Τα παιδιά Ρομά εκπαιδεύονται…

11/09/2012 - 15:09

Ολοκληρώθηκε ο β΄ κύκλος Θερινών Μαθημάτων Προετοιμασίας για το σχολείο για παιδιά Ρομά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Ολοκληρώθηκε ο β΄ κύκλος Θερινών Μαθημάτων Προετοιμασίας για το σχολείο για παιδιά Ρομά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Στη Μυτιλήνη, τα θερινά μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 1ης Αυγούστου - 29 Αυγούστου, στο 9ο και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, δύο φορές την εβδομάδα, από τέσσερις ώρες κάθε φορά. Πήραν μέρος κατά μέσο όρο 20 παιδιά, από τους καταυλισμούς Παγανής και Βόρειας Παράκαμψης Μυτιλήνης, τέσσερις εκπαιδευτικοί και ένας κοινωνικός λειτουργός. Μερικά από τα παιδιά είχαν πάρει μέρος και στα θερινά μαθήματα του περασμένου χρόνου και φοιτούν κανονικά στο σχολείο.

Η μεταφορά των παιδιών από και προς τα σπίτια τους πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα, ενώ κατά τη διάρκεια του προγράμματος εθελοντές έκαναν στα παιδιά ψυχοκινητική υποστήριξη, έπαιξαν κουκλοθέατρο και θεατρικό παιχνίδι.

Το επόμενο βήμα είναι οι εγγραφές παιδιών σε διάφορα σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης, η συνέχιση της φοίτησης για όσα παιδιά είναι ήδη εγγεγραμμένα και η διαρκής υποστήριξη εκ μέρους του προγράμματος των παιδιών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών των σχολείων. Επίσης προβλέπεται η υποστήριξη των παιδιών που θα πάνε στο γυμνάσιο και θα γίνει προσπάθεια να εγγραφούν παιδιά σε αθλητικά σωματεία και σχολές χορού, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξουν συστηματικά τις δεξιότητες, τις οποίες έχουν ήδη αναπτύξει σε αξιοθαύμαστο βαθμό χωρίς καμμία καθοδήγηση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey