Ασταμάτητες οι προσφυγικές ροές από τις τουρκικές ακτές στα νησιά

300 αφίξεις σε μόλις τρεις ώρες στη Λέσβο

17/09/2019 - 13:26

Σε ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή έχει μετατραπεί το προσφυγικό. Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν καθημερινά στα νησιά του Αιγαίου, την ώρα που ο τούρκος πρόεδρος έχει απασφαλίσει απειλώντας καθημερινά και με «άνοιγμα των θυρών» προς την Ευρώπη, ενώ από την πλευρά της η Αθήνα αναμένει τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις του «σουλτάνου».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, αυξημένες είναι ροές προς τα νησιά σήμερα. Ειδικότερα, στη Λέσβο, από τις 6:00-9:00 το πρωί της Τρίτης, έχουν φτάσει 300 άτομα, αυξημένοι αριθμοί οι οποίοι υπήρχαν και τις προηγούμενες ημέρες.

Συντονισμός Ελλάδας - Κύπρου

Εν τω μεταξύ, βλέποντας την κατάσταση να έχει φτάσει σε απροχώρητο σημείο, Αθήνα και Λευκωσία αποφάσισαν τον συντονισμό των ενεργειών τους ενόψει των εξελίξεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να υπογραμμίσουν την ανάγκη για μια νέα ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική που θα αποτελεί έμπρακτη εφαρμογή της αρχής της αλληλεγγύης. Ο υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Πετρίδης, και ο έλληνας αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη συνάντησή τους στην Κύπρο, διαπίστωσαν ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για ένα τέτοιο συντονισμό, ενόψει και του επικειμένου Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων στις 8 Οκτωβρίου, στο οποίο αναμένεται ότι θα συζητηθεί το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, αλλά και με δεδομένη την εκφρασθείσα πρόθεση της νέας προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, να θέσει στις προτεραιότητές της τη διαμόρφωση μιας νέας ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey