Με συνθήματα κατά του «Καλλικράτη» οι κινητοποιήσεις για το κλείσιμο ΔΟΥ και ΙΚΑ Καλλονής

Αγώνας κόντρα στην ερήμωση

11/12/2012 - 15:34

Ως συνέπεια και του «Καλλικράτη» χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι της κεντρικής και βορειοδυτικής Λέσβου που έχουν σηκώσει το λάβαρο του αγώνα κόντρα στην ερήμωση και το μαρασμό του νησιού, την επιλογή για κλείσιμο καίριων υπηρεσιών στη λεσβιακή ύπαιθρο.

Ως συνέπεια και του «Καλλικράτη» χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι της κεντρικής και βορειοδυτικής Λέσβου που έχουν σηκώσει το λάβαρο του αγώνα κόντρα στην ερήμωση και το μαρασμό του νησιού, την επιλογή για κλείσιμο καίριων υπηρεσιών στη λεσβιακή ύπαιθρο. Χθες, με βασικό σύνθημα «Όχι ένας δήμος η Λέσβος», και στο πλαίσιο της λαϊκής συνέλευσης που είχε προηγηθεί, έγινε κατάληψη των Εφοριών, αρχικά της Καλλονής και στη συνέχεια της Μυτιλήνης.
 
Την Παρασκευή το απόγευμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής, Θανάσης Ελευθερίου, και το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μιχαέλα Καψάλη ενημέρωσαν τους συμβούλους για την απόφαση της λαϊκής συνέλευσης, που είχε πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής την προηγούμενη Τετάρτη, να ξεκινήσουν απ’ τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου δυναμικές κινητοποιήσεις, κι όχι μόνο στην Καλλονή, αλλά σε όλη τη Λέσβο, επαναλαμβάνοντας την παροιμία «ό,τι ακούς στο γείτονά σου, φύλαγε και στα δικά σου».

Ανοιχτή επιστολή προς Λέσβιους…
Διαβάστηκε, μάλιστα, στο Συμβούλιο και η ανοιχτή επιστολή που συνέταξε η Επιτροπή Αγώνα και η οποία χθες είχε αναπαραχθεί και μοιραζόταν σε Καλλονή και Μυτιλήνη.

«Αγαπητέ συμπολίτη», αναφέρει η επιστολή, «η Λεσβιακή ύπαιθρος, εκτός από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας από την κρίση και τα μνημόνια, εκτός από το μαρασμό από τη συγχώνευση των δήμων σε ένα με τον “Καλλικράτη”, δέχεται τα τελευταία χρόνια μια άνευ προηγουμένου επίθεση, με το κλείσιμο εφοριών, ΙΚΑ, ειρηνοδικείων, κτηνιατρείων, αστυνομικών σταθμών, τραπεζών, την υποβάθμιση κέντρων υγείας, ακόμα και αποξήλωση ΑΤΜ σε κεφαλοχώρια. Με όλα αυτά καταρρέει η ζωή των χωριών μας και γίνεται αφόρητη και η δικιά μας ζωή. Επειδή ξέρουμε ότι τα προβλήματα όλων μας είναι κοινά, επειδή καταλαβαίνουμε ότι σε νοιάζει και η δικιά μας ζωή, ζητάμε την κατανόηση, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη σου.»

Η Επιτροπή Αγώνα ζητά απ’ τους Λέσβιους να γίνουν σύμμαχοι της διεκδίκησης να υπάρχει ισχυρή παρουσία των δομών του κράτους στην κεντρική Λέσβο, να «πάρουμε πίσω τη ζωή μας. Τα χωριά ανήκουν σε όλους μας κι αν σήμερα τα αφήσουμε να καταρρεύσουν, αύριο θα έρθει και η σειρά της πόλης.».

Θέμα επιβίωσης
Οι κινητοποιήσεις, που θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα, ξεκίνησαν χθες νωρίς το πρωί με αποκλεισμό τής ΔΟΥ Καλλονής, ενώ περίπου στις 10.30΄ το πρωί ξεκίνησε και η κατάληψη της ΔΟΥ Μυτιλήνης από κατοίκους της Λέσβου, που διαδήλωναν ενάντια στην υποβάθμιση της λεσβιακής υπαίθρου, αλλά και στην επιλογή όλο το νησί να γίνει ένας δήμος.

Το παρών στην κινητοποίηση στη Μυτιλήνη έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παντελής Πατερέλλης, Δημήτρης Κάσσιος και Ταξιαρχούλα Πνακά, ο πρών δήμαρχος Μήθυμνας Στέλιος Καραντώνης, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό», Βασίλης Τεντόμας, ο οποίος συμμετείχε και στην επίσκεψη αντιπροσωπείας φορέων και κατοίκων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Κάλεσε δε την Περιφέρεια και το Δήμο να ηγηθούν ενός μαζικού, αγωνιστικού, παλλεσβιακού μετώπου «για την επιβίωση του νησιού, που κινδυνεύει κυριολεκτικά από ανθρωπιστική καταστροφή. Μόνη λύση, ο ενωμένος αγώνας.».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey