Από χέρι φοιτητή ή φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η αφίσα των 25 χρόνων τού Erasmus

Διαγωνισμός με 25 συμμετοχές

27/04/2012 - 15:26

Σχεδιασμένη από φοιτητή ή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα είναι η αφίσα του εορτασμού των 25 χρόνων υλοποίησης του Προγράμματος Erasmus από το ίδρυμα. Ο διαγωνισμός έληξε στις αρχές του μήνα με πολύ ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών, ενώ η απονομή του βραβείου θα γίνει στις 14 και στις 15 Μαΐου στο Λόφο «Ξενία» της Μυτιλήνης.

Σχεδιασμένη από φοιτητή ή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα είναι η αφίσα του εορτασμού των 25 χρόνων υλοποίησης του Προγράμματος Erasmus από το ίδρυμα. Ο διαγωνισμός έληξε στις αρχές του μήνα με πολύ ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών, ενώ η απονομή του βραβείου θα γίνει στις 14 και στις 15 Μαΐου στο Λόφο «Ξενία» της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του σχετικού εορτασμού κι εν μέσω σημαντικών εισηγήσεων.

Ο διαγωνισμός σχεδιασμού αφίσας για τη συμπλήρωση 25ετίας του προγράμματος «Erasmus» είχε προκηρυχθεί στα μέσα Μαρτίου και καλούσε όλους τους εγγεγραμμένους φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου να συμμετάσχουν, δημιουργώντας τη δική τους πρωτότυπη και αυθεντική αφίσα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έληξαν την 1η Απριλίου και είχαν ως αποτέλεσμα την υποβολή ατομικών προτάσεων από 25 συνολικά φοιτητές, τόσο των δύο σχετικών με το σχεδιασμό, τη γραφιστική και την επικοινωνία τμημάτων του ιδρύματος (Σύρου και Μυτιλήνης), όσο και από τα υπόλοιπα τμήματά του.

Μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να συνεδριάσει η κριτική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από τον αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Νίκο Σουλακέλλη, έναν εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων, έναν εκπρόσωπο του Γραφείου Erasmus, καθώς κι ένα διδάσκοντα του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας κι ένα συνάδελφό του από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων.

Βράβευση στα μέσα Μαΐου
Σύμφωνα με τους υπευθύνους του Γραφείου Erasmus, η διημερίδα εορτασμού των 25 χρόνων του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 14 και στις 15 Μαΐου, στο Λόφο «Ξενία», όπου στεγάζονται τα τμήματα της Μυτιλήνης. Τις ημέρες εκείνες θα γίνει και η βράβευση του φοιτητή ή της φοιτήτριας, το έργο του οποίου/-ας θα κριθεί ως το πιο πρωτότυπο κι αισθητικά άρτιο, αλλά και συναφές με το θέμα του εορτασμού.

Το έπαθλο για την αφίσα που θα επιλεγεί, θα είναι το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, ενώ το σύνολο των έργων που έχουν αποστείλει οι φοιτητές, θα παρουσιαστεί σε παράλληλη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο διήμερο.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού θα είναι προσκεκλημένοι ως ομιλητές σημαντικοί εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου, που θα ενημερώσουν τη φοιτητική κοινότητα για τις δυνατότητες που υπάρχουν για το Erasmus, για την εκπόνηση διδακτορικών στο εξωτερικό, καθώς και για πρακτική άσκηση σε χώρες εκτός Ελλάδας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey