Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλά στο «Ε»

«Θα δώσουμε μάχη για την έδρα»

26/05/2012 - 13:47

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Μυτιλήνη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λίγο πριν ξεκινήσει την περιοδεία του στη λεσβιακή ύπαιθρο, μας παραχώρησε μία σύντομης διάρκειας συνέντευξη, στην οποία ιεράρχησε ως πρώτη προτεραιότητα για το κόμμα του την εκλογή βουλευτή, του Σπύρου Γαληνού, στην εκλογική περιφέρεια Λέσβου.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Μυτιλήνη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λίγο πριν ξεκινήσει την περιοδεία του στη λεσβιακή ύπαιθρο, μας παραχώρησε μία σύντομης διάρκειας συνέντευξη, στην οποία ιεράρχησε ως πρώτη προτεραιότητα για το κόμμα του την εκλογή βουλευτή, του Σπύρου Γαληνού, στην εκλογική περιφέρεια Λέσβου.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος λίγο πριν την συνέντευξη, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα στο διάστημα μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου να επισκεφτεί εκ νέου τη Λέσβο, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία, επισημαίνοντας πως δεν της πρέπει της Μυτιλήνης, της καρδιάς του Αιγαίου, να έχει δεχθεί μόνο τόσο λίγες επισκέψεις πολιτικών αρχηγών.

Ο διατελέσας για δύο χρόνια περίπου υπεύθυνος της Νησιωτικής Πολιτικής, δηλώνει δικαιωμένος απ’ το αποτέλεσμα στα νησιά όλης της χώρας, και δη στα μικρονήσια, σε κάποια εκ των οποίων ξεπέρασε το 30%, ενώ δηλώνει πως πρέπει μετά τις εκλογές να υπάρξει κυβέρνηση που θα υπηρετεί την εθνικά κυρίαρχη Ελλάδα.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική σας Ομάδα λίγο μετά την ορκωμοσία, αναφερθήκατε στο Σπύρο Γαληνό, στο μοναδικό απ’ τους πρώην βουλευτές που δεν εκλέχτηκε στις 6 Μαΐου. Είναι εύκολος ο στόχος της εκλογής βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην εκλογική περιφέρεια της Λέσβου στις 17 Ιουνίου;
«Η έδρα στη Μυτιλήνη χάθηκε για λίγες ψήφους. Θεωρώ ότι είναι αδικία ένας βουλευτής ο οποίος όρθωσε το ανάστημά του, είπε “όχι” σε όλα, ο οποίος είναι σταθερός επί δύο χρόνια στις θέσεις του, ο οποίος ήρθε επικεφαλής στο Νομό του, λόγω του εκλογικού συστήματος και για μία μικρή διαφορά σε ψήφους να μην εκλέγεται. Εδώ θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη. Θα πέσουμε όλοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίπλα απ’ το Σπύρο και τους συνυποψηφίους μας που είναι μέσα στη λίστα - μην το ξεχνάμε αυτό, είναι όλοι -, θα δώσουμε τη μάχη για να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και θα το φέρουμε.»

Τι σηματοδοτεί η προσχώρηση του Γιάννη Γιαννέλλη στο κίνημά σας;
«Την επαναφορά της ηθικής στην πολιτική. Θεωρώ ότι είναι ένας έντιμος πολιτικός, ο οποίος κάνει μία επιστολή λέγοντας ότι ανέχτηκε, ανέχτηκε, ανέχτηκε, ανέχτηκε πράγματα, απέναντι σε μια πολιτική των μετεγγραφών, της ανηθικότητας, των μαύρων σάκων τής Siemens, όταν εκείνος για να πολιτευτεί, μειώνεται η περιουσία του. Αποφασίζει να στρατευθεί στρατιώτης και δε ζητά κανένα αντάλλαγμα. Όλα αυτά είναι η επιστροφή της ηθικής.

Για μας η παρουσία του Γιάννη του Γιαννέλλη σε όλη την επικράτεια πλέον, ως επικεφαλής της επιτροπής εκλογικού αγώνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σημαίνει πάρα πολλά.»

Για τα νησιά

Λόγω και της θητείας σας στο Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής, έχετε ειδική σχέση με τα νησιά. Είστε ικανοποιημένος απ’ τη δυναμική των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Αιγαίο; Έχετε επεξεργαστεί συγκεκριμένες θέσεις για το νησιωτικό χώρο;
«Κατ’ αρχήν είμαι πολύ συγκινημένος γιατί με τίμησαν τα νησιά. Με τίμησε και το Βόρειο Αιγαίο, με τίμησε και η Δωδεκάνησος, με τίμησαν και οι Κυκλάδες, με τίμησαν και τα Ιόνια Νησιά, με τα υψηλότερα ποσοστά σε όλη την Ελλάδα. Τα ποσοστά μας σε πολλά νησιά, και ιδίως στα μικρά, ξεπέρασαν και το 30%. Κι αυτό αποτελεί μία προσωπική δικαίωση, γιατί σε αυτήν τη διετία που ήμουν εδώ ως υφυπουργός Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, έδωσα την ψυχή μου για τα νησιά μας, και ιδιαίτερα για τα μικρά και απομονωμένα νησιά.

Οπότε αυτή η πρωτιά στον Άι-Στράτη, στους Λειψούς, στο Αγαθονήσι, στα Αντικύθηρα, για μένα ήταν ένα πολύ μεγάλο σημάδι, να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη νησιωτικότητα.

Η επαναφορά του Υπουργείου Αιγαίου είναι κάτι το οποίο το τόνισα απ’ την πρώτη στιγμή στη Μυτιλήνη και θεωρώ ότι η θέση μας για τη νησιωτική πολιτική, και ιδιαίτερα για το ειδικό φορολογικό καθεστώς, όπως επίσης και η θέση μας για το μεταφορικό ισοδύναμο, που ξεκίνησε να υλοποιείται με την ενδονησιωτικότητα απ’ όταν ήμουν υπουργός, θα βγάλει μπροστά τη βιτρίνα της Ελλάδας, που είναι η νησιωτική Ελλάδα.»

Τι μηνύματα έχετε για τις καινούργιες εκλογές σε ό,τι αφορά στο κίνημά σας; Πώς απαντάτε στις «Κασσάνδρες» που μιλούν για «ξεφούσκωμα»;
«Κοιτάξτε. Οι “Κασσάνδρες” αρχίζουν και διαψεύδονται σιγά - σιγά. Εμείς δεν είμαστε αλαζόνες. Εμείς ξεκινήσαμε ως πολίτες μια προσπάθεια. Στην αρχή μάς αγνόησαν. Μετά μάς λοιδόρησαν, εν συνεχεία μάς επιτίθονταν και τώρα τούς νικάμε. Το ποσοστό τού 10,6% για ένα κίνημα δύο μηνών, ήταν ένα μεγάλο δώρο, όχι για να αρκεστούμε σ’ αυτό, αλλά για να συνεχίσουμε προκειμένου να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες των Ελλήνων. Των ανεξάρτητων Ελλήνων. Ελλήνων, οι οποίοι δε θα είναι πλούσιοι αύριο το πρωί, και δεν τους υποσχόμαστε κάτι τέτοιο, αλλά θα έχουν την εθνική τους κυριαρχία και θα έχουν και την οικογενειακή τους αξιοπρέπεια. Αυτό μόνο μπορούμε να υποσχεθούμε.»

Θεωρείτε πως θα προκύψει κυβέρνηση μετά τις εκλογές; Τι θέση θα τηρήσετε;
«Πρέπει να προκύψει κυβέρνηση με οποιοδήποτε μέσο. Μια εθνική κυβέρνηση, μία κυβέρνηση όπου όλοι οι Έλληνες θα δώσουμε τη μάχη για να απαλλαγούμε απ’ την ξένη κατοχή. Μία κυβέρνηση που δε θα υπηρετεί το μνημόνιο, αλλά θα υπηρετεί την εθνικά κυρίαρχη Ελλάδα.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey