Συνεδριάζουν σήμερα οι σύμβουλοι σε Δυτική Λέσβο

Προ των πυλών οι διασπάσεις σε ΑΔΕΛ και Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο

01/09/2021 - 14:20 Ενημερώθηκε 01/09/2021 - 14:34

Συνεδριάζει το απόγευμα της Τετάρτης 1 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου με θέματα συζήτησης την παραμονή ή όχι σε διαδημοτικά νομικά πρόσωπα και συγκεκριμένα εκείνο της διαδημοτικής Δημοτικής Επιχείρησης ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου, της Αναπτυξιακής Δημοτικής Εταιρεία Λέσβου (Α.Ε.) και του διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου.

Οι εισηγήσεις προσανατολίζονται στη διάσπαση της ΑΔΕΛ και του Λιμενικού Ταμείου και διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης σε ότι έχει να κάνει με την ΔΕΥΑΛ,  όπως είπε στο «Ε» ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Λέσβου και εισηγητής των θεμάτων Άρης Ελευθερίου.

Σύμφωνα με την νομοθεσία προβλέπεται μέσα στην διετία από την έναρξη της λειτουργίας των δύο δήμων (Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου) να ληφθούν αποφάσεις για το τι θα γίνει με τα νομικά πρόσωπα τα οποία κατέστησαν διαδημοτικά. Δηλαδή το Λιμενικό Ταμείο, την ΑΔΕΛ καθώς επίσης και τη ΔΕΥΑΛ.

Σε ότι έχει να κάνει με το Λιμενικό Ταμείο η Δημοτικά Αρχή προσανατολίζεται στην δημιουργία νέου, καθώς είναι ήδη γνωστά τα προβλήματα που παρατηρούνται μεταξύ των δύο δήμων, γεγονός που έχει αντίκτυπο στην  εύρυθμη λειτουργία του, όπως είναι αναμενόμενο. «Για μας το Λιμενικό Ταμείο είναι ανύπαρκτο, δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον για οτιδήποτε υπάρχει στη Δυτική Λέσβο» είπε ο κ. Ελευθερίου συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει νόημα να παραμένουν στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο γι' αυτό και θα φροντίσουν να δημιουργηθεί ένα νέο στη Δυτική Λέσβο.

Η Δημοτική Αρχή Βέρρου προσανατολίζεται και στη διάσπαση της ΑΔΕΛ καθώς, όπως επισημαίνει ο κ. Ελευθερίου, δύο χρόνια τώρα δεν υπήρξε καμία αξιοποίηση των ακινήτων της Εταιρείας που τοποθετούνται γεωγραφικά στη Δυτική Λέσβο, αντ΄ αυτού όπως υποστηρίζει παρατηρείται εγκατάλειψη κάνοντας μνεία στα λουτρά της Εφταλούς.

Παραμένει η ΔΕΥΑΛ

Στο κομμάτι της ΔΕΥΑΛ η εισήγηση αναφέρει να παραμείνει το υπάρχον καθεστώς έως ότου συμπληρωθούν οι οργανισμοί εσωτερικής υπηρεσίας των Δήμων, έτσι ώστε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου να προσλάβει προσωπικό για να μπορέσει να λειτουργήσει ο νέος οργανισμός όταν δημιουργηθεί. Στόχος είναι να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες ύδρευσης – αποχέτευσης κλπ και να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή σε σύνταξη μελετών όπου αυτές απαιτούνται για την ικανοποίηση αναγκών των δημοτών.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey