Τα κόμματα ανακοινώνουν ψηφοδέλτια στην εκλογική περιφέρεια Λέσβου

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΛΗΞΗ

29/03/2012 - 19:19

Τα κόμματα ανακοινώνουν ψηφοδέλτια στην εκλογική περιφέρεια Λέσβου, με υποψηφίους που για πρώτη φορά συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Φωτής Ξύδας, Μανώλης Γρηγοράκης και Γιώργος Σαραγάς, στο ήδη έτοιμο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Με Καμμένο ο Μανώλης Αρμενάκας.

«Θα τρίβουν τα μάτια τους το βράδυ των εκλογών όσοι πιστεύουν πως η Δημοκρατική Συμμαχία θα μείνει εκτός Βουλής», ισχυρίστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου το στέλεχος του κόμματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που δήλωσε ότι το κόμμα θα αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών. Ο κ. Μαρκογιαννάκης μαζί με το Δημήτρη Μαντζαβίνο βρέθηκαν στη Λέσβο την Τρίτη το απόγευμα, «κλείνοντας» το ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές τού 2012.

«Υπάρχει ανώτατος διπλωμάτης», είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης, φωτογραφίζοντας απ’ ευθείας το Φωτή Ξύδα, για τον οποίο υπήρχε ήδη πληροφορία πως θα μετάσχει, «αλλά και δικηγόρος», επιβεβαιώνοντας έτσι και τη συμμετοχή του Μανώλη Γρηγοράκη, που ομοίως συζητιόταν. Ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε ακόμη ότι το ψηφοδέλτιο της εκλογικής περιφέρειας Λέσβου είναι πλήρες, δηλαδή αποτελείται από πέντε υποψηφίους, ο τρίτος εκ των οποίων, όπως διέρρευσε, είναι ο Γιώργος Σαραγάς, κοινωνιολόγος, που παρευρισκόταν και στην αίθουσα. Οι άλλοι δύο υποψήφιοι είναι απ’ τη Λήμνο και απ’ το ασθενές φύλλο, δίχως όμως να υπάρξει καμμία άλλη πληροφορία.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε πως η πρόεδρος του κόμματος, η Ντόρα Μπακογιάννη, είναι πολύ πιθανόν να επισκεφτεί τη Λέσβο, ίσως και πριν το Πάσχα.

«Κάποιοι που προδικάζουν κακή παρουσία μας στις εκλογές, θα διαψευστούν», είπε ο ίδιος, προσθέτοντας: «Το σύστημα κάνει ό,τι μπορεί για να μην προβάλλονται οι θέσεις μας. Είμαστε το μόνο κόμμα του αστικού χώρου με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό που δεν αλλάξαμε θέσεις στα μεγάλα ζητήματα. Είμαστε οι μόνοι με σταθερές θέσεις και σειρά πρωτοβουλιών, που όμως δεν τις μαθαίνει ο κόσμος γιατί είμαστε αποκλεισμένοι απ’ τα μέσα ενημέρωσης. Τώρα όμως με τις εκλογές, που υποχρεωτικά θα έχουμε χρόνο, η ελληνική κοινωνία θα μάθει και θα καταλάβει τι πρεσβεύουμε.»

Χωρίς προκλήσεις
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Μαρκογιαννάκης ξεκαθάρισε τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το μνημόνιο, λέγοντας ότι επιτέλους πρέπει να σταματήσει το παραμύθι της παραπληροφόρησης και να γίνει γνωστό ότι το κόμμα δεν είπε «ναι» στα μέτρα, αλλά μόνο στις διαρθρωτικές αλλαγές και στη δανειακή σύμβαση. Ανέφερε, μάλιστα, ότι τώρα τον Ιούνιο θα καταψηφίσει την πρόταση για περικοπές στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι λόγω της κρίσης το κόμμα δε θα διεξάγει προκλητικό προεκλογικό αγώνα, με ανοιχτές συγκεντρώσεις, αλλά θα επιδιώξει να γίνουν γνωστές οι θέσεις του με κάθε τρόπο.


Από τη χθεσινή συνέντευξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Μυτιλήνη

Επιβεβαιώνουν…
«Θεωρώ ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση που μου απηύθυνε η κ. Μπακογιάννη», ανέφερε χθες απ’ την Άγκυρα ο Μυτιληνιός, Έλληνας πρέσβης που συνταξιοδοτείται στις 31 Μαρτίου, Φωτής Ξύδας, ο οποίος και θα προχωρήσει στην ανακοίνωση της απόφασής του για τις εκλογές μετά την Κυριακή, χωρίς όμως να κρύβει ότι είναι περίπου σίγουρη η υποψηφιότητά του.

«Ποτέ δεν είχα ασχοληθεί με τα κόμματα και την πολιτική» συνέχισε ο κ. Ξύδας, επισημαίνοντας ότι κατά την άποψή του είναι πλέον η εποχή που «τα παλιά πολιτικά σχήματα, παρά τις αλλαγές που τυχόν επιχειρούν σε πρόσωπα, θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνουν στην άκρη, να πάνε στην μπάντα, και έτσι να δοθεί η δυνατότητα να ανανεωθεί η πολιτική ζωή του τόπου μας».

Με αυτές τις σκέψεις, ο κ. Ξύδας τόνισε ότι θα ήθελε με τη συμμετοχή του να στείλει ένα μήνυμα για την ανάγκη ανανέωσης από καινούργια πρόσωπα.

Δύο ακόμη νέα πρόσωπα στην πολιτική, και αρκετά νεαρά σε ηλικία, είναι ο κοινωνιολόγος Γιώργος Σαραγάς και ο δικηγόρος Μανώλης Γρηγοράκης. Ο κ. Σαραγάς κατάγεται απ’ τον Πειραιά κι εργάζεται με σύμβαση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ μένει μόνιμα στη Λέσβο τα τελευταία 12 χρόνια.

Ο κ. Γρηγοράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη από πατέρα Κρητικό και μητέρα απ’ το Νεοχώρι της Λέσβου, ενώ απ’ το 1999 διατηρεί δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Μυτιλήνης. Ο κ. Γρηγοράκης έχει διατελέσει μέλος της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Λέσβου και από προχθές είναι ο πρόεδρος του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου «Λογαριασμός Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Μυτιλήνης» (ΛΕΑΔΜ).

Οι κ.κ. Σαραγάς και Γρηγοράκης δε θέλησαν να κάνουν καμμία δήλωση πριν γίνει η επίσημη ανακοίνωση της συμμετοχής τους από τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey