Πίκουλος: «Σκοπός είναι να παραμείνει όλο το καλοκαίρι»

Πρώτο Σάββατο του Μάρτη ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μυτιλήνης – Θεσσαλονίκης

12/02/2021 - 15:08 Ενημερώθηκε 12/02/2021 - 15:14

Το πρώτο Σάββατο του Μάρτη (06-03-2021) θα ξεκινήσουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Μυτιλήνης – Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διεξαγωγής της άγονης γραμμής, με το πλοίο να ξεκινά από το λιμάνι του Πειραιά να διασχίζει τα νησιά του Αιγαίου (Σύρο, Φούρνοι, Ικαρία, Σάμο, Χίο, Λέσβο, Λήμνο) με τελικό προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το δρομολόγιο θα αναλάβει να εκτελέσει ένα γρήγορο πλοίο και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα είναι το Νήσος Χίος.

Το πλοίο θα φεύγει από το λιμάνι της Μυτιλήνης κάθε Σάββατο στις 7:50 π.μ. και θα κάνει τη διαδρομή σε 10 ώρες, ενώ παλιότερα γινόταν σε 14-15 ώρες. Θα φτάνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 6:00 μ.μ. της ίδιας ημέρας και θα φεύγει από κει στις 9:00 μ.μ. με προορισμό τη Μυτιλήνη.

Δηλαδή το δρομολόγιο θα έχει ως εξής:

  • Αναχώρηση από Μυτιλήνη 7:50 π.μ. Σαββάτου – άφιξη σε Θεσσαλονίκη 6:00 μ.μ. Σαββάτου
  • Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη 9:00 μ.μ. Σαββάτου – άφιξη σε Μυτιλήνη Κυριακή 7:00 π.μ..

Σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό πράκτορα Ηλία Πίκουλο, το ζητούμενο είναι η γραμμή να συνεχίσει και το καλοκαίρι. «Σκοπός είναι να κρατηθεί και το καλοκαίρι, γιατί για δύο μήνες το κόβουν. Κόβουν την επιδότηση του Υπουργείου, το σταματάνε δυο μήνες και το βάζουν πάλι Σεπτέμβριο» είπε και πρόσθεσε «Το καλοκαίρι θα πρέπει να υπάρχει το δρομολόγιο, δεδομένου του τουρισμού. Καλό θα είναι να διατηρηθεί όλο το χρόνο» είπε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey