Το Πειθαρχικό Συμβούλιο απέρριψε τις ενστάσεις του διευθυντή και του καθηγητή του Λυκείου Πέτρας

Ο λόγος, στο ΠΥΣΔΕ

23/04/2013 - 15:57

Η δεύτερη πράξη του θέματος που έφερε στη δημοσιότητα ερώτηση του Γιάννη Ζερδελή και αφορά στο Γενικό Λύκειο Πέτρας, διαδραματίστηκε χθες στο πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο απέρριψε και τις δύο ενστάσεις που εξέτασε.

Η δεύτερη πράξη του θέματος που έφερε στη δημοσιότητα ερώτηση του Γιάννη Ζερδελή και αφορά στο Γενικό Λύκειο Πέτρας, διαδραματίστηκε χθες στο πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο απέρριψε και τις δύο ενστάσεις που εξέτασε. Οπότε ο τελικός λόγος για το αν οι δύο εκπαιδευτικοί - ή ποιος από τους δύο - θα φύγουν ή θα μείνουν στο Σχολείο, ανήκει στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ). Για το ίδιο θέμα υπήρξε όμως χθες και ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Μαθητών Λυκείου Πέτρας, που στηρίζει τον καθηγητή που κατήγγειλε το διευθυντή του Σχολείου.

Μετά από καταγγελία του εκπαιδευτικού Παναγιώτη Γεωργιάδη κατά του διευθυντή του Λυκείου, Βαγγέλη Ζορμπά, ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Κοντάρας, διενήργησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) με την οποία επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης, τόσο στον καταγγελλόμενο όσο και στον καταγγέλλοντα. Παράλληλα, ο κ. Κοντάρας πρότεινε στο ΠΥΣΔΕ να αποφανθεί για την ποινή της αλλαγής σχολείου, ομοίως και για τους δύο.

Η βασική καταγγελία κατά του διευθυντή αφορούσε στη στάση του απέναντι σε μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς. Κατά της απόφασης της ΕΔΕ άσκησαν ένσταση και οι δύο εκπαιδευτικοί. Χθες, ο κ. Γεωργιάδης εξετάστηκε πρώτος απ’ το Πειθαρχικό, ενώ ακολούθησε η εξέταση του κ. Ζορμπά που παρέστη μαζί με το συνήγορό του, Στρατή Πέτρου. Αργά το μεσημέρι, το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο ανακοίνωσε πως απέρριψε τις ενστάσεις, οπότε παραμένουν ως είχαν οι ποινές.

Πήραν θέση
Όμως χθες εκδόθηκε και ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Λυκείου Πέτρας, που απεστάλη στον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου, καθώς και στην περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, με την οποία οι γονείς παίρνουν σαφώς θέση υπέρ του κ. Γεωργιάδη. Στην ανακοίνωσή τους, χαρακτηρίζουν ως υπαίτιο της όλης κατάστασης το διευθυντή του Σχολείου και την αυθαίρετη στάση του, ενώ ζητούν την καθαίρεσή του απ’ τη θέση του διευθυντή, αλλά και απαλλαγή του καταγγέλλοντος καθηγητή απ’ την ποινή που του επιβάλλει η ΕΔΕ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey