Νέοι άνθρωποι από το λεκανοπέδιο της Καλλονής, μιλούν για τα κριτήρια με τα οποία ψήφισαν ή δεν ψήφισαν

Συγκρατημένη αισιοδοξία παρ’ όλα αυτά…

07/05/2012 - 13:45

Χωρίς κανένα πρόβλημα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στα τμήματα της Καλλονής. Πάντως παρατηρήθηκε σημαντικό ποσοστό αποχής και στην Καλλονή, ενώ δεν ήρθαν για να ψηφίσουν, όπως και στην υπόλοιπη Λέσβο, αρκετοί ετεροδημότες.

Χωρίς κανένα πρόβλημα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στα τμήματα της Καλλονής.

Πάντως παρατηρήθηκε σημαντικό ποσοστό αποχής και στην Καλλονή, ενώ δεν ήρθαν για να ψηφίσουν, όπως και στην υπόλοιπη Λέσβο, αρκετοί ετεροδημότες. Ρωτήσαμε κάποιους με ποιο κριτήριο ψήφισαν στις φετινές βουλευτικές εκλογές και η απάντηση λίγο - πολύ όλων ήταν η ίδια. Κριτήριο είναι η σωτηρία της χώρας και η επιλογή του καλύτερου. Αυτό που παρατηρήθηκε κατά την καταμέτρηση των ψήφων, ήταν ότι οι ψηφοφόροι ήταν αρκετά συνειδητοποιημένοι, δεδομένου ότι ψήφισαν χωρίς πολλά άκυρα και λευκά, κάτι που στις προηγούμενες εκλογές δεν είχε συμβεί.

Τέσσερις νέοι άνθρωποι, κάτοικοι της Λέσβου, μιλούν σήμερα στο «Ε» σχετικά με το ποια κριτήρια ψήφισαν στις φετινές εκλογές, αλλά και πώς βλέπουν το μέλλον τους στη χώρα μας από εδώ και πέρα.

Παναγίτσα Μπερτένη, 26 ετών, άνεργη:
«Με την ελπίδα για το μέλλον»
«Ψήφισα με κριτήριο το μέλλον των παιδιών μας. Επέλεξα ένα από τα μεγάλα κόμματα με σκοπό να γίνει το καλύτερο για τη χώρα μας. Ευελπιστώ ότι τα πράγματα θα φτιάξουν, γι’ αυτό ψήφισα αυτό που ψήφισα, με την ελπίδα να δούμε ένα διαφορετικό μέλλον εμείς οι νέοι άνθρωποι αυτού του τόπου.»

Ελένη Καρέκου, 23 ετών, φοιτήτρια:
«Να σπάσει ο δικομματισμός»
«Επέλεξα φέτος μικρό κόμμα για να δώσω την ψήφο μου με σκοπό να σπάσει ο δικομματισμός. Συμμετείχα στην εκλογική διαδικασία με την ιδιότητα του γραμματέα και αυτό που είδα, ήταν η αγανάκτηση του εκλογικού σώματος. Οι ψηφοφόροι ήταν απογοητευμένοι, αλλά φαίνονταν σίγουροι για αυτό που θα ψήφιζαν. Ελπίζω τα πράγματα να διορθωθούν στο μέλλον, γιατί κανείς δε θέλει να οδηγηθεί στη λύση της φυγής από τη χώρα του. Όμως, αν το μέλλον μας φαίνεται αβέβαιο, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για ανθρώπους της ηλικίας μου που θέλουν να δημιουργήσουν.»

Ιωάννης Μολυβιάτης, 29 ετών, ιδιοκτήτης βιοτεχνίας επεξεργασίας ξύλου:
«Ψήφος τιμωρίας»
«Σε αυτές τις εκλογές ψήφισα για να τιμωρήσω όλους όσοι μάς έφεραν στη σημερινή κατάσταση. Είμαι απογοητευμένος από το πολιτικό σύστημα που μας έχει οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση. Δε βλέπω μέλλον στη χώρα, τουλάχιστον στο αμέσως επόμενο διάστημα, και δεν ξέρω τι λύσεις μπορεί να υπάρξουν για τον καθένα από εμάς που θέλει να δημιουργήσει, να φτιάξει τη δική του οικογένεια.»

Κώστας Πιστάλης, 22 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος:
«Δεν ψήφισα…»
«Κατάγομαι από τη Λάρισα και ασκώ τα εκλογικά μου δικαιώματα εκεί. Φέτος δεν πήγα να ψηφίσω στην περιοχή μου, γιατί δεν έχω την οικονομική άνεση να το κάνω. Είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, δεν μπορείς να ξοδέψεις χρήματα σε εισιτήρια, χρήματα που δεν ξέρεις αν αύριο θα τα έχεις. Θα μπορούσα να έχω μεταφέρει στη Λέσβο τα εκλογικά μου δικαιώματα, όμως δεν το έκανα γιατί δε με ενδιαφέρει αυτή η διαδικασία για την ώρα. Έχω απογοητευτεί τόσο πολύ από την κατάσταση, που δε μου έκανε καμμία αίσθηση να συμμετάσχω με οποιονδήποτε τρόπο.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey