Οι Λημνιοί αναμένουν νέο πλοίο στη γραμμή

01/07/2012 - 05:56
Σε αναμονή για την αντικατάσταση του «Aqua Maria», βρίσκονται οι φορείς της Λήμνου, καθώς το ερχόμενο Σάββατο λήγει η προθεσμία αντικατάστασης που είχε πάρει το πλοίο για τη γραμμή του Λαυρίου.
Λήγει 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία αντικατάστασης του «Aqua Maria»

Σε αναμονή για την αντικατάσταση του «Aqua Maria», βρίσκονται οι φορείς της Λήμνου, καθώς το ερχόμενο Σάββατο λήγει η προθεσμία αντικατάστασης που είχε πάρει το πλοίο για τη γραμμή του Λαυρίου. Σύμφωνα με τα πρώτα αιτήματα των φορέων, ζητείται η αντικατάσταση του πλοίου με το πλοίο «Ταξιάρχης», ενώ οι φορείς δηλώνουν αποφασισμένοι, ότι αν δεν συνεχίσουν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση του πλοίου, θα υπάρξει δυναμική κινητοποίηση.

Το μέλος της «Επιτροπής για τις Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες», αντιδήμαρχος Λήμνου, Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, δήλωσε κατηγορηματικά στο «Ε» πως «έχουμε ενημερώσει και έχουμε ξεκάθαρη τοποθέτηση ότι μετά την ημερομηνία αυτή υπάρχει για μας “κόκκινη γραμμή”. Η Λήμνος είναι αποφασισμένη να μην δεχθεί, με όποιο τίμημα, την συνέχιση δρομολογίων στη γραμμή του Λαυρίου με το πλοίο Aqua Maria».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην συνάντηση μεταξύ των φορέων της Λήμνου και του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη, συζητήθηκε το θέμα της αντικατάστασης, ενώ ζητήθηκε να γίνονται πιο εντατικοί έλεγχοι και κυρίως στο θέμα της αξιοπλοΐας των πλοίων και ιδιαίτερα ως προς την τήρηση των συμβατικών τους υποχρεώσεων, βάσει της σύμβασης δημόσιας υπηρεσίας που εκτελούν για τα δρομολόγια στις επιδοτούμενες γραμμές.
Α.Σπυ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey