Έγκριση άλλων 200 χιλ. ευρώ για τη σίτιση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Στήριξη για επιπλέον δικαιούχους

28/03/2013 - 16:58

Κονδύλι ύψους 200 χιλ. ευρώ εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ως επιπλέον ποσό για τη σίτιση των φοιτητών στον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Πρόκειται για μια σημαντική στήριξη, με την οποία το ίδρυμα φιλοδοξεί να σιτίσει επιπλέον φοιτητές από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Κονδύλι ύψους 200 χιλ. ευρώ εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ως επιπλέον ποσό για τη σίτιση των φοιτητών στον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Πρόκειται για μια σημαντική στήριξη, με την οποία το ίδρυμα φιλοδοξεί να σιτίσει επιπλέον φοιτητές από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Με τη νέα σύμβαση που υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με την ανάδοχο εταιρεία που έχει αναλάβει τη σίτιση των φοιτητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, ο αριθμός των φοιτητών που δικαιούνται παροχή δωρεάν σίτισης αυξήθηκε στη Μυτιλήνη σε 814 από 608 και στη Λήμνο σε 103 από 77, ενώ στο σύνολο των νησιών όπου λειτουργούν τμήματα του ιδρύματος, ο αριθμός αυτός έφτασε τους 2.512, από 1.927 που ήταν μέχρι προσφάτως.

Το ποσοστό αυτό φτάνει συνολικά το 37% και δεν είναι καθόλου αμελητέο, δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κάτι που δείχνουν οι συνολικά 4.409 αιτήσεις που έλαβε η Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας το περασμένο εξάμηνο. Σημειωτέον ότι από αυτές ικανοποιήθηκαν μόνο οι 1.627.

Οι στόχοι του ιδρύματος
Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας, Νίκο Σουλακέλλη, προσφάτως εγκρίθηκαν στο συνολικό ποσό του προϋπολογισμού, που ανέρχεται στο 1,35 εκατ. ευρώ, άλλες 200 χιλ. ευρώ που δεν απορροφήθηκαν πέρυσι και αφορούν στη σίτιση. Το ποσό αυτό είχε ζητήσει η πρυτανική αρχή μέσα στο χειμώνα και ανεβάζει τον προϋπολογισμό κατά 50 χιλιάδες σε σχέση με τα όσα προβλέπει η υπάρχουσα σύμβαση για τη σίτιση.

«Η αύξηση είναι μεν μικρή, αλλά σημαίνει μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων», λέει ο ίδιος. «Για του χρόνου θα διεκδικήσουμε άλλες 200 χιλ. ευρώ, αφού πιστεύουμε ότι κάθε χρόνο θα έχουμε μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών που θα χρήζουν και θα ζητούν να σιτίζονται δωρεάν.»


Και παράταση στους Κυπρίους

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την ανακοίνωση του ιδρύματος την περασμένη εβδομάδα για δωρεάν σίτιση στους Κύπριους φοιτητές του, με απόφαση της πρυτανικής αρχής δόθηκε στο μέτρο αυτό παράταση επ’ αόριστον, μέχρι να λυθεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις κυπριακές τράπεζες.

«Σκεφτόμαστε κι άλλα μέτρα στήριξης των Κύπριων φοιτητών, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να μην αναγκαστούν να τις εγκαταλείψουν», λέει ο κ. Σουλακέλλης.

Οι Κύπριοι φοιτητές θα μπορούν να σιτίζονται δωρεάν με την επίδειξη της κυπριακής τους ταυτότητας, για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν κλειστές οι κυπριακές τράπεζες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey