Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Μεγάλες προσδοκίες στη Λέσβο

24/04/2012 - 13:49

Ώθηση στην προσπάθεια που κάνει το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη πανελλαδικώς προκειμένου να μετάσχει στη νέα Βουλή, ελπίζουν πως θα δώσει η Λέσβος, αφού διαθέτει στον ακριτικό Νομό, όπως τονίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του κόμματος, ένα απ’ τα πλέον αξιόλογα ψηφοδέλτια σε εθνικό επίπεδο.

Ώθηση στην προσπάθεια που κάνει το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη πανελλαδικώς προκειμένου να μετάσχει στη νέα Βουλή, ελπίζουν πως θα δώσει η Λέσβος, αφού διαθέτει στον ακριτικό Νομό, όπως τονίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του κόμματος, ένα απ’ τα πλέον αξιόλογα ψηφοδέλτια σε εθνικό επίπεδο.

Ο Δημήτρης Μαντζαβίνος, που πριν από ένα μήνα περίπου είχε μαζί με το Χρήστο Μαρκογιαννάκη «προϊδεάσει» την τοπική κοινωνία για τους υποψηφίους της ΔΗΣΥ, μίλησε χθες στα μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας πως στέφθηκε από επιτυχία «η προσπάθειά τους να βρούν αξιόλογους, δραστήριους, καταξιωμένους στην επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή υποψηφίους, αναγνωρισμένες προσωπικότητες».

Ο ίδιος λίγο αργότερα απαντώντας σε ερώτηση του «Ε», επεσήμανε ότι εκλογικός στόχος για την εκλογική περιφέρεια της Λέσβου είναι αναλογικά να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα απ’ ό,τι στην υπόλοιπη χώρα, και μάλιστα - όπως προέθεσε υποψήφιος με εμπειρία στις εκλογές - «πιστεύω πως θα είναι κάτι παραπάνω από ό,τι θα περίμενε ο καθένας μας, ειδικά τώρα που ο λόγος και οι θέσεις τής ΔΗΣΥ μπαίνουν σε κάθε σπίτι».

Θετική ψήφος
Μετά την παρουσίαση, πήραν κατά σειρά το λόγο οι υποψήφιοι, με πρώτο τον πρέσβη επί τιμή Φωτή Ξύδα, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό της κ. Μπακογιάννη και διάβασε κοινή δήλωση αρχών των υποψηφίων, στην οποία αναφέρονταν αναλυτικά και οι στοχεύσεις τους για τις εκλογές. Καταλήγοντας, η δήλωση ανέφερε πως με τη βοήθεια των ψηφοφόρων «μπορούν να κάνουν τη διαφορά». Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ευεργέτουλα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Νίκος Κατράνης, αμέσως μετά εξήγησε γιατί συμμετέχει στις εκλογές, υπογραμμίζοντας κατ’ αρχάς πως σε κρίσιμες περιόδους όπως η διανυόμενη, επιβάλλεται όλοι να βοηθούν με όποιον τρόπο μπορούν. Ακόμη, ανέφερε ότι είναι υποψήφιος γιατί θεωρεί χρέος του να υποστηρίξει, σε μια εποχή με ένδεια αξιόλογων πολιτικών, την πολιτικό Ντόρα Μπακογιάννη, ώστε να μη βρεθεί εκτός πολιτικής σκηνής.

Ο δικηγόρος Μάνος Γρηγοράκης, στη συνέχεια, τόνισε πως η ΔΗΣΥ έχει τη δυνατότητα να είναι η φωνή της λογικής και της δημιουργίας στην επόμενη Βουλή, ενώ κλείνοντας επεσήμανε πως «δε χρειάζεται να αλλάξουμε χώρα, μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα».

«Χορτάσαμε από υποσχέσεις και παροχές, από κούφια λόγια», είπε ο κοινωνιολόγος Γιώργος Σαραγάς, που χαρακτήρισε «αδιόρθωτα» τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία ακόμη και τώρα εξακολουθούν να απευθύνονται στον κόσμο με τις ίδιες παροχολογίες. Η αποχή δεν είναι λύση, όπως εξήγησε, ζητώντας να στηριχθεί η ΔΗΣΥ και οι θέσεις της με τη θετική ψήφο των πολιτών.

Τελευταία μίλησε η Δέσποινα Παπαστεργίου, τραπεζική υπάλληλος και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Κοινωνιολογία, η οποία υποστήριξε πως τώρα που χύθηκε η καρδάρα, υπάρχουν δύο επιλογές: ή να συζητάς βλέποντας το χυμένο γάλα για το τι έφταιξε, ή να κάνεις κάτι για να διορθωθούν τα πράγματα. Κι όπως είπε, μέσα σ’ αυτό το χάος η ΔΗΣΥ είναι η μόνη φωνή που προτείνει τι πρέπει να γίνει για να ξεφύγουμε απ’ το τέλμα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey