Θετικοί στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Αστυρακάκης, Κατζανός και Ατσίδης

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ: «Σύμφωνο δεν υφίσταται όταν δεν υπάρχουν ΚΥΤ για να εφαρμοστεί»

28/03/2021 - 17:27

«Το νησί δεν θα γίνει στρατόπεδο συγκέντρωσης και το σύμφωνο με τις γκρίζες ζώνες – στις  οποίες δεν θα εφαρμόζεται η Ευρωπαϊκή νομοθεσία -  δεν θα βρει ποτέ εφαρμογή ούτε στους Καρά Τεπέδες, ούτε στις Βάστριες» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ο επικεφαλής και τα μέλη της ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Μυτιλήνης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ». Οι κ.κ. Κωνσταντίνος Αστυρακάκης, Γεώργιος Κατζανός και Θεόδωρος Ψωμάς – Ατσίδης στην ανακοίνωσή τους, δηλώνουν ότι θα είναι παρόντες στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Λέσβου με αφορμή τον ερχομό της Ευρωπαίας Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον .

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η ευρωπαία επίτροπος έρχεται στη Λέσβο με στόχο να πείσει αυτοδιοικητικούς και πολίτες αυτού του τόπου,  πως το νέο σύμφωνο για το προσφυγικό είναι επωφελές για  τον τόπο, αλλά κι αν δεν είναι, με κάποια αντισταθμιστικά (οικονομικά οφέλη) μπορεί να το κάνει να φαίνεται  ωφέλιμο.

«Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως δεν θα ανεχτούμε ποτέ στον τόπο μας γκρίζες ζώνες» αναφέρεται και σημειώνεται ακολούθως: «Δεν θα ανεχτούμε ποτέ να υπάρχουν περιοχές που να μην είναι Ευρωπαϊκές (άρα ούτε Ελληνικές) εντός Ελληνικής επικράτειας (να θυμίσουμε την ξένη διοίκηση στο δρομολογημένο νέο ΚΥΤ της Βάστρια)».

Ακόμη χαρακτηρίζεται οξύμωρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι κάποιοι λένε «ΝΑΙ» στην Βαστριά ενώ την ίδια στιγμή λένε «ΟΧΙ» στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου και αυτό γιατί όπως σημειώνεται «Σύμφωνο δεν υφίσταται όταν δεν υπάρχουν ΚΥΤ για να εφαρμοστεί».  

Μάλιστα με αφορμή τον ερχομό της Ευρωπαίας Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον σημειώνεται: «Η κα Γιόχανσον έρχεται να μας χρυσώσει και το χάπι λέγοντας πως το σύμφωνο προβλέπει πως όποια χώρα (δηλαδή καμία)  της Ε.Ε δεν δέχεται να υποδεχτεί τον αριθμό προσφύγων  που έχουν πάρει άσυλο (που της αναλογεί), να αποζημιώνει με κάποια χρηματικά ποσά (μην φανταστείτε μεγάλα) την Ευρωπαϊκή  χώρα πρώτης υποδοχής προκειμένου,  να τους κρατάει είτε εγκλωβισμένους, είτε ενταγμένους στην τοπική κοινωνία  μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα. Κανένα πρόσωπο που θέλει να χαράξει τη μοίρα αυτού του τόπου ερήμην των κατοίκων του,  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey