Λαδοτύρι σε ελαιόλαδο με βότανα που διατηρείται θερμοκρασία δωματίου

Στη «FOOD EXPO» η Ε. Θυμέλης ΑΒΕΕ με ολοκαίνουριο προϊόν

21/02/2022 - 14:00

Η Ε. Θυμέλης ΑΒΕΕ θα συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FOOD EXPO» που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 14 Μαρτίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo Athens. Η εταιρεία κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιάσει το νέο της προϊόν «λαδοτυρι σε ελαιόλαδο με βότανα που διατηρείται  θερμοκρασία δωματίου».

Η FOOD EXPO GREECE είναι η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη η οποία αναδεικνύει τα πιο ποιοτικά προϊόντα γαστρονομίας από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και όλο τον κόσμο με 1.200 Έλληνες και ξένους εκθέτες και 2.500 χιλιάδες διεθνείς αγοραστές!

Στο πλαίσιο αυτής της συμμετοχής η εταιρεία μας προχωρά στη μίσθωση ενός περιπτέρου 20 τετραγωνικών μέτρων στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάζουν τα προϊόντα μας, να μας γνωρίσουν από κοντά, και να συζητήσουμε νέες εποικοδομητικές συνεργασίες και συμφωνίες .

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι στην Food Expo 2022 θα παρουσιάσουμε το νέο μας προϊόν, «λαδοτυρι σε ελαιόλαδο με βότανα που διατηρείται  θερμοκρασία δωματίου». Σας περιμένουμε όλους για μια γευστική δόκιμη!

Θα μας βρείτε στο Hall 2- περίπτερο C25.3» αναφέρεται σε σχετική δήλωση.

Ένα νέο λαδοτύρι με βότανα

Η εταιρεία, με οδηγό την εξωστρέφεια και σκοπό την ανάπτυξη, αποφάσισε να υλοποιήσει ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα “INNOCHEESE”,  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,  για την παραγωγή νέου προϊόντος. Αντικείμενο του προγράμματος αυτού είναι η δημιουργία, μελέτη και προώθηση ενός νέου καινοτόμου προϊόντος – τύπου λαδοτύρι. Το νέο προϊόν θα έχει λιγότερο αλάτι, λιγότερο λίπος και θα ωριμάζει μέσα σε ελαιόλαδο εμπλουτισμένο με βότανα και αρωματικά φυτά αποκλειστικά από το νησί της Λέσβου. Λόγο της, αντιμικροβιακής δράσης των βοτάνων και του αναερόβιου περιβάλλοντος των ελαιόλαδου, θα μπορεί συντηρηθεί αναλλοίωτο και ασφαλές εκτός ψυγείου. Επίσης το μείγμα ελαιολάδου και βοτάνων θα εμπλουτίζει τη γεύση και άρωμα και θα δημιουργούν ένα μοναδικό μείγμα αντιοξειδωτικών ενεργητικών για την υγεία. Η παραγωγή ενός τέτοιου είδους καινοτόμου προϊόντος ακολουθεί τις νέες τάσεις, της μετά COVID εποχής, όπου ο καταναλωτής θα είναι πιο προσεκτικός και επιλεκτικός στο τι βάζει στο τραπέζι του, οι τρέχουσες παγκόσμιες έρευνες τον αποκαλούν anti consumer. Σε αυτή την εποχή τα καινοτόμα, ποιοτικά, αυθεντικά τοπικά προϊόντα αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Η Ε ΘΥΜΕΛΗΣ ΑΒΕΕ θέλοντας να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία, με την  τεχνογνωσία του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνδυασμό με την τοπική συνταγή και παρασκευή του Λαδοτυριού ΠΟΠ Μυτιλήνης δημιούργησε ένα back to the future τυρί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey