×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Για το 9ο Συνέδριο της Ν.Δ.

Η Λέσβος εκλέγει 10 συνέδρους

06/06/2013 - 14:55

Στην ανάδειξη 10 συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν μαζί με τους ex officio συνέδρους τη Λέσβο στο 9ο τακτικό Συνέδριο της Ν.Δ., προχωρά η ΝΟΔΕ με ψηφοφορία που διοργανώνει την Κυριακή 16 Ιουνίου, στα γραφεία της στη Μυτιλήνη.

Στην ανάδειξη 10 συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν μαζί με τους ex officio συνέδρους τη Λέσβο στο 9ο τακτικό Συνέδριο της Ν.Δ., προχωρά η ΝΟΔΕ με ψηφοφορία που διοργανώνει την Κυριακή 16 Ιουνίου, στα γραφεία της στη Μυτιλήνη.

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν όλα τα μέλη τής Ν.Δ. που δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο. Αντιθέτως, δικαίωμα ψήφου στις συγκεκριμένες εκλογές έχουν μόνο τα μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης (ΝΟΣ) Λέσβου, δηλαδή 250 νεοδημοκράτες. Οι εκλογές για τη νέα ΝΟΔΕ Λέσβου, η θητεία της οποίας τυπικά ολοκληρώνεται τέλος Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν μετά το Συνέδριο, πιθανόν στις αρχές του φθινόπωρου.


Όπως μας είπε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου, Αλέκος Κουτσαντώνης, υπάρχει ποσόστωση στους εκλεγέντες συνέδρους, προκειμένου τουλάχιστον έξι απ’ τους δέκα να είναι γυναίκες. Στους ex officio συνέδρους η Λέσβος στέλνει, εκτός του προέδρου της Οργάνωσης, το βουλευτή Παύλο Βογιατζή, τους πολιτευτές Κώστα Μουτζούρη, Δημήτρη Παπαγιαννίδη και Χριστιάνα Καλογήρου, αλλά και συνδικαλιστές, εκπροσώπους του αγροτικού τομέα και του εμπορικού κόσμου.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ, η ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροσώπων της Περιφερειακής Οργάνωσης στο Συνέδριο θα διεξαχθεί απ’ τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Η Οργάνωση προσκαλεί τα μέλη του κόμματος να υποβάλουν τις υποψηφιότητές τους με απλή δήλωση στον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής ή στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ. Στη δήλωση πρέπει να αναφέρεται ότι ο ενδιαφερόμενος είναι μέλος του κόμματος, ότι δε στερήθηκε του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο, καθώς και η ημερομηνία εγγραφής του στο κόμμα. Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει την Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 2 το μεσημέρι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey