Στο διήμερο Σεμινάριο Γαστρονομίας της «Ανεμόεσσας»

Γκουρμέ φαγητά με λημνιακά προϊόντα

13/03/2014 - 17:17

Πρωτότυπα και μοναδικά πιάτα που αξιοποίησαν τοπικά προϊόντα της Λήμνου, με παραδοσιακές συνταγές σε μοντέρνα εκδοχή, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του διήμερου Σεμιναρίου Γαστρονομίας που διοργάνωσε ο Όμιλος «Ανεμόεσσα». Κύριος στόχος ήταν η προβολή των ντόπιων προϊόντων μέσα από τον τομέα της εστίασης.

Πρωτότυπα και μοναδικά πιάτα που αξιοποίησαν τοπικά προϊόντα της Λήμνου, με παραδοσιακές συνταγές σε μοντέρνα εκδοχή, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του διήμερου Σεμιναρίου Γαστρονομίας που διοργάνωσε ο Όμιλος «Ανεμόεσσα». Κύριος στόχος ήταν η προβολή των ντόπιων προϊόντων μέσα από τον τομέα της εστίασης.

Με τοπικά προϊόντα, όπως άφκος, ξερά σύκα, αμύγδαλα, γλυκό κρασί, πετιμέζι, τσίπουρο, μυρωδικά, τραχανά, φλωμάρια, θαλασσινά, τυριά, παξιμάδια, ταχίνι και γλυκό κουταλιού, ο προσκεκλημένος σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου δημιούργησε μοναδικά πιάτα, τα οποία άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους συμμετείχαν και είχαν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν.

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Μαρτίου στο χώρο του εστιατορίου «Cavo Del Mare» στο Ρωμαίικο Γιαλό, περιελάμβανε πρακτικά και θεωρητικά μαθήματα με το σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου και τον ειδικό συνεργάτη του Θάνο Σιδέρη και έδωσε την ευκαιρία σε 40 επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και φοιτητές τού ΙΕΚ Μαγειρικής Λήμνου να δοκιμάσουν νέες συνταγές, βασισμένες σε τοπικά προϊόντα του νησιού μας.

Θετική…
Σύμφωνα με την πρόεδρο της «Ανεμόεσσας», Φωτεινή Ετμεκτσόγλου, «η αξιολόγηση του Σεμιναρίου ήταν ιδιαίτερα θετική από την ομάδα των επαγγελματιών που το παρακολούθησαν, οι οποίοι, απαντώντας σε σχετικό ερωτηματολόγιο, τόνισαν το ενδιαφέρον του εγχειρήματος να παρουσιαστούν παλιές, παραδοσιακές συνταγές σε μοντέρνα εκδοχή, αλλά και τη σημασία της αξιοποίησης τοπικών προϊόντων, που έχει ως αποτέλεσμα την ιδιαίτερη ικανοποίηση του πελάτη με την ταυτόχρονη προβολή των προϊόντων».

Ιδιαίτερα οι φοιτητές τού ΙΕΚ θεώρησαν το σεμινάριο πολύ ενδιαφέρον και σημαντική την ευκαιρία που τους προσέφερε ένας καταξιωμένος και προβεβλημένος σεφ να μοιραστεί μαζί τους εμπειρίες και χρήσιμες γνώσεις.

«Οφείλουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί το διήμερο Σεμινάριο Γαστρονομίας. Υποσχόμαστε σε όσους εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχιστούν παρόμοια σεμινάρια στο μέλλον, ότι η “Ανεμόεσσα” θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί», τονίζει η κ. Ετμεκτσόγλου.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ως συνέχεια του συμποσίου που διοργάνωσε η «Ανεμόεσσα» με θέματα την παραγωγή, τον τουρισμό και το περιβάλλον, θα διοργανωθούν αντίστοιχα και σε άλλες θεματικές ενότητες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey