Η άποψη των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

2017 Ι Από διαμαρτυρία των τότε μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης που και τότε είχε θέμα το στεγαστικό 2017 Ι Από διαμαρτυρία των τότε μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης που και τότε είχε θέμα το στεγαστικό

«Ζητάμε μετεγκατάσταση»

15/11/2022 - 10:00

«Δεν έχουμε την απαραίτητη ΑΣΦΑΛΕΙΑ και τη σωστή αντιμετώπιση από τους αρμόδιους φορείς που ευθύνονται για το κτηριακό μας πρόβλημα» αναφέρουν σε έγγραφη διαμαρτυρία τους τα μέλη του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του Γυμνασίου Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης ζητώντας να γίνει άμεσα η μετεγκατάσταση του σχολείου.

Αναλυτικότερα στο έγγραφό τους σημειώνουν:

«Αγαπητοί κύριοι/ες

Την Παρασκευή έγινε στην αίθουσα διδασκαλίας του Γ2 Γυμνασίου ένα ατύχημα κατά το οποίο κινδύνευσαν μαθητές που την ώρα εκείνη βρίσκονταν μέσα σ’ αυτήν. Συγκεκριμένα γκρεμίστηκε ένα μεγάλο μέρος από το επίχρισμα της οροφής πέφτοντας κομμάτια του πολύ κοντά στους μαθητές και πάνω στα μουσικά όργανα.

Με αφορμή αυτό το γεγονός το δεκαπενταμελές συμβούλιο του γυμνασίου εκπροσωπώντας όλα τα παιδιά ερχόμαστε να διαμαρτυρηθούμε για πολλοστή φορά για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο μας. Τα προβλήματα αυτά είχαν επισημανθεί και πριν την μετεγκατάσταση μας σ’ αυτό το χώρο. Αλλά δυστυχώς δεν ακουστήκαμε. Συγκεκριμένα υπάρχουν πολλές φθορές στο κτήριο οι οποίες εγκυμονούν πολλά ατυχήματα και θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα. Οι διάδρομοι είναι πολύ στενοί και εμποδίζουν την ελεύθερη διέλευση μαθητών και καθηγητών. Τα παράθυρα είναι πολύ μικρά με αποτέλεσμα οι αίθουσες διδασκαλίας να μη φωτίζονται επαρκώς καθώς αφορούν χώρους μελέτης. Η θέρμανση είναι προβληματική γιατί ο λέβητας είναι κοινός με το διπλανό συγκρότημα με αποτέλεσμα να μη μπορεί να βρεθεί πάντα μια λύση που να ικανοποιεί και τα δυο συγκροτήματα. Ο αύλειος χώρος είναι πολύ μικρός για το σύνολο των μαθητών που διαθέτει το σχολείο μας με συνέπεια την ώρα του διαλείμματος να υπάρχει συνωστισμός μέσα σ’ αυτόν. Η έλλειψη γηπέδου και γυμναστηρίου είναι ένα ακόμα επίσης πρόβλημα ειδικά τις μέρες με κρύο ή βροχή όπου αναγκαζόμαστε να κάνουμε γυμναστική στην είσοδο του σχολείου. Παράλληλα δεν υπάρχουν ράμπες για ΑΜΕΑ οπότε η πρόσβαση αυτών των παιδιών είναι αδύνατη ακόμη και για παιδιά που έχουν κάποιο ατύχημα. Τέλος δεν υπάρχουν αίθουσες ούτε για τα μουσικά όργανα τα οποία είναι πολύ ακριβά ούτε αίθουσα εκδηλώσεων αλλά και μουσικών συνόλων/ατομικών οργάνων οι οποίες είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει σωστά ένα μουσικό σχολείο. Φυσικά δεν κάνουμε λόγο για την ύπαρξη ηχομόνωσης πουθενά με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη διαρροή του ήχου σε όλο το κτήριο.

Ανακεφαλαιώνοντας εμείς τα παιδιά του μουσικού σχολείου τα οποία δαπανάμε πολλές ώρες μετακίνησης και επιπλέον ώρες εργασίας μέσα σ’ αυτό μόνο και μόνο γιατί αγαπάμε τη μουσική αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε την απαραίτητη ΑΣΦΑΛΕΙΑ και τη σωστή αντιμετώπιση από τους αρμόδιους φορείς που ευθύνονται για το κτηριακό μας πρόβλημα. Για το λόγο αυτό ζητάμε ΑΜΕΣΑ την μετεγκατάσταση του σχολείου μας σε χώρο που να τηρεί τις προϋποθέσεις για να ονομάζεται σχολείο.

Με εκτίμηση,

Το δεκαπενταμελές συμβούλιο του Γυμνασίου Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey