FOLLOW US

Παιδεία

  • Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στη Λέσβο, με τις σχολικές εγκαταστάσεις να περνούν -ελέω και σεισμού- από γενναίο επισκευαστικό λίφτινγκ
Αγιασμός σε… εργοτάξια

Επιστροφή στα… βάσανα για τους μαθητές και της Λέσβου χθες, με τον καθιερωμένο αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στα σχολεία, να εγκαινιάζει τη νέα σχολική χρονιά που φέτος θα εξελιχθεί με αρκετά (και) στεγαστικά προβλήματα. Ο σεισμός της 12ης Ιούνη που άφησε πίσω του πολλά μικρά αλλά και μεγαλύτερα προβλήματα σε πολλές σχολικές εγκαταστάσεις του νησιού, σε συνδυασμό με τις εργασίες ανακατασκευής που πρόκειται να γίνουν στο σχολικό συγκρότημα του 6ου Δημοτικού της Μυτιλήνης και στο συγκρότημα των «Υφαντηρίων», οδηγεί αναγκαστικά φέτος τις απαρχαιωμένες σε αρκετές περιπτώσεις σχολικές υποδομές του νησιού, σε ένα γενναίο (και αναγκαίο εδώ και χρόνια) «λίφτινγκ». Με την ευχή όλων, όλες οι υπό εξέλιξη εργασίες να δημιουργήσουν ει δυνατόν τα μικρότερα προβλήματα στην διεξαγωγή των μαθημάτων.

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και στα οκτώ «κόκκινα»-σεισμόπληκτα σχολεία του Πλωμαρίου και του Πολιχνίτου, με τους μαθητές πάντως του Γυμνασίου και Λυκείου του δευτέρου, να έχουν πάρει με απόφαση του δημάρχου Λέσβου, τριήμερη παράταση για να ξεκινήσουν εκεί τα μαθήματα. Αφού οι γονείς τους, επέμειναν την περασμένη Παρασκευή πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν την διεξαγωγή των μαθημάτων των παιδιών τους, με απογευματινή βάρδια.

Η πιο περίεργη σχολική χρονιά λοιπόν, μόλις ξεκίνησε. Και ελέω σεισμού που έβγαλε κάτω από το …χαλάκι τα δεκάδες κτηριακά προβλήματα των σχολικών εγκαταστάσεων, θα υποβάλλει τους μαθητές του νησιού φέτος, σε μία δύσκολη διαδικασία. Με πολλά μαθήματα να διεξάγονται αναγκαστικά σε λυόμενες αίθουσες και πολλά σχολεία να λειτουργούν, φιλοξενώντας εκτός από δασκάλους, καθηγητές και μαθητές και… εργοτάξια. Ωστόσο οι παρεμβάσεις και οι ανακατασκευές που θα ολοκληρωθούν μέσα στη φετινή χρονιά, αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά τα στεγαστικά δεδομένα σε πολλά σχολεία του νησιού.

 

Τριήμερη παράταση στα σχολεία Πολιχνίτου

Στα «κόκκινα» σχολεία τώρα, που περιμένουν ακόμα την άφιξη των λυόμενων αιθουσών από την Ύπατη Αρμοστεία αλλά και από τις «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε», ο αγιασμός έγινε κανονικά, με παράλληλη εξέλιξη των εργασιών διαμόρφωσης των βάσεων για τα κοντέινερς. Οι γονείς μάλιστα των μαθητών των σχολείων του Πλωμαρίου, έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στο να λειτουργήσουν τα δημοτικά της δημοτικής ενότητας με απογευματινό ωράριο μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των λυόμενων αιθουσών, μέσα στο Σεπτέμβρη. Αντίθετα, τριήμερη παράταση έλαβαν οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Πολιχνίτου, οι γονείς των οποίων εξακολουθούν να αντιδρούν στο απογευματινό ωράριο. Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, που συνάντησε ξανά αντιπροσωπεία των γονέων των μαθητών της περιοχής την περασμένη Παρασκευή, στην προσπάθειά του να κερδίσει χρόνο για να εγκατασταθούν οι λυόμενες αίθουσες στα δύο επίμαχα σχολεία, αποφάσισε την τριήμερη παράταση της μη λειτουργίας του. Ωστόσο είναι σαφές πως την Πέμπτη που τυπικά θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, θα υπάρξει ξανά πρόβλημα, αφού δεν προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εγκατάστασης. Με το Υπουργείο Παιδείας που είναι αρμόδιο να αποφασίσει για ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους, να μην δείχνει διατεθειμένο πάντως να το κάνει. Και θα πρέπει να υπενθυμιστεί εδώ, ότι οι εργασίες στα δύο αυτά σχολεία, αναμένεται να διαρκέσουν περί τις τέσσερις εβδομάδες, μέχρι να επανέλθει το κανονικό, πρωινό ωράριο για όλους τους μαθητές του Πλωμαρίου και του Πολιχνίτου. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 12:39
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top