Στις 10 Μαΐου αρχίζουν οι αιτήσεις

Εισαγωγή μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Μυτιλήνης

28/04/2012 - 13:43

Από τις 10 έως και τις 31 Μαΐου θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι γονείς και οι κηδεμόνες της Λέσβου τα παιδιά των οποίων ενδιαφέρονται να εισαχθούν την ερχόμενη σχολική χρονιά στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Μυτιλήνης.

Από τις 10 έως και τις 31 Μαΐου θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι γονείς και οι κηδεμόνες της Λέσβου τα παιδιά των οποίων ενδιαφέρονται να εισαχθούν την ερχόμενη σχολική χρονιά στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Μυτιλήνης. Η διαδικασία επιλογής θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Ιουνίου και θα αναδείξει τα παιδιά που θα αποτελέσουν του χρόνου την καινούργια τάξη του Σχολείου.

Οι θεματικές ενότητες στις οποίες θα αξιολογηθούν οι υποψήφιοι, είναι «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση Ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (ευρωπαϊκό ή παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.

Όλοι οι μαθητές που θεωρούν πως μπορούν να αντεπεξέλθουν στην εξεταστική διαδικασία και στο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον.

Η διαδικασία επιλογής, που είναι απαραίτητη, θα διενεργηθεί από την αρμόδια επιτροπή που θα ορίσει η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ματούλα Κοντέλλη, και θα πραγματοποιηθούν από τις 20 έως τις 22 Ιουνίου, ταυτόχρονα με όλα τα μουσικά σχολεία της χώρας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η διεύθυνση του Μουσικού Γυμνασίου έχει κάνει αίτηση για την εισαγωγή 24 συνολικά νέων μαθητών στην Α΄ τάξη του Σχολείου.

Θυμίζουμε πως οι αιτήσεις που είχαν συγκεντρωθεί πέρυσι, είχαν φτάσει τις 34 και ήταν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά στα 17 χρόνια που λειτουργεί το Μουσικό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, αλλά και διπλάσιες από τη χρονιά που είχε προηγηθεί. Μάλιστα, λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων, είχε ζητηθεί η δημιουργία και δεύτερου τμήματος για την Α΄ τάξη, κάτι ωστόσο που τελικά δεν ίσχυσε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey