648 υποψήφιοι ρίχνονται σήμερα στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων

Όλα έτοιμα για παν ενδεχόμενο

28/05/2014 - 14:41

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ρίχνονται σήμερα στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων 648 υποψήφιοι της Λέσβου για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και τα ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) - Ομάδα Β΄.

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ρίχνονται σήμερα στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων 648 υποψήφιοι της Λέσβου για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και τα ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) - Ομάδα Β΄.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων της Ομάδας Α΄ των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων θα αρχίσουν αύριο Πέμπτη. Σε ετοιμότητα είναι εκπαιδευτικοί και πρόεδροι εξεταστικών κέντρων, αναφέρει στο «Ε» ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Κοντάρας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν σήμερα στις εξεταστικές αίθουσες στις 8 το πρωί, καθώς η εξέταση ξεκινά μισή ώρα μετά, στις 08:30, ώρα κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών λυκείων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από τα μαθήματα ειδικότητας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές, για τα οποία η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Οι υποψήφιοι της Ομάδας Α΄ των εσπερινών ΕΠΑΛ εξετάζονται μόνο στα μαθήματα Γενικής Παιδείας Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά Ι. Όπως είναι γνωστό, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ - Ομάδα Β΄ εξετάζονται πανελλαδικώς σε τέσσερα ή πέντε μαθήματα σε θέματα και εξεταστικά κέντρα κοινά με τα ΓΕΛ και σε δύο μαθήματα ειδικότητας σε θέματα και εξεταστικά κέντρα κοινά με τα ΕΠΑΛ - Ομάδα Α΄.

Ποιοι εξετάζονται
Οι περισσότεροι υποψήφιοι για ΑΕΙ και ΤΕΙ βρίσκονται στο 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης (73), στο 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης (71) και στο ΓΕΛ Μύρινας (70).

Ακολουθεί το ΓΕΛ Καλλονής (52), το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης (51), το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης (49), το ΓΕΛ Γέρας (37), το 2ο ΓΕΛ (35), το ΓΕΛ Παμφίλων και Πέτρας (από 30), το ΓΕΛ Μούδρου (25), το ΓΕΛ Πολιχνίτου (20), το ΓΕΛ Μανταμάδου και Πλωμαρίου (από 18), το ΓΕΛ Ιππείου (16), το ΓΕΛ Άντισσας (15), η Λυκειακή Τάξη της Άγρας και το ΓΕΛ Αγιάσου (από εννέα), το Εσπερινό ΓΕΛ Μύρινας (οκτώ), το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης (επτά), η Λυκειακή Τάξη Εσπερινού Γυμνασίου (τρεις) και η Λυκειακή Τάξη του Αγ. Ευστρατίου (δύο).

Από τους 648 υποψηφίους, οι 588 ολοκληρώνουν φέτος τη Γ΄ τάξη του λυκείου. Επίσης το άθροισμα των υποψηφίων είναι κατάτι λιγότερο από το περσινό (640). Από τους τελειοφοίτους της Γ΄ λυκείου (588), εξετάσεις δίνουν από τη Θεωρητική Κατεύθυνση 264, από τη Θετική Κατεύθυνση 73 και από την Τεχνολογική Κατεύθυνση 251. Από τους 60 ήδη αποφοίτους που ξαναρίχνονται στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων, 25 είναι από τη Θεωρητική Κατεύθυνση, 11 από τη Θετική Κατεύθυνση και 24 από την Τεχνολογική Κατεύθυνση.

Περισσότερες θέσεις στα ΑΕΙ
«Όλοι βρίσκονται σε ετοιμότητα» επισημαίνει στην εφημερίδα μας ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Κοντάρας.

«Η εξεταζόμενη ύλη έχει παραδοθεί σε όλα τα σχολεία. Οι διευθυντές έχουν ενημερωθεί, όπως και οι πρόεδροι των εξεταστικών κέντρων. Επίσης σε επαγρύπνηση θα βρίσκονται στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και γιατροί για παν ενδεχόμενο», προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία της εξέτασης, ο κ. Κοντάρας τονίζει: «Οι υποψήφιοι πρέπει να εμπιστευτούν τις δυνάμεις τους, να δώσουν προσοχή σε κάθε θέμα και φυσικά να είναι αισιόδοξοι.

Άλλωστε, φέτος περιμένουν περισσότερες θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τους υποψηφίους. Εκτός των στρατιωτικών σχολών, πέρυσι υπήρχαν 69.398 θέσεις και φέτος είναι 70.300».

Οι «σχολικές εξετάσεις»
Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για τη Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών γενικών λυκείων, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 13 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20 Ιουνίου και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα δώσουν μόνο ενδοσχολικές εξετάσεις για τη λήψη του απολυτηρίου, ανέρχονται στους 86 κι εκείνοι που θα εξεταστούν στο μάθημα των Αγγλικών, στους 102.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey