Ανακοίνωση περί διάσπασης Λιμενικού Ταμείου και θέσης Καραθανάση

Χήρας: «Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι..»

03/09/2021 - 12:09

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξεκινάμε» του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Νικόλαος Χήρας με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει με την διάσπαση ή όχι του διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Η παράταξη κάνει λόγο για απουσία της Δημοτικής Αρχής Βέρρου από τις συνεδριάσεις του Λιμενικού Ταμείου υποστηρίζοντας ότι αυτό είχε ως επακόλουθο να μην διεκδικούνται έργα για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, ενώ τονίζει ότι η θέση της παράταξης ήταν και είναι υπέρ της δημιουργίας Λιμενικού Ταμείου Δυτικής Λέσβου που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του Δήμου, την οποία ενστερνίζεται και ο σύμβουλος Γεώργιος Καραθανάσης, ο οποίος όμως ναι μεν στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Λέσβου ψήφισε υπέρ της διάσπασης, στη δε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου καταψήφισε την συγκεκριμένη πρόταση.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ενώ εδώ και δυο χρόνια ο κ. Βέρρος μαζί με τους Δημοτικούς του Συμβούλους απουσίαζε σκανδαλωδώς από τα Συμβούλια του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου μη διεκδικώντας το οτιδήποτε για τους δημότες μας, επιχειρεί σήμερα να μας χρεώσει μειοδοτική στάση για ζητήματα του Δήμου μας.

Η θέση μας ήταν και είναι υπέρ της δημιουργίας Λιμενικού Ταμείου Δυτικής Λέσβου που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του Δήμου μας. 

Και αυτή ήταν και παραμένει η θέση του δημοτικού μας συμβούλου  Καραθανάση Γεωργίου. 

Για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζεται σχέδιο και χρονοδιάγραμμα. Τίποτα από τα δυο δεν κατέθεσε η Δημοτική Αρχή του κ. Βέρρου στο Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου .

Η υπεύθυνη διαχρονικά στάση μας απέναντι στους δημότες απαγορεύει να ταχθούμε υπέρ μιας άτακτης διάλυσης του Ταμείου και της δημιουργίας ενός θνησιγενούς νέου οργανισμού. 

Τελεί, δε, υπό τέτοια σύγχυση η Δημοτική Αρχή που ενώ ζητά πίστωση χρόνου αρνούμενη την διάλυση της ΔΕΥΑΛ, απαιτεί εδώ και τώρα τη διάλυση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου!

Θα πρέπει να είναι βολικό για τον κ. Βέρρο να χρεώνει τις διακοπές νερού στο Δήμο Μυτιλήνης, αλλά για μας όχι, γι΄ αυτό είμαστε υπέρ της διάσπασης και της ΔΕΥΑΛ. 

Υστερόγραφο: Η εξοικείωση σας με τους βαθμούς της ιεροσύνης μας γεννά την ελπίδα ότι σύντομα θα φτάσουμε και στον Πατριάρχη της διαπλοκής. Τέλος, αν χρειασθεί θα επανέλθουμε».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey