Παραίτηση Ψάλτου με πολιτικές αιχμές

«Δυσοίωνα τα δεδομένα…»

22/06/2012 - 15:10

Την αποχώρησή του από τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Γραμματείας τής ΔΗΜΑΡ Λέσβου ανακοίνωσε χθες ο Στρατής Ψάλτου. Ωστόσο, παραμένει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Αιτία της παραίτησής του, όπως ο ίδιος αναφέρει, είναι η πρόθεσή του να αφοσιωθεί στην ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής.

Την αποχώρησή του από τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Γραμματείας τής ΔΗΜΑΡ Λέσβου ανακοίνωσε χθες ο Στρατής Ψάλτου. Ωστόσο, παραμένει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Αιτία της παραίτησής του, όπως ο ίδιος αναφέρει, είναι η πρόθεσή του να αφοσιωθεί στην ολοκλήρωση της διδακτορικής του διατριβής.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, σημειώνει: «Η ελληνική κοινωνία αρνήθηκε τον κίνδυνο επιστροφής σε μία πληθωριστική δραχμή. Ωστόσο, το αίτημα για αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής παραμένει. Η πολιτική που ασκήθηκε μέχρι τώρα, μας οδήγησε το 2009 στο κατώφλι της χρεωκοπίας και από το 2009 μέχρι σήμερα σε ένα κοινωνικά άδικο και οικονομικά αναποτελεσματικό πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης.»
Στη συνέχεια αναφέρει πως δε θα ήθελε η ΔΗΜΑΡ να χρειαζόταν να συνεργαστεί με την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, αλλά να συνεργαζόταν με το ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό κυβέρνησης. Διότι θα υπήρχε μια διαφορετική δυναμική στο αίτημα αλλαγής της πολιτικής. Τώρα, τα δεδομένα είναι δυσοίωνα κατά την άποψη του κ. Ψάλτου. Ωστόσο δηλώνει πως η χώρα δεν μπορούσε να οδηγηθεί για τρίτη φορά σε εκλογές.
Το γεγονός ότι με τη συμμετοχή της η ΔΗΜΑΡ συνέβαλε στη διαμόρφωση του προγραμματικού πλαισίου της νέας κυβέρνησης, το θεωρεί θετικό. Μάλιστα, σημειώνει: «Η ελληνική κοινωνία χρειαζόταν αυτήν τη στιγμή μία ελπίδα. Αν αυτή διαψευστεί από τα έργα της νέας κυβέρνησης, η ΔΗΜΑΡ δεν πρέπει να διστάσει να καταγγείλει την εξαπάτηση και να άρει την εμπιστοσύνη της. Ο χρόνος νομιμοποίησης της νέας κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από την πολιτική που θα ασκήσει.»

Αλλά η ΔΗΜΑΡ νιώθει δικαιωμένη
Την Τετάρτη έγινε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τής ΔΗΜΑΡ, όπου έγινε εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων και συζήτηση για την πορεία του κόμματος το επόμενο διάστημα, πανελλαδικώς αλλά και τοπικά, με βάση τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται. Κοινή εκτίμηση των μελών ήταν πως η ΔΗΜΑΡ δικαιώθηκε.

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου περιστράφηκαν γύρω από προτεραιότητες όπως είναι η παραμονή στην Ευρωζώνη και το Ευρώ, η σταδιακή αποδέσμευση από τις ρυθμίσεις του μνημονίου, η ριζική μεταρρύθμιση του κράτους, η ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας και η συγκρότηση αποτελεσματικής κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος.

Παράλληλα, η Πολιτική Γραμματεία τής ΔΗΜΑΡ στη Λέσβο σημειώνει πως το εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος, τόσο στη Λέσβο όσο και πανελλαδικώς, δικαίωσε τις επιλογές της, αφού παρά την πίεση που δέχτηκε ειδικά στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, συσπείρωσε έναν κόσμο που προσβλέπει σε μια ουσιαστική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η πολιτική στη χώρα μας.

Η ΔΗΜΑΡ αφήνει να εννοηθεί ότι θα ήθελε το σχηματισμό αριστερής προοδευτικής κυβέρνησης, ωστόσο η ψήφος του λαού έδειξε πως αυτή η προοπτική αναβάλλεται για το μέλλον. Έτσι το κόμμα, λειτουργώντας στη βάση του εθνικού συμφέροντος, αποφάσισε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση και να εργαστεί για την προώθηση ριζικών, προοδευτικών αλλαγών στη χώρα, σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey