ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αισιοδοξία, αν και εκτός Βουλής

08/05/2012 - 14:14

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατάφερε να υπερτριπλασιάσει τις δυνάμεις της στη Λέσβο και πανελλαδικώς, ωστόσο το ποσοστό αυτό δεν ήταν αρκετό για τη φέρει στην Βουλή όπως θα ήθελε. Άλλωστε, από την αρχή όλα τα στελέχη της γνώριζαν ότι ήταν ένας πολύ φιλόδοξος στόχος. Στο Νομό Λέσβου πέτυχε ένα καλό εκλογικό ποσοστό.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατάφερε να υπερτριπλασιάσει τις δυνάμεις της στη Λέσβο και πανελλαδικώς, ωστόσο το ποσοστό αυτό δεν ήταν αρκετό για τη φέρει στην Βουλή όπως θα ήθελε. Άλλωστε, από την αρχή όλα τα στελέχη της γνώριζαν ότι ήταν ένας πολύ φιλόδοξος στόχος. Στο Νομό Λέσβου πέτυχε ένα καλό εκλογικό ποσοστό, καθώς πήρε το 1,38% και 854 ψήφους (έναντι 1,19% πανελλαδικό ποσοστό), ενώ το 2009, την πρώτη χρονιά εμφάνισης του σχήματος, είχε λάβει 0,34% και 241 ψήφους.

Στην εκτίμησή της για το εκλογικό αποτέλεσμα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου αναφέρει πως η πολιτική πρότασή της για έναν άλλο δρόμο, έξω από το χρέος, το μνημόνιο, το Ευρώ και την Ε.Ε., έγινε αντικείμενο συζήτησης με δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές, κάτι που αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη και καταγράφηκε σε σημαντικό βαθμό και στο εκλογικό αποτέλεσμα. Σε άλλο σημείο επισημαίνει: «Το γεγονός ότι το αποτέλεσμα ήταν χαμηλότερο των προσδοκιών των αγωνιστών που έδωσαν τη μάχη, δείχνει ότι έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε ώστε το εύρος, η ποιότητα και το βάθος των πολιτικών δεσμών που οικοδομήθηκαν με τον κόσμο του αγώνα, να είναι αντίστοιχα αυτών που απαιτούν η οξύτητα της πολιτικής διαπάλης και τα διλήμματα που θέτουν οι πολιτικές συνθήκες. Το αποτέλεσμα αναδεικνύει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ένα υπαρκτό ρεύμα εντός της κοινωνίας και της Αριστεράς.»

Επιπροσθέτως, εκτιμάται πως στις 6 Μάη καταγράφηκε εκκωφαντική καταδίκη των πολιτικών του μνημονίου και της τρόικας, με τον καταποντισμό των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Εκτιμά, ακόμη, πως οι εκλογές ανέδειξαν μια μεγάλη στροφή του λαού προς την Αριστερά, δείχνοντας ότι μεγάλο τμήμα του τρέφει ελπίδες από αυτήν.

«Τα κόμματα και τα μέτωπα της Αριστεράς θα κριθούν το επόμενο διάστημα από το αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτή την ελπίδα, αλλά και στις παρακαταθήκες των μεγάλων αγώνων που προηγήθηκαν, εκεί όπου ακριβώς γεννήθηκε η ελπίδα. Πρώτα και κύρια, λοιπόν, θα κριθεί όλη η Αριστερά από το αν θα στηρίξει την ενωτική πάλη των εργαζομένων για την οριστική απεμπλοκή από το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, τις πολιτικές του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποτελούν βρόγχο στο λαιμό του εργαζόμενου λαού, ή αν η δύναμή της θα σπαταληθεί σε αδιέξοδες λογικές κυβερνητικής διαχείρισης της σημερινής κατάστασης, που θα σπείρει απογοητεύσεις, ή στην εμμονή της άρνησης για μετωπική ανατρεπτική κοινή δράση στους αγώνες, που τόσο έχει κοστίσει στο λαϊκό κίνημα», υπογραμμίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τέλος, θεωρεί ανησυχητικά τα εκλογικά ποσοστά που πέτυχαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου και η Χρυσή Αυγή.

Στη Λέσβο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πήρε 1,15% και 573 ψήφους. Πολύ υψηλότερο ήταν το ποσοστό της στη Λήμνο, όπου πήρε 2,58% και 252 ψήφους. Στον Άι-Στράτη πήρε μόλις 1 ψήφο και 0,45%. Στη Δημοτική Ενότητα Ερεσού - Αντίσσης πήρε 2,58%, χάρη στην παρουσία στο ψηφοδέλτιο του παθολόγου Στρατή Παυλή. Όμως το μεγαλύτερο ποσοστό της το κατέγραψε στη Δημοτική Ενότητα του Μούδρου, όπου πήρε 151 ψήφους και ποσοστό 6,20%, χάρη στην παρουσία στο ψηφοδέλτιο ενός ακόμη γιατρού, του Μάριου Δέτση, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey