Ερώτηση Γ. Ζερδελή για το Αρχοντικό Κατσάνη

Να αποδοθεί στους αυριανούς καλλιτέχνες

12/12/2013 - 14:48

Ένα θέμα που ανέδειξε το «Ε» προ διμήνου, το Αρχοντικό Κατσάνη που πέρασε απ’ το Υπουργείο Παιδείας, στο ΤΑΙΠΕΔ, φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση του Γιάννη Ζερδελή και τριών ακόμη βουλευτών, προς οκτώ υπουργούς.

Ένα θέμα που ανέδειξε το «Ε» προ διμήνου, το Αρχοντικό Κατσάνη που πέρασε απ’ το Υπουργείο Παιδείας, στο ΤΑΙΠΕΔ, φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση του Γιάννη Ζερδελή και τριών ακόμη βουλευτών, προς οκτώ υπουργούς. Με την ερώτηση, οι βουλευτές ζητούν την ανάκληση της πράξης παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη στέγαση σε αυτό του Μουσικού Σχολείου, έτσι ώστε το κτήριο να αποδοθεί στους αυριανούς καλλιτέχνες.

Σε δήλωσή του, ο κ. Ζερδελής επεσήμανε πως μετά από μία 20ετία εμπαιγμού των μαθητών του Μουσικού Σχολείου και των οικογενειών τους, μετά από μια απίστευτη κοροϊδία που κράτησε πάνω από πέντε χρόνια εναλλάξ από κυβερνητικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., το Αρχοντικό Κατσάνη παραδίδεται στο ΤΑΙΠΕΔ για να ακολουθήσει το δρόμο του ξεπουλήματος.

«Επανειλημμένα ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε επισημάνει το ρόλο τού ΤΑΙΠΕΔ ως μια επιχείρηση παράδοσης της δημόσιας περιουσίας στο ιδιωτικό κέρδος, με τα έσοδα να πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στην αποπληρωμή του “δημόσιου” χρέους», τόνισε ο βουλευτής Λέσβου, υπογραμμίζοντας ότι η συστηματική απαξίωση της Καλλιτεχνικής Παιδείας από την κυβέρνηση, που βάζει στο στόχαστρο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας, που είναι και η ουσία της Παιδείας, βρίσκει δυστυχώς στην περίπτωση του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης το αποκορύφωμά της.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς και κυρίως η τοπική κοινωνία, ώστε να απαιτήσουν την ανάκληση της κατάπτυστης αυτής απόφασης και να αποδοθεί το Κατσάνειο στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου, στους αυριανούς καλλιτέχνες που θα φτιάξουν τη δική τους νέα Λεσβιακή Άνοιξη», υπογράμμισε ο κ. Ζερδελής, που κίνησε και το θέμα κοινοβουλευτικά, με την ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τουρισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey