Ο υποψήφιος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Νίκος Κατράνης μιλά στο «Ε» για τις εκλογές της 6ης Μαΐου

«Δε χωράνε επιπολαιότητες και παλικαρισμοί»

27/04/2012 - 14:36

Ο αυτοδιοικητικός Νίκος Κατράνης, αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ευεργέτουλα, ο οποίος απ’ την πρώτη στιγμή δημιουργίας τής ΔΗΣΥ τάχθηκε με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, εξηγεί γιατί είναι υποψήφιος, πώς προλαβαίνει να αντεπεξέλθει στον όγκο δουλειάς που έχει, ενώ δηλώνει πως στις κρίσιμες εκλογές τού 2012 δε χωρούν επιπολαιότητες, παλικαρισμοί και τιμωρίες.

Ο αυτοδιοικητικός Νίκος Κατράνης, αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ευεργέτουλα, ο οποίος απ’ την πρώτη στιγμή δημιουργίας τής ΔΗΣΥ τάχθηκε με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, εξηγεί γιατί είναι υποψήφιος, πώς προλαβαίνει να αντεπεξέλθει στον όγκο δουλειάς που έχει, ενώ δηλώνει πως στις κρίσιμες εκλογές τού 2012 δε χωρούν επιπολαιότητες, παλικαρισμοί και τιμωρίες.

Ένας απ’ τους λόγους, ο κυριότερος όπως είπατε στην πρόσφατη παρουσίαση του ψηφοδελτίου τής ΔΗΣΥ, για τους οποίους συμμετέχετε ενεργά στις εκλογές ως υποψήφιος, είναι για να προσπαθήσετε ώστε να μη μείνει εκτός Βουλής το κόμμα και η αρχηγός του, Ντόρα Μπακογιάννη. Γιατί θεωρείτε πως είναι σημαντικό μια ακόμη πολιτικός της «παλιάς φρουράς» να παραμείνει στο πολιτικό σκηνικό;
«Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι το πολιτικό σύστημα σήμερα χαρακτηρίζεται από έλλειψη στελεχών υψηλού πολιτικού εκτοπίσματος. Λείπουν οι ηγέτες και οι προσωπικότητες. Μικροί άνθρωποι, κατώτεροι των περιστάσεων, διεκδικούν την εξουσία και κάποιοι απ’ αυτούς έχουν σα μοναδικό στόχο την πρωθυπουργία. Είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει, κάτι όμως που αφήνει παγερά αδιάφορη την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, πολιτικός με γνώση και άποψη, με θέσεις διαχρονικά σταθερές και υπεύθυνες, αδιαφορώντας για το κομματικό κόστος των θέσεων και ενεργειών της και με μοναδικό κριτήριο το εθνικό συμφέρον, αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της πολιτικής σκηνής του τόπου και η παρουσία της στο εθνικό κοινοβούλιο είναι κατά τη γνώμη μου απολύτως απαραίτητη στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την ανασυγκρότηση της χώρας μας και το ξεπέρασμα της κρίσης.

Ρεαλιστική φωνή
»Η Ντόρα Μπακογιάννη και η Δημοκρατική Συμμαχία τολμούν να πουν στον κόσμο την αλήθεια, να πουν ότι ο δρόμος αυτός είναι σκληρός και επίπονος, ίσως και δυσβάστακτος για τη μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού, ότι χρειάζεται να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς, ότι πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, και πάνω απ’ όλα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας εάν πραγματικά θέλουμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να στήσουμε μια καινούργια και σύγχρονη Ελλάδα, με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, ισχυρή και σεβαστή από φίλους και εχθρούς, με λιγότερο κράτος και ισχυρή ιδιωτική πρωτοβουλία.

Μέσα στο αλαλούμ της πολιτικής σκηνής που επικρατεί σήμερα και μέσα στο οποίο καλούμαστε όλοι μας σε λίγες μέρες να αποφασίσουμε για το μέλλον της χώρας μας, όλοι παραδέχονται, φίλοι και αντίπαλοι, ότι η φωνή της Ντόρας Μπακογιάννη και της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι μια από τις λίγες, αν όχι η μόνη υπεύθυνη και διαχρονικά σταθερή φωνή, που λέει την αλήθεια στον κόσμο, αντιμετωπίζει το πρόβλημα της χώρας με ρεαλισμό και συμβάλλει με τη στάση της σε ουσιαστικές συγκλίσεις, με κοινό στόχο την υπεύθυνη διακυβέρνηση της χώρας.»

Ισχυρή δύναμη

Εκφράσατε την αισιοδοξία πως το αποτέλεσμα στο Νομό Λέσβου θα αποτελέσει θετική έκπληξη για το κόμμα σας. Πού εδράζετε αυτή την αισιοδοξία;
«Πράγματι, όσο περνάνε οι μέρες η πίστη μου αυτή γίνεται ακόμη εντονότερη, ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στη Λέσβο θα αποτελέσει μια θετική έκπληξη για τη ΔΗΣΥ.

Θετική έκπληξη θα είναι και το πανελλαδικό αποτέλεσμα της ΔΗΣΥ, το οποίο όχι μονάχα θα φέρει την Ντόρα Μπακογιάννη και το κόμμα μας στη Βουλή, αλλά θα δώσει και ισχυρή δύναμη για να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας.

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου θα καταδείξει ότι το κατεστημένο της χώρας που τόσα χρόνια συντονίζει και κατευθύνει τα πολιτικά τεκταινόμενα του τόπου, πνέει να λοίσθια και θα αποτύχει στις επιλογές του.

«Κουτσό άλογο ο Σαμαράς»
»Δυστυχώς έχει ποντάρει σε κουτσό άλογο, που ακούει στο όνομα Α. Σαμαράς. Εύκολα παρατηρεί κανείς την τεράστια προβολή που γίνεται τον τελευταίο χρόνο από όλα τα μέσα ενημέρωσης, και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες. Εύκολα παρατηρεί κανείς την πολυδάπανη πολιτική διαφήμιση της Ν.Δ. - συντριπτικά δυσανάλογη με τα άλλα κόμματα - και απορεί ο καθένας που βρίσκονται και από πού, τόσα χρήματα, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Παρ’ όλα αυτά, δε φαίνεται να έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα, γιατί, όπως είπα, το άλογο είναι κουτσό. Δύσκολα η Ν.Δ. θα ξεπεράσει το 20% και ίσως να είναι και δεύτερο κόμμα. Τότε, βέβαια, θα υπάρξει η ανάλογη μεταχείριση απ’ το σύστημα.

Τα λάθη Γιαννέλλη - Συμπιλίδη
»Το ένα λάθος του κ. Σαμαρά διαδέχεται το άλλο, κυρίως λόγω της έλλειψης πολιτικού ήθους, αυξημένου λαϊκισμού και έντονου πολιτικού θράσους.

Πώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς, παρά έλλειψη πολιτικού ήθους, τη συμπεριφορά τής Ν.Δ. και του κ. Σαμαρά απέναντι στο Γιάννη Γιαννέλλη, έναν ευπατρίδη της πολιτικής, τον οποίο ανεξάρτητα εάν τον ψηφίζει ή όχι κανείς, όλοι τού καταμαρτυρούν το ήθος, την ευγένεια και την αξιοπρέπεια.

Μήπως δεν καταμαρτυρεί πολιτική αλαζονεία και απόλυτο λαϊκισμό η πρόσφατη ομιλία του κ. Σαμαρά στο περίφημο και πολυδιαφημισμένο Ζάππειο Τρία, όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας παρουσίασε μια Ελλάδα ιδανική, φορτώνοντας υποσχέσεις, θυμίζοντας το περίφημο “λεφτά υπάρχουν” του Γ. Παπανδρέου και δείχνοντας παράλληλα ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η Ελλάδα;

Μήπως δεν καταμαρτυρεί απίστευτο πολιτικό θράσος, που κέντρισε τις πιο ευαίσθητες χορδές των νεοδημοκρατών, η προσπάθειά του να εντάξει στα ψηφοδέλτια του κόμματος τον αλήστου μνήμης εφιάλτη και στενό συνεργάτη του Γ. Συμπιλίδη, ο οποίος προξένησε την κατάρρευση της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης του 48% και έφερε στην εξουσία την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ;

Το εάν κάτω απ’ τις αντιδράσεις, ακόμα και των δικών του συνεργατών, τον απέσυρε - με το σκεπτικό να τον επαναφέρει από την πίσω πόρτα με την πρώτη ευκαιρία - αυτό σε καμμία περίπτωση δεν αλλάζει το νόημα αυτής του της ενέργειας.»

Ας έρθουμε, όμως, στη δική σας υποψηφιότητα. Πώς προλαβαίνετε να ανταποκριθείτε και στην ιδιότητα του υποψήφιου βουλευτή, όντας αντιδήμαρχος Οικονομικών;
«Είναι πράγματι ένα σημαντικό ερώτημα, στο οποίο εν μέρει απάντησα κατά την παρουσίαση του συνδυασμού μας πριν λίγες μέρες. Οι υποχρεώσεις μου στο Δήμο, έχοντας την ευθύνη της αντιδημαρχίας Οικονομικών αλλά και της αντιδημαρχίας Ευεργέτουλα, είναι πραγματικά πολύ μεγάλες. Αναγκάζομαι να δουλεύω πολλές ώρες προκειμένου να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου.

Περνάμε μια πραγματικά δύσκολη συγκυρία. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να τα επαναλάβω. Τα έχουμε πει και νομίζω ότι ο κόσμος καταλαβαίνει.

Εκείνο που με θλίβει αφάνταστα, είναι ότι πολλοί συμπολίτες μας που προσέφεραν στο Δήμο εργασία ή διάφορα αγαθά, αδυνατούν να πληρωθούν αυτά που δικαιούνται. Η αλόγιστη συμπεριφορά κάποιων προηγούμενων δημοτικών αρχών, η κακή διαχείριση και η αδιαφορία άλλων, οδήγησε τον ενιαίο πλέον καλλικρατικό Δήμο Λέσβου να έχει ένα υπερβολικό χρέος, που καθιστά πολύ δύσκολη τη λειτουργία του.

Ο κόσμος όμως δεν έφταιξε σε τίποτα. Δούλεψε, προσέφερε στο Δήμο και απαιτεί να πληρωθεί.

«Κάνω ό,τι μπορώ»
»Θλίβομαι ειλικρινά για την κατάσταση που επικρατεί και ζητώ ειλικρινά “συγγνώμη” από τους συμπολίτες μας για την ταλαιπωρία που υφίστανται. Παρ’ όλα αυτά, προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό για να συμμαζέψω και να οργανώσω τον τομέα ευθύνης μου, έτσι ώστε να μπορέσουμε σιγά - σιγά να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας.

Προσπαθώ να λέω την αλήθεια, έστω και εάν πολλές φορές δεν είναι αρεστή, δε δίνω ψεύτικες υποσχέσεις και εργάζομαι για το καλύτερο, κατανοώντας το ότι ο κόσμος πρέπει να πληρωθεί για αυτά που προσέφερε στο Δήμο.

Είναι ευχάριστο το ότι υπάρχει κατανόηση από τους δημότες, και αυτό νομίζω πως οφείλεται στο ότι βλέπουν τις ειλικρινείς προσπάθειες που καταβάλλω.

Κλείνοντας, θα ήθελα να καλέσω τους ψηφοφόρους της ευρύτερης φιλελεύθερης και δημοκρατικής παράταξης, και όχι μόνο, να σταθούν στο ύψος των ευθυνών τους σ’ αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι καθοριστικό για το μέλλον του τόπου μας. Δεν έχουν θέση οι επιπολαιότητες και οι παλικαρισμοί, ούτε και οι τιμωρίες με την έννοια που ακούγονται, γιατί πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος, αν λειτουργήσουμε έτσι, θα τιμωρήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, τα παιδιά μας και την Ελλάδα.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey