Ομάδες παραγωγών

Μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις

23/01/2015 - 22:24

Έως τις 13 Φεβρουαρίου μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις από όσους ενδιαφέρονται να συγκροτήσουν ομάδες παραγωγών και ενώσεις ομάδων παραγωγών του ελαιοκομικού τομέα.

Έως τις 13 Φεβρουαρίου μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις από όσους ενδιαφέρονται να συγκροτήσουν ομάδες παραγωγών και ενώσεις ομάδων παραγωγών του ελαιοκομικού τομέα.

Οι ομάδες παραγωγών είναι η μορφή κοινής οργάνωσης των παραγωγών που προωθείται από τη νέα ΚΑΠ και πρόκειται για μορφές που είναι πιο ευέλικτες από τους συνεταιρισμούς.

Οι ομάδες παραγωγών θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τη χρηματοδότησή τους από κοινοτικά προγράμματα για τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων που παράγουν, δηλαδή ελαιόλαδο και βρώσιμη ελιά. Επίσης μπορούν να διεκδικήσουν τη χρηματοδότησή τους από κοινοτικά προγράμματα για την προώθηση και προβολή των προϊόντων, την τοποθέτησή τους σε αγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προσκομίζει το νομικό πρόσωπο είναι τα εξής:
- Αίτηση όπου θα αναγράφεται η επωνυμία της ομάδας παραγωγών. Στην αίτηση αναγνώρισης επίσης αναφέρεται αν οι ελαιοπαραγωγοί μέλη της ομάδας παραγωγών προέρχονται από τον ίδιο ή από διαφορετικούς νομούς και ποιους.
- Θεωρημένο αντίγραφο του καταστατικού (συστατικής πράξης) του νομικού προσώπου μαζί με αντίγραφο του ειδικού κανονισμού λειτουργίας της.
- Απόσπασμα πρακτικών της οργάνωσης, όπου φαίνεται ότι συμφωνήθηκε η λειτουργία του νομικού προσώπου ως ομάδας παραγωγών και ότι καταρτίστηκε-ψηφίστηκε ο Ειδικός Κανονισμός Λειτουργίας.

- Πιστοποιητικό από το αρμόδιο δικαστήριο ανάλογα με τη νομική μορφή της Οργάνωσης ότι το νομικό πρόσωπο δεν έχει κηρυχθεί σε πτώχευση ή δεν τελεί υπό εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση (εφόσον έχει συσταθεί ένα τουλάχιστον έτος πριν την ημερομηνία αίτησης αναγνώρισης).
- Κατάσταση με το συνολικό αριθμό ελαιοπαραγωγών-μελών.

- Υπεύθυνη δήλωση των ελαιοπαραγωγών ότι: 1) δεν ανήκουν σε άλλη αναγνωρισμένη οργάνωση παραγωγών δυνάμει της παρούσας και 2) τα στοιχεία που δηλώνονται για το άτομό τους στην κατάσταση μελών της ομάδας παραγωγών, είναι αληθή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey