Για τις εκλογές στο Σύλλογο Γιατρών ΙΚΑ Μυτιλήνης

Δικαστική δικαίωση Ζερδελή

07/07/2012 - 13:50

Άκυρη χαρακτήρισε τη διαδικασία που οδήγησε στην εκλογή του παρόντος Δ.Σ. του Συλλόγου Γιατρών ΙΚΑ της Λέσβου (ο επίσημος τίτλος του σωματείου είναι Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Νήσων Ανατολικού Αιγαίου), το Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης.

Άκυρη χαρακτήρισε τη διαδικασία που οδήγησε στην εκλογή του παρόντος Δ.Σ. του Συλλόγου Γιατρών ΙΚΑ της Λέσβου (ο επίσημος τίτλος του σωματείου είναι Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Νήσων Ανατολικού Αιγαίου), το Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης. Έτσι, τώρα θα πρέπει να οριστεί προσωρινή διοίκηση, η οποία θα αναλάβει να οδηγήσει το Σύλλογο σε νέες εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης.

Ήταν 21 Μαρτίου τού 2011 όταν είχε γίνει γενική συνέλευση του Συλλόγου με θέμα η σύσταση του ΕΟΠΥΥ και τις συνέπειές του. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, έγινε κάτι που χαρακτηρίσθηκε πρωτοφανές.

Παραιτήθηκαν όλα τα μέλη τού Δ.Σ. και προκηρύχθηκαν εκλογές για τις 24 Μαρτίου. Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, δινόταν η δυνατότητα να κατατεθούν υποψηφιότητες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. έως τις 23 Μαρτίου τού 2011, δηλαδή μέσα σε 48 ώρες. Όντως οι εκλογές έγιναν στις 24 Μαρτίου με μικρή συμμετοχή και χωρίς την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου όπως προβλέπει ο νόμος.

Η διεξαγωγή εκλογών με διαδικασίες-εξπρές, η προκήρυξη εκλογών από Δ.Σ. που είχε παραιτηθεί, η πραγματοποίηση εκλογών χωρίς δικαστικό επιμελητή, είναι ορισμένες από τις αιτίες που οδήγησαν τον τότε γιατρό τού ΙΚΑ Μυτιλήνης και νυν βουλευτή, Γιάννη Ζερδελή, με αγωγή του να ζητήσει την ακύρωση όλης της διαδικασίας και την ουσιαστική παύση του σημερινού Δ.Σ. του Συλλόγου. Κι αυτό γιατί διαπίστωσε ότι η όλη μεθόδευση στέρησε το δικαίωμα σε μέλη του Συλλόγου να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής νέου Δ.Σ..

Οι ενέργειες που απαιτούνται για τον ορισμό της προσωρινής διοίκησης και της εκλογής νέου Δ.Σ. στο Σύλλογο, θα ενεργοποιηθούν από τη στιγμή που θα καθαρογραφεί η απόφαση. Πρόεδρος του Δ.Σ. που παραιτήθηκε και δρομολόγησε τις εκλογές-εξπρές, ήταν ο εκλιπών πρώην διευθυντής τού ΙΚΑ Μυτιλήνης, Παναγιώτης Βαμβουρέλλης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey