Πιο λίγα απ’ όσα είχε προαναγγελθεί θα πάρουν οι δικαιούχοι

Αντιδρά η Ε.ΞΕ.Λ. στη μείωση του ανώτατου ορίου κορονοενίσχυσης από τις 50.000 € στις 35.000 €

18/01/2021 - 15:54 Ενημερώθηκε 18/01/2021 - 22:36

Μειώνεται κατά 15.000 ευρώ το ανώτατο όριο ενίσχυσης του τουριστικού κλάδου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» και συγκεκριμένα από τη δράση «Ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από το COVID-19», σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο Τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου (Ε.ΞΕ.Λ.), που υπογράφουν ο πρόεδρος Δημήτρης Βατής και ο Γραμματέας Δημήτρης Τεκές.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης τονίζουν ότι η μείωση αυτή από 50.000 ευρώ σε 35.000 ευρώ είναι η μεγαλύτερη που έγινε στο πρόγραμμα μεταξύ των 13ων Περιφερειών και μάλιστα επηρεάζει κυρίως τις επιχειρήσεις που μετά το μεταναστευτικό χτυπήθηκαν περισσότερο από κάθε άλλον και από την υγειονομική κρίση. Παράλληλα σημειώνεται ότι ο  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, χαρακτήρισε αδικαιολόγητη αυτή τη μείωση και μετά από έρευνα που έκανε, όπως είχε υποσχεθεί στους εκπροσώπους της Ένωσης, ενημέρωσε, τους τελευταίους, ότι δεν είναι δυνατή καμιά αλλαγή.

Το θέμα αυτό, που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις ολόκληρης της Ε.ΞΕ.Λ και ολόκληρης της τουριστικής βιομηχανίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, βρέθηκε στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

Συνάντηση και με τον Κύτελη για το μεταναστευτικό

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα- Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021-  αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου επισκέφθηκε, τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη με στόχο την ενημέρωση τους για τις εξελίξεις στο μείζον θέμα του Μεταναστευτικού και την προσδοκώμενη στήριξη του Τουριστικού κλάδου μέσα από προβλεπόμενα από το κράτος μέτρα στήριξης.

Στη συζήτηση με το Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Κύτελη παρουσία και του γενικού γραμματέα κ. Ηρακλή Κουντουρέλλη δρομολογήθηκαν ενέργειες για την εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης που θα επιτρέψουν τις επιχειρήσεις να μη καταβάλουν Δημοτικά Tέλη λόγω των επιπτώσεων του COVID-19. Στην πάγια θέση της Ε.ΞΕ.Λ. για την αποζημίωση του Ξενοδοχειακού κλάδου από τις μεγάλες απώλειες τζίρου λόγω μεταναστευτικού από το 2015 και εντεύθεν, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης δεσμεύτηκε να προωθήσει προς την Κυβέρνηση το αίτημα με τα σχετικά δικαιολογητικά. Παρέμεινε όμως, όπως αναφέρεται, αναπάντητη η ερώτηση γιατί είναι αναγκαία η δημιουργία κέντρου υποδοχής, εάν τηρηθούν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης περί αποσυμφόρησης και αποτελεσματικής φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων.

Διχογνωμία για το μεταναστευτικό

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης κάνουν λόγο για διχογνωμία μεταξύ των θεσμικών φορέων σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση του μεταναστευτικού. «Διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η διχογνωμία των θεσμικών φορέων στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού η οποία συμβάλει στη κωλυσιεργία της επίλυσης του. Μετά από 5 χρόνια θα περίμενε κανείς να είχε βρεθεί μια λύση διαχείρισης του ζητήματος αυτού, ώστε επιτέλους να επικρατήσει μια ροή καλών και μόνο ειδήσεων και εικόνων που βγαίνουν από το νησί» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey