Τι ζητά από την Δημοτική Αρχή

Καθεστώς πλήρους απασχόλησης για τις σχολικές καθαρίστριες & νέα λύση για το Μουσικό ζητά ο Αστυρακάκης

19/08/2021 - 22:43

Καθεστώς πλήρους απασχόλησης αντί για τρίωρη για τις σχολικές καθαρίστριες και εύρεση άλλης λύσης για την στέγαση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης ζητούν με ανακοίνωση τους ο επικεφαλής και το μέλος της δημοτικής Παράταξης "Επανεκκίνηση", Κώστας Αστυρακάκης και Θεόδωρος Ψωμάς Ατσίδης.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση αναφέρουν:

"Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο αναδείχθηκαν προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης και για τα οποία αποδείχθηκε πως η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει με κοινωνική ευαισθησία αλλά και με ρεαλισμό ώστε να ωφεληθεί μέρος ή το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Οδήγησε για πρώτη φορά το σύνολο των συμβασιούχων καθαριστριών των σχολείων σε ένα καθεστώς τρίωρης μερικής απασχόλησης, μειώνοντας σοβαρά το εισόδημα αλλά και τις συνταξιοδοτικές προοπτικές από ένα κλάδο που είναι τόσο χρήσιμος, με τόσο κρίσιμη δραστηριότητα στις μέρες μας και λόγω covid, για την υγιεινή των σχολικών μονάδων. Με την ερώτησή μας αλλά και την τοποθέτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο καλούσαμε την Δημοτική Αρχή να συνεισφέρει ώστε το σύνολο των καθαριστριών να απολαμβάνει πλήρη απασχόληση. Τους καλούμε και δημόσια να το πράξουν, αφού τα χρήματα που απαιτούνται ως συμπλήρωμα από τον Δήμο είναι ελάχιστα σε σχέση με άλλα που σπαταλούνται για ψηφοθηρικούς σκοπούς. 

Η Δημοτική Αρχή με την απόφασή της για το Μουσικό Σχολείο και την μεταστέγασή του, δημιουργεί τεράστια αδιέξοδα, ανασφάλεια και δυσλειτουργία του πολύ ιδιαίτερου αυτού σχολείου. Ο νέος χώρος που έχει επιλεγεί δεν είναι ασφαλής, και υποβαθμίζει τη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου οδηγώντας το με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση και στο κλείσιμό του. Σε ένα νησί που έχει τεράστια παράδοση στις τέχνες και στον πολιτισμό, η ύπαρξη και η σωστή λειτουργία αυτού του σχολείου χρειάζεται για να κρατήσει ζωντανή αυτή την παράδοση. Οι γονείς, οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους επανήλθαν με ρεαλιστικές προτάσεις που λύνουν το πρόβλημα, μέχρι τουλάχιστον να φτιαχτεί ένα Μουσικό Σχολείο όπως το θέλουμε και αρμόζει στο νησί. Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης οφείλει να συζητήσει με τους επικεφαλείς των παρατάξεων τις καινούριες προτάσεις του Συλλόγου Γονέων. Η Παράταξή μας έχει να προτείνει και άλλες λύσεις".

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey