Από συνδικαλιστές τού ΣΥΡΙΖΑ και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Συγκροτείται νέα συνδικαλιστική παράταξη

08/03/2014 - 14:29

Η ανάγκη ανατροπής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που έχουν δημιουργήσει μια οξύτατη ανθρωπιστική κρίση, και η ανάγκη για συλλογική δράση είναι οι δύο βασικοί λόγοι που οδηγούν στη συγκρότηση νέας συνδικαλιστικής παράταξης, όπως εξήγησαν χθες το μεσημέρι η Δέσποινα Σπανού, ο Νίκος Χρυσάφης και η Μαρία Περδικούρη, στη συνέντευξη Τύπου.

Η ανάγκη ανατροπής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που έχουν δημιουργήσει μια οξύτατη ανθρωπιστική κρίση, και η ανάγκη για συλλογική δράση είναι οι δύο βασικοί λόγοι που οδηγούν στη συγκρότηση νέας συνδικαλιστικής παράταξης, όπως εξήγησαν χθες το μεσημέρι η Δέσποινα Σπανού, ο Νίκος Χρυσάφης και η Μαρία Περδικούρη, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η κ. Σπανού, επί χρόνια συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΔΕΔΥ, εξήγησε πως η νέα παράταξη επιδιώκει να εκφράσει τους εργαζόμενους τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Παραδέχθηκε πως το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας, παρ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια οργάνωσε πολύ σημαντικές κινητοποιήσεις, δεν κατάφερε να ανατρέψει ή να παγώσει τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί δραματικά το μέλλον των εργαζομένων στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα φαινόμενα απαξίωσης της συνδικαλιστικής δράσης από πρόσωπα που άλλες θέσεις υποστήριζαν ως συνδικαλιστές και άλλες ως πολιτικοί, αλλά και στη ριζική αλλαγή του χάρτη της εργασίας στην Ελλάδα, με την ουσιαστική κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για ευρύτατα τμήματα των εργαζομένων.

Η νέα παράταξη επιδιώκει να κάνει πράξη το σύνθημα «κανένας μόνος του στην κρίση» και να συμβάλει στη συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου, το οποίο θα συσπειρώνει όλους όσοι πλήττονται από αυτήν, δηλαδή εργαζομένους, ανέργους, επισφαλώς εργαζομένους, επαγγελματοβιοτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Η ιδρυτική συνέλευση της νέας συνδικαλιστικής κίνησης πρόκειται να γίνει στην Αθήνα στις 15 και 16 Μαρτίου. Χθες το απόγευμα, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη σύσκεψη για τη συγκρότηση της παράταξης στη Λέσβο, όπου και αναμενόταν να εκλεγεί τοπική προσωρινή διοικούσα επιτροπή.

Αντιπρόσωποι στην ιδρυτική συνέλευση της παράταξης μπορούν να είναι όλα τα εκλεγμένα μέλη πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων. Από τους υπόλοιπους εργαζομένους που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες συγκρότησης της παράταξης, θα εκλεγούν αντιπρόσωποι με μέτρο ένας στους δέκα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey