε: «Στόχος μας είναι η διευκόλυνση της ζωής των πολιτών και η καλυτέρευση της καθημερινότητάς τους. Αξιοποιούμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας και κάνουμε πραγματικά ένα άνοιγμα προς την κοινωνία. Με την εφαρμογή αυτή θα έχουμε άμεση ενημέρωση των προβλημάτων σε όλο το νησί, θα καταγράφονται οι προτάσεις των συμπολιτών μας και όλα αυτά θα γίνονται μέσα σε ένα πλαίσιο άμεσης δημοκρατίας. Ακόμα, θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους επισκέπτονται το νησί μας να έχουν λόγο και να μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους για παρεμβάσεις που πιστεύουν πως μπορούν να βελτιώσουν ορισμένα πράγματα, αλλά και να καταγράφουν τις εντυπώσεις τους, αποτελώντας ζωντανή διαφήμιση για τον τόπο μας. Η εφαρμογή δοκιμάζεται στη Λέσβο για πρώτη φορά, στήθηκε με πολύ λίγο κόστος από την ομάδα μας και είμαι σίγουρος ότι θα βρει μεγάλη ανταπόκριση.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey