Απώτερος στόχος η λειτουργία -κάτω από μία ομπρέλα- των Γηροκομείων Άντισσας, Αγίας Παρασκευής και Πολιχνίτου

Αίτημα Βέρρου για χρηματοδότηση αποκατάστασης του Γηροκομείου Άντισσας

17/02/2021 - 13:20

Αίτημα χρηματοδότησης 100.000             ευρώ, για την αποκατάσταση του Γηροκομείου Άντισσας, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας, υπέβαλλε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη.

Σκοπός της Δημοτικής Αρχής Βέρρου να τεθούν οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν την πλήρη λειτουργία και των τριών γηροκομείων ευθύνης του Δήμου:  εκείνο του Πολιχνίτου, της Αγίας Παρασκευής και της Άντισσας. Μάλιστα όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο, υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Σύμφωνα τώρα με τον σχεδιασμό του Δήμου και όπως τον εξηγεί και ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Στρατής Ζαφείρης, στόχος του Δήμου είναι η αναβάθμιση του ΚΑΠΗ Άντισσας σε γηροκομείο και όχι απλά η διατήρησή του στο παλαιό του καθεστώς. Προκειμένου υπό την «ομπρέλα» του Δήμου και για τις τρεις αυτές Μονάδες, να καταστεί δυνατή η παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στη Δυτική Λέσβο.

Έτσι, δεδομένης της εκπεφρασμένης πρόθεσης του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να συμβάλλει προκειμένου να βρεθεί λύση για το παροπλισμένο ΚΑΠΗ Άντισσας, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος του απέστειλε και επίσημα αίτημα χρηματοδότησης του Δήμου για την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας, για να εξασφαλιστεί ποσό ύψους 100.000 ευρώ για τις επισκευές του κτηρίου.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey