Προχωρά αισιόδοξα το έργο των Φοιτητικών Εστιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη

Εγκρίθηκε και η ανέγερση του τέταρτου κτηρίου…

30/07/2013 - 15:40

Βγήκε η άδεια από το Γραφείο Δόμησης του Δήμου Λέσβου και για το τέταρτο κτήριο των Φοιτητικών Εστιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Τώρα αναμένεται η τελική έγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να ανακοινωθεί η δημοπρασία του έργου.

Βγήκε η άδεια από το Γραφείο Δόμησης του Δήμου Λέσβου και για το τέταρτο κτήριο των Φοιτητικών Εστιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Τώρα αναμένεται η τελική έγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να ανακοινωθεί η δημοπρασία του έργου.

Όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση του έργου ανέγερσης των Φοιτητικών Εστιών που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο από την πρυτανική αρχή και την ανάδοχο εταιρεία «Α.Δ.Κ. - Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε.», οι Φοιτητικές Εστίες πρόκειται να ανεγερθούν σε οικόπεδο συνολικής έκτασης πέντε στρεμμάτων στην περιοχή της Νεάπολης, που έχει παραχωρήσει στο ίδρυμα το Κληροδότημα Ραπτέλλη, ενώ το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με προϋπολογισμό που αγγίζει τα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Το συγκρότημα των Φοιτητικών Εστιών, δυναμικότητας 108 κλινών αρχικά, θα αποτελείται από τρία συνολικά κτήρια, με υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους, συνολικής επιφάνειας περίπου 220 τ.μ., τα δύο από τα οποία θα είναι αμιγώς με δωμάτια φοιτητών, αλλά και κοινόχρηστους χώρους, όπως κουζίνα, χώρο συνάντησης, υποστηρικτικούς χώρους στα υπόγεια κ.λπ.. Το τρίτο κτήριο θα περιλαμβάνει κάποια μονόκλινα δωμάτια και κάποια διαμερίσματα έως δύο δωματίων, που θα προορίζονται για παντρεμένους φοιτητές ή επισκέπτες, καθώς και γραφεία διοίκησης, ιατρείο, μίνι μάρκετ, χώρο υποδοχής, χώρο συγκέντρωσης και χώρο πολλαπλών χρήσεων για διαλέξεις, εκθέσεις, πάρτυ φοιτητών κ.λπ..

Ο περιβάλλων χώρος θα περιλαμβάνει έναν εσωτερικό δρόμο μονόδρομης κυκλοφορίας, για να κινούνται τα μέχρι 10 Ι.Χ. που θα επιτρέπεται να σταθμεύουν στο χώρο, καθώς και πάρκινγκ, φυτεύσεις, παγκάκια κ.ά..

Όλα τα κτήρια θα είναι ενεργειακά αυτόνομα και απολύτως εξοπλισμένα, θα διαθέτουν όλες τις απαραίτητες μονώσεις σε δάπεδα και τοίχους ώστε οι συνθήκες διαβίωσης των φοιτητών να είναι οι καλύτερες δυνατές, ενώ όλο το συγκρότημα θα είναι προσβάσιμο και σε ΑμεΑ.

Το τέταρτο κτήριο
Ήδη από την παρουσίαση που είχε γίνει για το έργο, είχε αναφερθεί από τον αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Νίκο Σουλακέλλη, ότι από την έκπτωση που θα υπήρχε στον αρχικό προϋπολογισμό, θα μπορούσε να κατασκευαστεί και ένα τέταρτο κτήριο, με στόχο η κατασκευή του να γίνει ταυτοχρόνως με τα υπόλοιπα.

Ήδη από τις αρχές του περασμένου μήνα η πρυτανική αρχή κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προκηρυχθεί η κατασκευή του έργου μέχρι το τέλος Ιουλίου, προκειμένου το έργο να συμβασιοποιηθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Τα όποια διαδικαστικά προβλήματα, ξεπεράστηκαν αυτές τις ημέρες, οπότε και εγκρίθηκε από το Γραφείο Δόμησης του Δήμου Λέσβου η κατασκευή και του τέταρτου κτηρίου των Φοιτητικών Εστιών. Το τελευταίο θα περιλαμβάνει 20 επιπλέον κλίνες.

«Είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα στελέχη του Γραφείου Δόμησης για την άριστη συνεργασία και την ταχύτατη έκδοση των οικοδομικών αδειών των Φοιτητικών Κατοικιών», δήλωσε χτες στο «Ε», ιδιαίτερα ικανοποιημένος, ο κ. Σουλακέλλης. «Τώρα περιμένουμε την τελική έγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ώστε να καλύψει το συνολικό κόστος και για τα τέσσερα κτήρια. Αυτό θα γίνει πολύ σύντομα και θα ανακοινώσουμε τη δημοπρασία του έργου.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey