Καμμία παράταση θητείας για δημοτικές και περιφερειακές αρχές

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει κόμμα εξουσίας

08/03/2013 - 16:11

Παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τού ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και του μέλους της Πανελλαδικής Γραμματείας τού ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Λάμπρου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις 10:30 το πρωί, η παλλεσβιακή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο» της Μυτιλήνης.

Παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τού ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και του μέλους της Πανελλαδικής Γραμματείας τού ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Λάμπρου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις 10:30 το πρωί, η παλλεσβιακή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο» της Μυτιλήνης. Ο κ. Κουρουμπλής θα παραμείνει στη Μυτιλήνη και τη Δευτέρα, οπότε θα έχει επαφές με μια σειρά κοινωνικών φορέων της Λέσβου.

Η συνέλευση θα είναι ανοιχτή για το κοινό και κατά τη διάρκειά της θα εκλεγεί 21μελής Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος, η θητεία της οποίας έχει διάρκεια ζωής ένα χρόνο. Φυσικά θα γίνει συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και θα οριοθετηθούν οι στόχοι του κόμματος στη Λέσβο.
Ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενος στις εσωκομματικές διεργασίες είπε ότι πραγματοποιούνται σε μια μεταβατική περίοδο για το ΣΥΡΙΖΑ, όπου ένας μικρός συνασπισμός συνιστωσών και προσωπικοτήτων μετεξελίσσεται σε ένα μαζικό πολιτικό φορέα της Αριστεράς, που στόχος του είναι να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.


Παράλληλα, βέβαια, επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συμβάλει με τις δυνάμεις του στην ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές.
Κατά την άποψη του στελέχους του κόμματος, η ελληνική κοινωνία έχει αναθέσει στο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η βασική συνιστώσα για το ξεπέρασμα της κρίσης. Όμως θέση τού ΣΥΡΙΖΑ είναι πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας.


Επιδίωξη του κόμματος είναι να μετεξελιχθεί σε έναν ανοιχτό, πλουραλιστικό και ταυτόχρονα αποτελεσματικό χώρο, που θα δώσει την εξουσία στην κοινωνία όταν ο ίδιος θα αναλάβει την κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των κομματικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, στόχος είναι το επόμενο διάστημα να αποκτήσουν ουσιαστική λειτουργία.

Περιφερειακή συνέλευση
Ο περιφερειακός σύμβουλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τεντόμας ανέφερε ότι την Τρίτη το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Lesvion» της Μυτιλήνης, θα γίνει περιφερειακή σύσκεψη αυτοδιοικητικών στελεχών τού ΣΥΡΙΖΑ. Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος όσοι δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στους δύο βαθμούς της αυτοδιοίκησης και τα οργανωτικά στελέχη του κόμματος από τους τρεις νομούς του Βορείου Αιγαίου.


Η σύσκεψη έχει οργανωτικό χαρακτήρα και στόχος είναι να ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη συγκρότηση των σχημάτων που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Επίσης, να επιδιωχθεί η σύσκεψη να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για τη σύνταξη του τοπικού προγράμματος του κόμματος σε κάθε νομό, τα οποία στη συνέχεια θα ενσωματωθούν στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο κ. Τεντόμας δήλωσε ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάθετα αντίθετοι σε κάθε προοπτική παράτασης της θητείας των σημερινών δημοτικών και περιφερειακών αρχών, θεωρώντας πως οποιαδήποτε τέτοια μεθόδευση είναι αντισυνταγματική. Επίσης κατηγόρησε τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ότι κρύβεται πίσω από την κυβέρνηση όταν αποφεύγει να πάρει θέση στο αν θα πρέπει να γίνουν ή όχι σε ενάμιση χρόνο οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey