Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Εγκρίθηκε η εξαγορά Olympic Air από την Aegean Airlines

10/10/2013 - 15:57

Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, εγκρίνεται η εξαγορά τής Olympic Air από την Aegean Airlines. Η εξαγορά των μετοχών τής Olympic Air θα ολοκληρωθεί στις 18 Οκτωβρίου 2013.

Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, εγκρίνεται η εξαγορά τής Olympic Air από την Aegean Airlines. Η εξαγορά των μετοχών τής Olympic Air θα ολοκληρωθεί στις 18 Οκτωβρίου 2013. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημαίνει πως το φετινό χειμώνα τα νησιά του Νομού μας θα εξυπηρετούνται στις αεροπορικές συνδέσεις τους από μία μόνο εταιρεία, εξέλιξη που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στη Λέσβο και τη Λήμνο, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν οι τιμές των ναύλων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Aegean Airlines, τονίζει ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταδεικνύει την απόλυτη αναγκαιότητα των συνεργειών στην ελληνική αγορά αερομεταφορών. Πιστεύει πως με την εξαγορά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο ελληνικό αερομεταφορέα, ανταγωνιστικό στην ευρύτερη περιοχή, ικανό να δημιουργήσει μια σταθερή αναπτυξιακή δυναμική και με το απαραίτητο μέγεθος για να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού και της Ελληνικής Οικονομίας.

Το νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί, θα διαθέτει 45 αεροσκάφη, 2.090 εργαζομένους και θα εξυπηρετεί 8,4 εκατομμύρια επιβάτες, εκ των οποίων τα 4,15 εκατομμύρια σε γραμμές του εσωτερικού και τα 4,25 εκατομμύρια σε γραμμές του εξωτερικού. Ο συνολικός κύκλος εργασιών του νέου σχήματος θα ανέλθει στα 800 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 72 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 20 εκατομμύρια έχουν ήδη καταβληθεί. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Olympic Air θα καταστεί θυγατρική της εισηγμένης Aegean και θα ξεκινήσει άμεσα η ενοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών. Οι δύο αεροπορικές εταιρείες θα διατηρήσουν η κάθε μία το όνομα και το σήμα της, καθώς και διακριτό πτητικό έργο και στόλο. Φυσικά οι δύο εταιρείες δε θα λειτουργούν πλέον ανταγωνιστικά, αλλά συμπληρωματικά.

«Ευθύνες…»
Ο πρόεδρος της Aegean Airlines, Θεόδωρος Βασιλάκης, δήλωσε: «Από σήμερα μεγαλώνουν οι ευθύνες μας απέναντι στη χώρα και το επιβατικό κοινό. Μεγαλώνουμε και καλούμαστε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο την περιφέρεια και να διασφαλίσουμε ποιοτική πρόσβαση και στο πιο μικρό νησί της Ελλάδας. Οι οικονομίες κλίμακος θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε ακόμη πιο χαμηλούς ναύλους στο εσωτερικό, ιδιαίτερα προς τα μικρά νησιά της χώρας. Παράλληλα, μας δίνεται η δυνατότητα να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την εξωστρέφειά μας και το ρυθμό ανάπτυξης του δικτύου εξωτερικού, τόσο από την Αθήνα όσο και την περιφέρεια, συμβάλλοντας ακόμα πιο ουσιαστικά στον ελληνικό τουρισμό και την Ελληνική Οικονομία.»

O σχεδιασμός της εταιρείας για το 2014, αλλά και τα νέα δεδομένα, θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στις 23 Οκτωβρίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey