Η Φωτογραφική Ομάδα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

Στις ανεξερεύνητες ομορφιές της Λέσβου!

25/04/2014 - 14:50

Τις ανεξερεύνητες ομορφιές της Λέσβου απαθανατίζει από την αρχή της σχολικής χρονιάς η Φωτογραφική Ομάδα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, η οποία συνεχίζει από πέρσι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μετά την πετυχημένη της έκθεση με τίτλο «Φωτογραφίζοντας την κρυμμένη ζωή μέσα στην πόλη».

Τις ανεξερεύνητες ομορφιές της Λέσβου απαθανατίζει από την αρχή της σχολικής χρονιάς η Φωτογραφική Ομάδα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, η οποία συνεχίζει από πέρσι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μετά την πετυχημένη της έκθεση με τίτλο «Φωτογραφίζοντας την κρυμμένη ζωή μέσα στην πόλη». Η φετινή ενασχόληση των παιδιών τούς έχει βάλει για τα καλά στην εξερεύνηση εικόνων που λίγοι παρατηρούν, όπως τον όμορφο και πλατύ κορμό ενός δέντρου ή τα θαλασσοδαρμένα βράχια μιας απόκρημνης παραλίας της Λέσβου. Με την ολοκλήρωση και καταγραφή των ανεξερεύνητων τοπίων, η ομάδα θα συγκεντρώσει το υλικό της και ενδεχομένως να το προβάλει σε ειδική εκδήλωση.

Με την επίβλεψη και το σχεδιασμό των καθηγητών τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου έκαναν… αρκετά κλικ κατά τους σχολικούς περιπάτους στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ασωμάτου. Επισκέφτηκαν το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο στους Λάμπου Μύλους και περπάτησαν τη διαδρομή από τον Ασώματο έως τους Αγίους Αναργύρους. Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή με τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης, όπου εντυπωσιάστηκαν από τις γνώσεις και το έργο των ερασιτεχνών και επαγγελματιών φωτογράφων, με αποτέλεσμα κάποιοι μαθητές να επισκέφτηκαν εκ νέου εκθέσεις τής ΦΕΜ και από την επόμενη χρονιά να δηλώνουν έτοιμοι να εγγραφούν στα σεμινάρια της ομάδας για να έρθουν ακόμα πιο κοντά με την Τέχνη της φωτογραφίας. Επίσης οι καθηγήτριες τους παρότρυναν να φωτογραφίσουν ομορφιές από τον τόπο τους, δεδομένου ότι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου δεν είναι μόνο Μυτιληνιοί, αλλά «κρατούν» από πολλά μέρη της περιφέρειας της Λέσβου.

«Σκοπός της ομάδας και του προγράμματος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να ξεφύγουν από την τουριστική ματιά και τις εικόνες του τουριστικού οδηγού και να αναδείξουν ομορφιές που δε φαίνονται με την πρώτη ματιά», λέει στο «Ε» η υπεύθυνη καθηγήτρια, Ελευθερία Μαμαλάκη. Η κ. Μαμαλάκη, εκτός από τους μαθητές, συνεργάστηκε και με άλλους καθηγητές του Μουσικού Σχολείου για την επιτυχία του προγράμματος και ειδικότερα με την καθηγήτρια Μαθηματικών Ειρήνη Παζιάνου, την καθηγήτρια Μουσικής Βανέσα Παραδεισιάδη, τον καθηγητή Φυσικής Στρατή Μαμουλέλλη και την καθηγήτρια Κατερίνα Γούλα. Εκτός από τους σχολικούς περιπάτους, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος η ομάδα είχε την ευκαιρία μέσα από προβολές και συζητήσεις που συντόνισαν οι καθηγητές, να γνωρίσει το βίο και το έργο διάσημων φωτογράφων, έχοντας τη βοήθεια σχετικού υλικού που απέστειλε το Μουσείο Μπενάκη της Αθήνας.

Οι φωτογράφοι
Στη Φωτογραφική Ομάδα του Σχολείου συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από τη Γ΄ Γυμνασίου, αλλά και από την Α΄ και Β΄ Λυκείου. Πρόκειται για τους Μαρία Αντιπαρμάκη, Δημήτρη Γεραγώτη, Μιχάλη Γιαννάκη, Μαρίνα Γούναρη, Βασιλική Διάκου, Φίλιππο Καρακωνσταντίνο, Σταυρούλα Μαϊδή, Μιχαέλλα Νικολάου, Ταξιάρχη Παγκαλάκη, Αλεξάνδρα Πλιακά, Λευτέρη Ταλλίδη, Ηρώ Χερά, Θεολόγο Καραμιχάλη, Γιώτα Κοτζαγιώργη, Μιλτιάδη Χτενέλη, Δήμητρα Ζαραδούκα, Σάββα Ζαφειρίου, Γεωργία Καμνορότση, Μάρκο Τάταρη, Ελένη Κέμπσον, Άγγελο Καμνορότση, Μαρία Κολλά, Γιώργο Σπετσιώτη, Αγγελική Μαϊστρέλλη, Καλλιόπη Νιαούνη, Γαβριέλλα Τσομπανέλλη, Ειρήνη Ψαραδέλλη, Μελπομένη Εγγλέζου, Μαριάννα Μυρογιάννη - Κούκου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey