«Λευκή» ψήφος για κινητοποιήσεις από την ΕΛΜΕ Λήμνου

16/05/2013 - 15:46

Διχασμένοι εμφανίστηκαν οι εκπαιδευτικοί της Λήμνου στην προχθεσινή γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ με θέμα τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες.

Διχασμένοι εμφανίστηκαν οι εκπαιδευτικοί της Λήμνου στην προχθεσινή γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ με θέμα τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λήμνου μετέφερε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΟΛΜΕ στη Αθήνα τη «λευκή» ψήφο των εκπαιδευτικών της Λήμνου, καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία η πρόταση για κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, από τα 198 μέλη τής ΕΛΜΕ Λήμνου, από τα οποία τα 100 ήταν ταμειακώς τακτοποιημένα και άρα είχαν δικαίωμα ψήφου, συμμετείχαν στη γενική συνέλευση μόνο τα 52, τα οποία και εξασφάλισαν οριακά απαρτία. Εκεί τέθηκαν έξι προτάσεις, όπου η πρόταση της ΕΛΜΕ για κινητοποιήσεις στις Πανελλαδικές πήρε 26 ψήφους, αλλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί «λευκή» ψήφος στην Αθήνα, καθώς η πρόταση κατά της κινητοποίησης συγκέντρωσε οκτώ ψήφους. Η πρόταση του ΠΑΜΕ που αφορούσε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή και κατόπιν εκτίμηση της κατάστασης, συγκέντρωσε έξι ψήφους.

Μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν, η μία ήταν κατά της κινητοποίησης με ταυτόχρονη εισήγηση για αποδοχή μείωσης μισθού, ώστε να μην υπάρξει αύξηση του ωραρίου και τα χρήματα από τις περικοπές μισθών να διατεθούν για πρόσληψη αναπληρωτών, η οποία έλαβε τρεις ψήφους. Μια άλλη πρόταση αφορούσε σε κινητοποιήσεις στις Πανελλαδικές με ταυτόχρονη δημιουργία απεργιακού ταμείου, η οποία δε συγκέντρωσε καμμία ψήφο, ενώ τέλος η πρόταση για 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση με ταυτόχρονη δημιουργία απεργιακού ταμείου πήρε μια ψήφο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey